neděle 3. září 2017

Prázdniny 2017 jsou za námi

Srpen je za námi, prázdniny jakbysmet a léto to má už taky za pár. Letošní prázdniny byly boží. Po dlouhé době mi přišlo, že mám fakt prázdniny a musím říct, že jsem si je už dlouho takhle neužila jako letos. A co je na tom nejlepší? Celou dovolenou mám teprve před sebou. Dokonce to dělá krásných 11 a půl dne. Je to tak dlouhá doba, že snad ani nebudu vědět co s tím :D. Když si to dobře naplánuju, dělá to krásných dva a půl týdne volna.





Srpen mi přišel neuvěřitelně dlouhatánskej. Stihla jsem toho hrozně moc, i když na žádný pořádný výlet jsme se s Kubou tento měsíc nevydali. Počasí se konečně umoudřilo, takže byl najednou čas i na aktivity, na který se těším teďka na podzim. Pálila jsem svíčky, pila čaj, četla i vymalovávala. K tomu jsem si užívala takový ty typicky letní akce a musím přiznat, že letos se mi snad i po tom létě bude stýskat :D.





Hradec <3

Tak se pojďte podívat, co jsem teda všechno stihla:

- Hned na začátku měsíce jsme se konečně dostali do kočičí kavárny. V Hradci jsme už jednu měli, ale než jsem se do ní stihla vydat, tak ji zavřeli. Nechtěla jsem, aby to tak dopadlo i s tou novou, takže jsem neváhala ani minutu. Kočičky jsou tu nádherné a hlavně mega obrovské, jelikož jde o Mainské mývalí a teda povím vám, že to je kočka jako kráva :D. Káva i zákusky byly taky luxusní, takže za sebe nemám co vytknout.

Fotky jsou trochu mázlý, nějak se mi nedařilo zaostřit :(



- Ještě ten samý den jsme s Kubou vyrazili do kina na Anthropoid. Vstupenky ode mě dostal jako dárek k svátku a ačkoliv já jsem šla jen jako doprovod, tak jsem nakonec z filmu byla nadšená. A dost konsternovaná. Hodně jsem brečela, mlčela a přemýšlela. Kdo jste film neviděl, rozhodně doporučuju.

- Oslavili jsme Kubovy narozeniny tím, že jsme se vydali do restaurace, kam jsem mu objednala voucher. Dopadlo to tak, že objednané jídlo jsme nedostali, protože na nás s rezervací zapomněli, ale zato jsme to aspoň pořádně zapili :D (a nakonec se i najedli). To bude Kuba asi hodně zdravej letos :D.

Místo původní ryby byly nakonec řízečky (po kterých mi bylo děsně zle :D)
Kuba měl tatarák

-  Krásných 14 dní jsem si hrála na vedoucí Levných knih. No řeknu vám, že sranda to nebyla, ale naštěstí ani tragédie. Nějak jsme to tam s holkama zvládly a pokračování mě čeká i teďka v zaří. Opět na 14 dní. Doufám, že to všichni ve zdraví přežijeme :D.

Jak si nenápadně čtu v práci? :D

- A hned ten další týden budu mít po vedoucí dovolenou konečně i já. V srpnu jsme si s Kubou zvládli zamluvit ubytování na zářijovou dovolenou v jižních Čechách. Čeka nás trojlístek ČB - Třeboň - JH a já mám pocit, že už ani nedospím.

- Konečně bylo v srpnu příjemnější počasí, takže jsme jely s kolegyní několikrát na ledový kafe a vyzkoušela jsem několik nových zmrzlináren v Hradci (Zmrzlibar, Zmrzlinárna, Na zmrzku...). Řeknu vám, že takhle si představuju ráj a nechápu, jak jsem bez toho dřív mohla žít!


