neděle 10. září 2017

Várka z Levných knih XIX.

Nemohla jsem si snad ani vybrat příznačnější počasí pro článek o knížkách. Venku leje jako z konve, celý den tma, já v posteli, pálím svíčky a píšu. Jelikož je další měsíc za námi, přináším vám pravidelnou dávku nových knih z LK. Opět jsem se rozjela trochu víc, než bylo původně zamýšleno, ale nešlo odolat. Knihovna se pomalu zaplňuje a moje srdce plesá radostí :)


Limit pěti knih tak nebyl dodržen, nevadí! Hlavně, že mám klasiku a to tentokrát Jindřicha V. Jsem ostuda, ale v té klasice hrozně pokulhávám, takže ani toto ještě nemám za svůj život přečteno. Podařilo se mi dodržet i limit 500 Kč. Za těchto deset krasavic jsem utratila 390 Kč. Teď když tu částku vidím napsanou, tak tomu ani sama nemůžu uvěřit.


Nebudu to zbytečně okecávat a jdeme rovnou na tu nálož. Vzhledem k tomu množství knih mě totiž ještě čeká přestavování knihovny.

Jindřich V.
Pár knih z edice filmových obálek už mám a když jsem zjistila, že tahle nádhera je u nás za 9 kaček, bylo rozhodnuto. Akorát jsem teda zvědavá, kdy se k té klasice dostanu. Pořád ji dokupuju a pořád se k ní nějak nemůžu dostat.

Cena: 9 Kč


Sonjin deník
Na Sonjin deník jsem narazila úplně náhodou na FB. Na nějakých stránkách jsem ho viděla jako tip na letní čtení a říkám si, že ta obálka je mi nějaká povědomá. A taky že jo! Koukala na mě z regálu v práci :D Takže bylo jasno a já se snad do deníku začtu ještě letos, než definitivně skončí léto.

Cena: 19 Kč


Zbožňuju Londýn
A máme tady nejdražší knihu tohoto měsíce a to navíc ještě v paperbacku :D. V knihovně už mám Vánoce a Paříž, takže Londýn byla jasná volba. Teď ještě doufám, že nám do LK dodají New York, ať to mám komplet :) Vánoce jsem už přečetla a líbily se mi, takže si myslím, že tohle snad taky zklamat nemůže. Navíc miluju ty přebaly, který vypadají super.

Cena: 69 Kč


Muzeum prazvláštních věcí
Muzeum mě naprosto dostalo svojí obálkou. Nejen, že vypadá parádně, ale je na dotek tak příjemná. Další důvod koupě byla taky samozřejmě směšná cena, ale hlavně naladatelství. Od Joty nám přišlo strašně moc knih, pár jsem jich už zvládla přečíst a z příběhů jsem byla tak unešená, že i tahle musela být moje. Moc se na ni těším.

Cena: 29 Kč


Na první pohled
Tramtadadáááá, už mám první knihu na příští léto :D. Jelikož nepůjde o žádný duchaplný příběh, tak předpokládám, že to bude přesně ta klasická oddychovka na dny, kdy se nám nechce přemýšlet.

Cena: 39 Kč


Samson a Roberto - dědictví po strýčkovi
Čtu hodně young adult knih, ale dětských skoro vůbec. V září jsem se to rozhodla změnit a pořídila si tuhle žlutou krasavici s naprosto božíma ilustracema. Zaujalo mě, že jde o příběh kocoura a psa, což je moje oblíbená kamarádská kombinace :D Uvidíme, jak se to nakonec vyvine :)

Cena: 49 Kč


Nesmrtelný příběh
Tenhle fantasy příběh mám danej bokem už hrozně dlouho a jelikož je to celkem bichle, která zabírala v šuplíku místo, musela jsem si ji už koupit :D Má nádhernej přebal, dokonce mi ji doporučila kamarádka, která se specializuje na sci-fi a fantasy, takže věřím, že zklamaná rozhodně nebudu.

Cena: 49 Kč


Starý král ve vyhnanství
Když už jsem jednou začala sbírat edici Moderní světové prózy od MF, tak nemůžu jen tak přestat žejo. Už jenom to, že tahle kniha dostala Rakouskou státní cenu za literaturu, rozhodně o něčem vypovídá. Hodnocení čtenářů mě přesvědčilo, že to bude stát za to, a dokonce to tentokrát ani nevypadá na to klasické těžké čtení. Tak teďka se k tomu jen dostat.

Cena: 39 Kč


Příběh dvou staletí
Ani YA četba nesmí v dnešní várce chybět. Poslední dobou jsem si celkem oblíbila knihy s návratem do minulosti a myslím, že tohle bude taky něco pro mě. A ta obálka? Romanťárna sama! Navíc je příběh vydaný v CooBoo, takže doplňuji sbírku :)

Cena: 59 Kč


Panenka z kostí
A když jsem už tou dětskou literaturou dneska začala, tak přidám ještě něco. Tuhle knihu si asi necháme s Marge na naši společnou výzvu a musím říct, že se na ni fakt hodně těším. Má super hodnocení, líbí se mi příběh samotný a opět ta úžasná obálka. Achjo :)

Cena: 29 Kč


Dnešek je můj jediný volný den v tomto týdnu a taky to tak opět vypadá. Píšu, čtu, tvořím, inspirace ze mě doslova lítá, akorát já to nestíhám zpracovávat. Po šíleně dlouhé době třeba píšu dopis a už se nemůžu dočkat, až k němu zasednu. Loučím se proto s vámi a dejte kdyžtak vědět, co jste naposledy ulovili v LK :)

Klidnou neděli vám přeju.

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. Příběh dvou staletí jsem četla, už je to teda doba, ale pamatuju si, že se mi líbil nejvíc z tý trilogie :) Jako jó, romanťárna :D Ale taková docela zajímavá. A zrovna teď se blížím ke konci knížky Rituál, co jsem v LK objevila. Je vážně zvláštní, jsou to povídky a některý z nich jsou fakt super, a některý zas vůbec nechápu :D Ale i tam mě všechny zatím docela chytly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem na to zvědavá :D jelikož v LK byl klasicky jen jeden díl z té trilogie, tak snad to pochopím i bez dalších dílů :D jooo na Rituál jsem taky koukala, ale zatím jsem ho tam nechala, asi ještě nepřišel jeho správný čas :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...