čtvrtek 16. února 2017

💘 Valentýn oslavený netradičně v Království železnic 🚂🚃🚃🚃

💘 Už loni jsme "slavili" Valentýna (jestli se to teda dá tak vůbec nazvat) netradičně výletem. Žádná večeře, žádný kytky, žádný čokoládíčky ani srdíčka a jiný kýčovitosti. Prostě jsme se sbalili a jeli pryč mimo Hradec. Letos to vypadalo navlas stejně, jen to místo, kam jsme se vydali, bylo opravdu netradiční. Kuba ví, že cokoliv s vláčkama a mašinkama je prostě trefa do černýho, takže místo romantiky ve dvou a procházením se třeba historickým centrem nějakého nádherného města jsme strávili den asi tak s 50 dětma a jejich rodičema :D. Vypravili jsme se totiž do jednoho z míst, které mám na svém loňském wishlistu, a to do KRÁLOVSTVÍ ŽELEZNIC! 💘




Na mašinky jsme nečekaně jeli mašinkou, aby to bylo správně stylový :D. Stále sbíráme body na Kubovu In-kartu a já se ho furt ptám, jestli jich je tam už dostatek, abych mohla mít taky svoji vlastní kartičku. Bohužel prej furt ne :(. Z nádraží jsme se pak vydali pěšky, protože výstava je na Andělu, což je z hlaváku asi tak 3 kiláky. Pěkně se projdete a ani se nenadějete a jste tam.


Vůbec není těžké Království železnic najít. Z ulice je to krásně vidět, navíc fakt kousek od OC v ulici Stroupežnického. Zaplatíte vstup, který je pro dospělého 260 Kč, sjedete po schodech do podzemí, odložíte si veškeré věci do skříněk a můžete začít :).






Začátek je takový pozvolnější, ale jakmile vlezete do té hlavní části, tak vám doslova spadne čelist :D. O tom, že je to naprosto dechberoucí, vás přesvědčí taky to, že i když je všude fakt hodně dětí, tak je vůbec nevnímáte. Neslyšíte křik nebo řev, ale jenom překvapené výkřiky stylu: "Jé tati podívej! Tam je medvěd na kole!" a podobně :D. K jednotlivým expozicím jsou k dispozici tlačítka, kterýma třeba rozjedete lanovku, popeláře nebo otevřete hrob, z kterého vyleze nemrtvý :D. Všechno je naprosto do detailu zpracováno a hodně se mi líbila i nevtíravá reklama. A pokud jste vášnivý fotograf, tak fotit můžete do haleluja!







To jsou ty medvědi na kole :D



















Součástí výstavy mašinek je i část, která je postavená z lega, výstava Igráčků nebo papírových modelů a hraček z dřívější doby. Pokud chcete, můžete si nechat udělat fotku se speciálním pozadím. My jsme toho využili a díky tomu máme velice vtipnou fotku, kde Kuba drží za hlavu husu :D. (což jsem jen tak mimochodem zjistila až doma :D). Vytisknutí týhle fotky stojí 45 Kč.






Nakonec jsme plni dojmů odcházeli až po 2 hodinách a to spíš z důvodu, že jsme už měli hlad. Pro děti je ještě k dispozici herna, takže věřím, že tam člověk může strávit vážně celý den. Rozhodně tuhle výstavu doporučuju všem a je jedno, kolik vám je, nebo jestli máte děti. Pokud máte rádi hledání detailů a vláčky, tak si to tam určitě zamilujete. Já od tý doby doporučuju Království železnic úplně všem a mám pocit, že snad už ani o ničem jinym nemluvim :D. Cestou na nádraží jsme ještě udělali pár fotek v Praze a pak už spokojeně jeli domů :)











Tímhle výletem jsme odstartovali letošní výletní sezónu a já bych od té chvíle samozřejmě jela nejradši klidně i do vedlejší vesnice. Hlavně když se někam pojedeme a něco uvidim :D. Další výlet proto na sebe nenechá dlouho čekat a už teď plánujeme přímo na moje narozeniny na začátek března zase někam vyrazit. Já už si div nestříhám metr, protože se prostě opět těším jako malá holka.

Příště vám ukážu svůj travel wishlist po ČR na tento rok :) Užijte si čtvrtek!

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...