úterý 6. září 2016

Tip na trip: Trabantí výstava v Brně

Asi jen málokdo v dnešní době nezná Dana Přibáně a jeho trabantí posádku. Pokud ale přece jen někdo takový mezi vámi je, tak dovolte, abych vám tento projekt dneska představila (vy ostatní první odstavec přeskočte). Dan Přibáň se spolu s dalšími odvážlivci rozhodl procestovat svět dvěma trabanty EGU a BABU. K nim se nakonec ještě přidaly motorky a maluch, takže nakonec z toho všeho vznikla zajímavá mezinárodní výprava. Začli v roce 2007 Hedvábnou stezkou a dosud mají za sebou i Afriku, Jižní Ameriku a Austrálii. Trabanti jsou krásně žlutí a loni byla posádka dokonce i hendikepovaná. Výpravy se účastnili dva vozejčkáři. Celá parta během cestování natáčí a fotí a díky tomu už vzniklo několik filmů, dokumentů, přednášek a dokonce i výstava, na kterou jsem se minulý víkend vydala.



Poté, co jsem byla na filmu v kině, všechny dokumenty jsem viděla v televizi, v Hradci si došla i na přednášku, tak byla výstava jasná volba. Najdete ji v Semilassu v Brně a to do 18.9., takže jestli máte někdo zájem vidět trabanty, motorky i malucha naživo, tak neváhejte. Vstupné pro dospělého stojí 150 Kč, otevřeno mají mám pocit denně 10:00 - 18:00 a dočetla jsem se, že dokonce probíhají i speciální akce, kdy je celá výstava komentovaná právě Danem Přibáněm. Ke vstupence dostanete ještě slosovatelný kupón o zájezd za 20 tisíc, stačí tam jenom odpovědět na pár otázek.

Vyplňuju kupón o zájezd :D


My jsme se vstříc Brnu vydali v sobotu 3. září a jelikož jsem měla Brno na travel wishlistu, tak jsem si říkala, že tímhle zabiju dvě mouchy jednou ranou. Vyrazili jsme vesele vlakem bez místenky s tím, že hlavní turistická sezóna je u konce, tak kdo by kam cestoval že jo. To nás ale bohužel nenapadlo, že zrovna 3.září se ve Štúrově mění turnusy v lázních, takže celý ECéčko totálně do posledního místa nabouchaný důchodcema s obrovskýma loďákama :D I pan průvodčí z toho byl v šoku, že všichni jedou zrovna tam, takže nás napadlo si vygůglit, co že se na tom Slovensku sakra děje. Díky tomu jsem si zavzpomínala na svá studentská léta, kdy jsem trasu HK - Brno (a bohužel i opačně) tradičně trávila na chodbě u záchodků, tomu říkám flashback jak má bejt :D






Do Semilassa jsme se z nádraží vydali pěšky a vzali to přes brněnského draka, náměstí Svobody, slavného koně s dlouhýma nohama a tak :D. Podle mapy to bylo asi jen 4,5 km, jenže jsme hodně podcenili počasí, takže než jsme tam došli, tak jsme se museli stavit ještě na zmrzlinu a dokoupit zásoby vody :D. Totálně vyřízený jsme konečně došli na místo určení a úžasná výstava mohla začít.















Hned na začátku si můžete koupit trička, dývka, náramky, placky a bůhvícovšechno a taky se vyfotit přímo v trabantu. My jsme toho samozřejmě využili a moc se mi líbilo, že v tomto duchu byla vedená celá výstava. Člověk se mohl dotýkat vystavených věcí, zkoušet si, jaké je to jet na vozejčku hodně bídným terénem apod. Jak jsem už psala na začátku, tak vystavený jsou tu i trabanti, maluch a motorky, ve kterých posádka cestuje. Je tu místnost, která vypadá jako nemocniční pokoj, sál, kde se promítá dokument, můžete se vyfotit s Dominikou v životní velikosti, dočtete se základní informace o všech členech trabantího cirkusu, hledat Radkův ztracený pas a další srandy. Celá výstava je poskládaná z fotek s doprovodným textem a věcí, které si výprava přivezla. Nakonec jsme na výstavě strávili krásnou hodinu.






Před odjezdem domů (tentokrát jsme si sedli! :D) jsme se šli ještě kouknout na Petrov a do Vaňkovky mrknout na plavky. Plavky jsem nesehnala, zato máme asi 100 fotek z Petrova :D.












Pokud budete mít přes Brno cestu, tak se určitě na výstavu jeďte kouknout. Stojí to zato a třeba to ve vás probudí utajené cestovatelské pudy :D

Cestování zdar!

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...