čtvrtek 26. října 2017

8 důvodů, proč jezdit na dovolenou po ČR na podzim 🍁🍂🍃

Před chvílí jsem přifrčela z mojí letošní poslední dovolené po krásách Čech a Moravy, a ještě než se pořádně aklimatizuju, vybalím a vrhnu se na povinnosti, rozhodla jsem se s vámi podělit o plusy, které takové podzimní výletování skrývá. Samozřejmě, že ne každý může na dovolenou jezdit až v září nebo říjnu (např. celozávodní dovolená v létě, děti, které mají prázdniny pouze červenec, srpen atd.), ale třeba se mezi vámi najde někdo, kdo má už plný zuby povinného dovolenkování v létě a chce zažít trochu změnu.

Všechny fotky vznikly v mém rodném Hradci Králové


Já jsem původně začala na dovolenou na podzim jezdit trochu z donucení. Nic jiného mi totiž moc nezbývalo, pokud jsem chtěla ten čas strávit se svým partnerem, jelikož je v létě nejvíc pracovně vytížený. Pokud jsme letěli někam mimo ČR, tak to bylo jedno - Peru a Bolívii jsme si dali v říjnu a listopadu, Vietnam v dubnu a bylo to co se týče počasí ideální. Po ČR je to už horší, protože plno lidí je teplomilných, chce se o dovolený koupat, opalovat a vysedávat na zahrádkách u piva. Tak pro vás prosím pěkně tenhle článek asi není, ale jestli jste stejně jako já naladěni spíše podzimně, tak hurá do toho :).


🍁🍂🍃

1. Všude je míň lidí
To je pro mě asi nejdůležitější bod, protože naprosto nesnáším přeplněný místa a je úplně jedno, jestli jde o zámek nebo les. Na podzim je všude míň lidí a víc prostoru pro vás :) Nemusíte se mačkat v přeplněných vlacích, pokoje v hotelích jsou volné skoro pořád, takže můžete vybírat do haleluja, zbytečně nikde nestojíte fronty a taky se vám nikdo nečekaně nenacpe do fotky!



2. Lepší ceny ubytování a celkově všeho
A díky tomu, že je míň turistů, tak se zlepšují ceny. Na slevomatu a podobných serverech začínají od září žně.

3. Lepší servis
Díky tomu, že hotely už nejsou tak vytížené, může se vám stát, že za stejnou cenu dostanete lepší pokoj (jako se to např. nám stalo právě teď v Mikulově), personál si vás víc všímá, má na vás čas. V infocentru se můžete dosyta zeptat na cokoliv, co vás zajímá a nemusíte poslouchat funění dalších turistů za vašimi zády, prohlídku zámku máte skoro privátní, protože je pravděpodobné, že na ní budete jen vy a průvodce :D




4. Plno parádních suvenýrů jako listí a kaštany :D
Tohle prostě miluju! Kamínky, listy, kaštany, sušené kytky apod., všechno tahám domů a ještě ušetřim!

5. Není už takový vedro, ale furt je počasí na outdoorový aktivity
Přiznávám, že nejsem zrovna letní typ, takže vedra mi nedělají dobře. Kolikrát si v létě ani výlet neužiju, protože jsem z toho sluníčka naprosto vyřízená. To se mi na podzim stát nemůže. Nemusím se bát, že se spálím, že leknu žízní, že se nebudu mít kde schovat před sluníčkem. Naopak je příjemná teplota, a když nesvítí slunce, tak je to možná úplně nejlepší. Užívám si klid a ticho v lese, na kole, na túře nebo při jakékoliv jiné aktivitě venku.



6. Indoorové aktivity během špatného počasí
A pokud náhodou prší, tak aspoň stihnete nějakou kulturu, které byste se třeba v létě ani nevěnovali. Můžete zajít do divadla, kina, do muzeí, ale i na hrady a zámky, jelikož v září i říjnu mají skoro všude stále otevřeno. A jako bonus doporučuji Moravu a burčák!

7. Parádní podzimní fotky
Nesnáším, když se snažím si v létě udělat pěknou fotku na památku a místo toho tam mám svůj pokřivenej obličej, jak se snažím moc nemžourat do sluníčka. Případně mám mega kruhy pod očima, koláče v podpaží, rudej a odřenej nos od alergie a podobný krásy. Na podzim už není moc co pokazit, všechno kolem je krásně barevný, vy jste normálně oblečení, prostě ideální stav.




8. Zatímco ostatní mají už dovolenou za sebou, vy ji většinou máte ještě hodně před sebou
Všichni se už stesujou s Vánocema a vy si jedete teprve užít ten správný relax, no není to paráda? Nejenom, že si to skvěle užijete, ale ještě ostatní pěkně vyprudíte :D.

Letního výletování se navíc vůbec vzdávat nemusíte. My jsme si hodně rychle a rádi zvykli na prodloužené víkendy, kdy odjíždíme chvilku po poledni v pátek a vracíme se v neděli. Možná to pro někoho bude znít neuvěřitelně, ale i za ty tři dny se dá stihnout habaděj věcí a ještě si u toho odpočinout.





Pokud jsem vás ale aspoň trochu nalákala na dovolenou v září nebo říjnu, třeba se vám bude hodit nějaká sleva na ubytování přes Booking. Pokud si ubytko objednáte přes TENHLE odkaz, dostanete zpětně po uskutečněném pobytu 10 % z ceny. My už jsme to s Kubou zkoušeli a přísahám není to žádný podfuk, peníze opravdu dorazily :)

Já se jdu konečně vrhnout na ty povinnosti a vám přeju klidný konec pracovního týdne.

Váš Andreják

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Já se předevčírem vrátila a nejradši bych zůstala pár dní doma a třeba hned v pondělí opět vyrazila :) ČR je opravdu úžasné místo na objevování :)

      Vymazat
  2. Andrejko, ty fotky jsou překrásný! Podzim je zkrátka brutál fotogenickej! A se všemi body naprostý souhlas! Já jako učitel mám s dovolenou mimo léto smůlu, ale každou chvilku je nějaký prodloužený víkend, s čímž souhlasím, že to k odpočinku i poznávání bohatě stačí. A poslední roky je to i můj nejoblíbenější způsob cestování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc děkuju za komentář :) Je to tak, podzim je prostě nádhernej! A přesně jako ty i já poslední roky cestuju většinou taky jen na prodloužené víkendy, s Kubovou prací to bohužel ani jinak nejde. Ale i tak si to užívám :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...