neděle 23. března 2014

Krabičky s pokladem I.

Nejenom, že mám byt plný nezbytných zbytečností, ale také na ně mám krásné a stylové úložné prostory. Mám jich dokonce tolik, že jsem se rozhodla Vám je ukazovat po částech, abych Vás najednou nezahltila. Taková krabička je na jednu stranu pěkná a na druhou i praktická. Pokud nepočítám krabičky, které jsou už v základu k něčemu určené (šperkovnice, lékárnička, box na šitíčko), tak do nich můžete nacpat opravdu cokoliv. Já si do nich dávám třeba účtenky, sušenky, uchošťoury a jednu větší mám dokonce i na vánoční dárky. Abych to měla kompletní, tak si musí zařídit nějakou pěknou, nejlépe dřevěnou truhlu na dopisy :).


 Tuhle krasavici jsem podědila po babičce a je na ní už patrný její úcthodný věk. Je z lakovaného dřeva a stále slouží k tomu, k čemu byla vyrobena. Nedávno jsem se byla podívat v galanterii a cena mi doslova vyrazila dech, takže doufám, že tu se mnou takhle třípatrová krabička na šití bude ještě několik desetiletí.

Málokdo nezná tyto plechové dózy od kakaa. Já je mám po mamce a mám k nim doslova posvátnou úctu, takže jako jediné slouží opravdu jen k dekoraci a nic v nich neskladuji.


Každá z těchto třech krabiček slouží k něčemu jinému. Ty dvě krychlové jsem si kdysi dávno, když jsem ještě byla malá, koupila sama za našetřené peníze. Od té doby v té menší skladuji účtenky a v té větší svaté obrázky po své prababičce. Nejsem sice věřící, ale vím, že se mi ty obrázky vždycky hrozně líbily a tak zvláštně voní stářím. Tu poslední krabičku jsem dostala od přítelovy maminky a jsou v ní františky a svíčky, které jsem zatím nestihla spálit. Františky, svíčky a různé vonné tyčinky jsou další mojí milovanou zálibou, takže z nich mám vždycky velkou radost, když je dostanu jako dárek.


Jako poslední Vám ukážu naši lékárničku. Byl to vánoční dárek a sehnala jsem ho u Dejdara. Mám od něj i šperkovnici, kterou Vám vyfotím příště. Jeho výrobky jsou naprosto úžasné a s nápadem, takže jako dárek ideální.

Pro dnešní upršený den to zatím stačí. Přeji Vám úspěšný začátek nového týdne a dejte vědět, k čemu používáte různé krabičky Vy.

Váš Andreják


Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...