pondělí 29. dubna 2019

Budapešť ve 2 a půl dnech 🏙

Hlavní město Maďarska bylo jedním z míst z mého evropského travel wishlistu, který spatřil světlo světa už před 3 lety. Píšu v něm, že se do Budapešti chystám s Kubou a že se nejvíc těším na lázně. Jojo, člověk míní, život mění, a tak jsem ve čtvrtek nasedla s kámoškama na vlak a vydaly jsme se směr památky. No, aspoň, že ten plánovaný dopravní prostředek zůstal stejný...















Nakonec jsme se rozhodly jet nočním vlakem a musím říct, že to bylo celkem fajn. Od nás z Hradce to trvalo asi 9 hodin, kvalita mi teda přišla o dost horší než ve Vietnamu (to bylo hodně velký překvapení), ale jinak jsem se docela vyspala. Druhý den nás čekalo slunečné počasí a jelikož jsme měly ubytko zařízené až od 15.hod, bylo důležité, abychom zbytečně netáhly 10kilové kufry. Já jsem se nakonec sbalila do malého batohu a bylo to ideální.









Neměly jsme žádné extra plány, chtěly jsme si jen projít základní památky a dobře se najíst. Na ty necelé tři dny jsem si směnila 3000 Kč a naprosto bohatě to stačilo. Je fakt, že jsme neabsolvovaly žádné placené památky ani atrakce. Většinu peněz jsme utratily za jídlo a já za hrníčky na památku :D.

Tuhle fotku miluju

Trdelník trochu větších rozměrů




Tenhle památník jsem chtěla vidět nejvíc...






Hřbitov

Samotné město jsem si ale nedokázala užít tak, jak bych bývala chtěla. Nevím, jestli jenom nebyla ta správná doba na to se sem vydat, nebo už jsem jednou nohou na vesnici a velké davy mi prostě nedělají dobře. Tak nebo tak, bohužel jsem z Budapešti nakonec nebyla natolik nadšená jako všichni ostatní.






Město mi přišlo dost zanedbané a špinavé. Na hlavní nákupní třídě byly vybydlené obchody, skoro nikde žádné ukazatele a ve většině obchodů i podniků vůbec nepřijímali platební karty. Lidi byli ale neuvěřitelně milí, až teda hnedka na první stánek s kafem, kde bylo vyloženě vidět, jak je obtěžujeme :D.

Nejlíp to celé shrnul jeden můj kamarád, který Budapešť označil jako takovou Prahu v devadesátkách. Myslím, že to sedí naprosto přesně. Tohle město si ale zaslouží, abych se sem ještě jednou vrátila, takže snad co nejdřív dostane druhou šanci :)

A jak se líbila Budapešť vám? Byli jste už?

Krásný upršený pondělní večer!

Váš Andreják 

4 komentáře:

  1. Nádherné fotky! Do Budapeště bych se taky někdy moc ráda podívala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  2. Do Budapešti bych se jednou chtěla moc podívat, láká mě, že je to tak blízko a v podstatě za hubičku. Jenže pořád to nějak ne a ne vyjít. :D
    Krásné fotky, úplně jak z naší učebnice angličtiny, když jsme tam měli článek o BUdapešti. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně bych to být tebou využila. Akorát bych tam teda radši nejela v sezóně... Takový podzim tam musí být úžasný <3
      A díky! :D

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...