Zmrzlinárna

Zmrzlibar

Opočenská na Novém Hradci

Černá banánová z Na zmrzku

- A pak jsme znovu zkusili udat ten Kubův voucher na večeři a ono to konečně vyšlo :D

Byla sranda :D



- Poprvé v životě jsem se jela podívat na americká auta, tzv. Hradeckou V8. Jak jsem si to užila, si můžete přečíst zde.


- Dokonce se našel čas i na kreslení. Teda spíš vybarvování, omalovávání a tak podobně. Ani nevíte, jak já se na to těším teďka na podzim.



- Oslavili jsme narozeniny synovce - má za sebou 1.rok života. Nikdy bych neřekla, že mě bude tak bavit vybírání a nakupování dárků pro malý dítě, ale tentokrát jsem se teda fakt vyřádila :D.

- Poslední srpnový víkend jsem poprvé vyrazila na Mezinárodní horolezecký filmový festival v Teplicích nad Metují. Kuba tam jezdí každoročně a tentokrát mě vzal s sebou. No nevim, jestli to byl dobrý nápad, jelikož jsem byla jak urvaná ze řetězu :D. Nakoupila jsem si kalhoty a kraťasy, byli jsme dokonce i na tom filmu a na luxuním obědě a asi vám o tom sepíšu článek :). Krásné zakončení prázdnin to bylo.


Mammut - to je moje značka :D

Kuba má nový boty

- Stavila jsem se za babičkou a donesla ji úžasnou knihu Lizucha. Babička taky hodně čte, tak jsem se rozhodla ji občas donýst něco, co jsem sama četla a líbilo se mi to. Už takhle dostala Agnes a teďka čekám na reference na Lizuchu. Příští knížka bude určitě Etta a Otto a Russell a James. Pokud jste ještě nečetli moje shrnutí přečtených knih za srpen, tak to můžete napravit zde.

- Hodně jsme se cpali jako vždycky! :D





- Poslední velká věc, co jsem stihla v srpnu, byla návštěva Bistra Fifties (American Stop) ve Starých Čívicích. Přišla jsem si tam, jak kdybych hrála nějakou vedlejší roli v Pomádě a cpala se úžasným sendvičem. K tomu jsem cucala čokoládovej milkshake a těšila se na promítání Střihorukýho Edwarda! Bylo to boží!










Zítra mi začíná nový rok, i když už dávno nechodím do školy. Těším se na to jako malá :)
Dneska si ale ještě užiju v klidu den volna, zalezu zpátky do postele a budu si celý odpoledne číst. Na to se taky těším jako malá :D

A co máte dneska v plánu vy? Užíváte podzim? 

Loučím se už tradičně s fotkou Čendy :))

Váš Andreják


6 komentářů:

  1. krásne fotky, milujem tieto články, kde môžem zistiť čo robia, teda robili iné blogerky cez leto ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, já to taky ráda čtu :) a hlavně pak i pro mě je to takové připomenutí, co jsem vlastně kdy dělala :)

      Vymazat
  2. Chce se mi plakat, že už je to za mnou. Ale super léto jsi měla!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé a to já se zas těším na podzim :D ale musím teda přiznat, že letos to léto fakt bylo fajn. Možná i díky tomu, že nebyly ty šílený vedra, takže se dalo dělat všechno možný :)

      Vymazat
  3. Andrejko, Ty jsi takovej akčňák, moc Ti tu spokojenost přeju a to, že máš dovolenou takhle před sebou jakbysmet. Mě nový rok začal též, mám to s tím vnímáním září úplně stejně, ale letos mi to chtěl osud ještě umocnit, takže mi začal ten školní stejně jako děckám, protože jsem nastoupila jako úča na základku :) Chtěla bych si zkusit tu Tvou tour po zmrzlinách!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šmankote, já jsem ti úplně zapomněla odpovědět :( Jak to jde paní učitelko? Na tvém blogu opět pusto a prázdno :( já se těším na další články, tak doufám, že brzy něco zveřejníš :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...