sobota 23. září 2017

Píšu dopisy ✉📮📯

📮 Asi před 14 dny jsem po opravdu hodně dlouhé době napsala dopis. Takový ten klasický, který vložíte do obálky, přilepíte na něj známku a hodíte ho do schránky. Posílala jsem sestřence magnetku z dovolené ve Vietnamu a jelikož na ní jsme byli v dubnu, tak si sami dokážete spočítat, jak dlouho mi trvalo, než jsem se k tomu odhodlala. Nechápu, co mi tak dlouho trvalo. Jestli mě děsila představa, že text musí být delší než na pohled (pohledy posílám pravidelně z jakýhokoliv výletu a hrozně mě to baví) nebo to, že jsem sestřence nenapsala už roky ani čárku?  

Nakonec jsem se k tomu ale odhodlala, vzala do ruky pero a začala. 


📯 Začala a pokračovala a psala a psala až jsem měla pocit, že mi ani ta dvoustránka stačit nebude. Nic nebudu zapírat, chytlo mě to jako blázen. Jako malá jsem dopisů celkově napsala hrozně moc. Psala jsem si s Májou z dětské léčebny z Košumberka, s Vendy z tábora v Mladočově, s Luckou taktéž z tábora, ale s příchodem moderních technologií tohle všechno nějak hrozně rychle skončilo.

Jediná vzpomínka na dopisovací období je jedna velká krabice plná dopisů...



📮  Zrovna se sestřenkou jsme si kdysi vyměnily snad stovky dopisů. Psaly jsme si i několikrát týdně, posílaly si právě hodně dopisy (než pohledy) a pravidlem bylo pořádně ozdobit obálku. Ježíší, jak já jsem to milovala a ani tentokrát jsem to neošidila :D. Začaly jsme už na základce a pokračovaly i v době kolem 17 - 18 let. Pak jsem si našla přítele a celý dopisování skončilo. S příchodem facebooku mě už ani nenapadlo takovou pěknou tradici obnovovat. Až doteď.

Dopisní sady od Jitušky :)

Vánoční verze :)

📨✉ Dopadlo to nakonec tak, že jsem si ihned po odeslání prvního dopisu letěla nakoupit zásoby známek a na fler.cz objednala haldy dopisních papírů. Pokud jste někdo na stejné vlně, koukněte se sem k Jitušce, protože přesně tam jsem objednávala. Oprášila jsem krabici s dopisama, zasmála se nejen tématům, o kterých jsme si psávaly, ale taky ceně známek v té době :D. Vytáhla jsem svůj starý adresář, doplnila nějaké nové adresy a hlavně si sehnala dalšího dopisovatele. Mezitím, co čekám na odpověď od sestřenky, tak smolím další dopis pro svoji novou dopisovatelku Marge. Bohužel ho dopíšu až na dovolený, kam zítra odjíždíme, takže jestli to Leni čteš, tak se moc omlouvám, ale příští týden to už stopro dorazí :D.

Můj adresář s adresami tak starými, že ani jména u nich mi bohužel kolikrát nic neříkají :(


📯 A víte na co se strašně moc těším? Až budeme tuhle staronovou tradici plnit. Až si budeme sdělovat, co je nového, co nás těší a trápí, až si napíšeme přání k Vánocům a Novému roku a narozeninám. Až celá napjatá poběžím ke schránce a budu doufat, že tam ten dopis na mě bude čekat. Jo, přesně na to všechno se teďka těším.

A co vy? Píšete ještě dopisy nebo aspoň pohledy? Dejte mi vědět :)

Já jdu dobalit poslední věci do batůžku a pak na týden zmizím. Kdo chcete, sledujte můj průběh dovolené na IG.

Užijte si víkend!

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. Dopisovat si je krásné. Mám to strašně ráda. Dopisovala jsem si strašně dlouho před několika lety (nemůžu uvěřit, že už je to třeba 5 let) s blogery, to časem opadlo, ale píšu si s jednou holčinou z Německa. Tak jednou za měsíc nebo za dva, jak to vyjde. Už skoro rok. V němčině. A je to bezva.

    Ta dopisní sada je nádherná! ♥

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V němčině to musí být masakr. Já mám sice NJ vystudovanou, ale těžko říct, jestli bych se dokázala vyjadřovat normálně a ne tou klasickou školní němčinou. Jsi fakt dobrá :)
      Díky moc za komentář a taky se měj :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...