sobota 24. března 2018

Poděbrady v březnu 🎕

Včerejšek se zařadil mezi jeden z těch dní, na jehož konci si říkáte, že stálo zato ho prožít. Jeho hlavní část jsem strávila výletem s kamarádkou Marge. Letos jsme se rozhodly spolu víc cestovat a jako první destinaci jsme vybraly Poděbrady. Prý jsme tu jako malé byly se školou, což si bohužel vůbec nepamatuju, takže to pro mě bylo všechno nové a překvapující. A ačkoliv zrovna teď není asi to nejhezčí období, kdy uvidíte z Poděbrad jejich vrchol, tak jsme si to moc užily.


První šok (v dobrém) jsem zažila hnedka na nádraží. V podchodu mezi nástupišti jsou na stěnách nádherné malby, v hale barevné vitráže, všude čisto a vylezete hnedka na kolonádě. 





Zrovna včera byl snad jediný den, kdy nejenom že nesvítilo sluníčko, ale dokonce i pršelo. Kolonádu jsme proto skoro proběhly a vrhly se vyplenit místní infocentrum. Já si pořídila jen vizitku, ale Léňa to vzala i s pohledama, razítkama a nevím čím vším ještě :D. Poté jsme prošly náměstí, kde probíhaly trhy a zašly na nádvoří zámku. Zámek byl pro mě velké překvapení, protože jsem vůbec netušila, že v Poděbradech něco takového stojí.



Tyhle hodiny jsou prý na jaře nádherně osázené květy




Jiřík

A ještě větší překvapení byla instalace obrovských malovaných srdcí právě v areálu zámku 💜💙💚💛💝. Zaujalo nás to natolik, že jsme celkem dost dlouhou dobu blbly a poskakovaly okolo nich a přemýšlely, jak si uděláme jakou fotku :D. Hodně jsme se u toho nasmály a na výsledek se můžete podívat i vy.



Lenčina hybridní holubička



Ze zámku jsme se vydaly k Labi, kde by snad prý měla stát plastika kotvy, u které jsme se právě kdysi dávno měli jako děcka fotit. Plastiku jsme sice nenašly, ale zato jsme narazily na krásný kostelík a hlavně boží nabílo natřené kolo, kde jsme opět strávily docela dost času a smály se tak nahlas, že se divím, že na nás někdo nepřišel, ať se uklidníme.



A jsme tady!

Nejdřív jedu já...

...a potom Léňa! :D






Stihly jsme ještě pár fotek u řeky a pak opět začalo pršet. No nám to moc nevadilo, jelikož jsme aspoň měly důvod zapadnout do kavárny na dortík, kafe, čaj a čtení! Nakonec jsme vybraly kavárnu Adria, která stojí na náměstí hnedka u uličky vedoucí na kolonádu. Zákusky si vyrábějí přímo na místě a rozhodně stojí zato je ochutnat. Já si dala borůvkový a Marge banánový a ani jedna jsme si nemohla stěžovat. Navíc jsme tam i opožděně oslavily moje narozeniny a já dostala stylově knihu Muffin a čaj, kterou jsem chtěla koupit. K tomu mi Lenka přibalila ještě boží kočičkovo-ptáčkovou záložku, plameňákovou propisku a roztomilý zápisník 💗

Já se stále peru s Drobným pokleskem a Léňa s Annou ze Zeleného domů


A ta taštička, v které jsem to všechno dostala??? Skvost!

Aby to Marge nebylo líto, že já mám Muffina a čaj a ona prd, vydaly jsme se do knihkupectví. A to byl hlavní kámen úrazu. Od tý doby totiž nemám skoro žádné fotky! :D Narazily jsme na místní Levné knihy, které ale s klasickými LK spojuje jenom název a ceny zboží. V těch poděbradských totiž najdete i knihy novější s defektem. A tak se mi podařilo udělat nákup asi na 5 pokusů, kdy jsme se furt vracely a braly další a další knihy, až jsme musely odcházet skoro poslepu, protože jinak bychom odtamtud nikdy neodešly! Dámy a pánové, sehnala jsem třeba Kosmonauta z Čech za necelý kilčo nebo Justýnku a asistenčního jednorožce za osm pětek. O tomto nákupu mám v plánu napsat samostatný článek, protože to prostě musíte vidět.


Konečně oběd a jedeme domů!

Po tomto výkonu jsme se byly schopny už jen najíst, sbalit si saky paky a vydat se na vlak. Ještě na místě jsme ale rovnou domluvily termín dalšího výletu a ten proběhne 6.dubna. Místo bude zatím překvapením a to i pro nás :D. Uvidíme, kam nás tentokrát mašinka doveze.

Celý den jsem nakonec zakončila v kině s kolegy z práce na filmu Dej mi své jméno a řeknu vám, že to bylo to nejhezčí, co jsem zatím letos viděla. Pokud o tomto filmu někdo přemýšlíte, tak nepřemýšlejte a běžte na něj! 💕

A ať trávíte víkend jakkoliv, tak si ho hlavně pořádně užijte.

Váš Andreják 🎕

4 komentáře:

  1. Na tenhle výlet nikdy nezapomenu ,bylo to super :-D Ještě v noci se mi zdálo, jak na tom kole drandime Podebradama a lidi nám z oken házej knížky za dvacku :-D Nejlepší zahájení letošní výletní sezóny ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D:D:D Já na tohle asi taky nezapomenu a ani nevíš, jak se těším na náš výlet v dubnu! :)

      Vymazat
  2. Ty jo, do Poděbrad bych se moc ráda podívala. ♥ Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to tam fakt krásný, akorát se obávám, že v létě to musí být hlava na hlavě.
      Díky :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...