pondělí 11. června 2018

Várka z Levných knih XXVIII.

Uf, to už zase utekl měsíc od posledního nákupu v LK?
Abych se vám hned přiznala, tak tento měsíc jsem trochu podváděla, protože dvě knihy jsem si koupila už v květnu v Praze, když jsem jela za Marge slavit její narozeniny. To by prostě jinak nešlo, abychom se nestavily na Andělu a něco si nekoupily. Jednu knihu jsem taky dostala od mamky a mám pocit, že to taky bylo už v květnu, ale zbytek už jsou, přísahám, čerstvé červnové novinky :D.



Poslední dobou nám chodí hodně dětských a YA knih, z čehož jsem já docela na prášky, protože bych si nejradši koupila všechno. Musím se ale dost držet zkrátka, protože mám v plánu si koupit pár knih v normálních knihkupectvích  (Černookou, Dej mi své jméno...) a místo v knihovně ubývá čím dál tím rychleji. Dokonce jsem dneska byla donucena opět stěhovat jednu část, aby se mi to tam vůbec vešlo...



Nakonec jsem teda odolala, nekoupila jenom samé dětské knihy, ale mám pěkně nakombinované, od každého trochu. Jedna klasika, jedna dětská, nějaké YA, thriller i romanťárna...
Celkem 6 knih za 354 Kč + 1 bonusovka od mamky zadara (koupíte ji za 69,- :D).


Noční škola - 1
První kniha z Prahy je tahle YA. Upozornila mě na ni Marge s tím, že bychom si ji mohly přečíst v rámci naší čtenářské výzvy a já jsem na to kývla. Bohužel u nás na prodejně máme jenom druhý díl, takže jsem si ten první musela rovnou koupit právě v Praze. Těším se hlavně na napínavé a odpočinkové čtení, které se bude i pěkně vyjímat v knihovně, tak snad příběh nezklame.

Cena: 49 Kč


Kečupová mračna
Kečupová mračna nepatří mezi stálou a klasickou nabídku LK, takže mě celkem zarazilo, že jsem na ně na Andělu narazila. Za tu cenu jsem je tam ale nemohla nechat a už jsou zařazena do mé knihovny. A jaké jsou další důvody této koupě? Zaprvé miluju grafickou stránku obálky, zadruhé ráda čtu knihy psané v dopisech a zatřetí jde opět o YA, takže taková moje klasika. Kniha má velice slušné hodnocení, takže ani ten příběh nakonec určitě nebude tak špatný :)

Cena: 59 Kč


Pod kůží
Tohoto psychothrilleru jsem si všimla už kdysi, když to byla novinka. Hodně lidí prý odrazuje jeho pomalý rozjezd a čtení vzdávají. Já, jelikož mám docela ráda psychopříběhy, se na čtení hodně těším a jsem zvědavá na ty mega zvraty. Tohle čtení si ale asi nechám až na zimu, přece jenom teď v létě bych to nemusela dobře snášet :D.

Cena: 79 Kč


Večer tříkrálový nebo Cokoli chcete
To, že jsem začala sbírat tuhle edici Shakespeara, už jste si určitě stihli všimnout. Pomalu ale jistě LK dovydávají zbytek a já ho pomalu ale jistě dokupuju. Jsem za to ráda, protože to budu mít pěkně u sebe a s Marge jsme si daly předsevzetí, že to všechno přelouskáme!

Cena: 69 Kč


Zapomenutá
Od Catherine McKenzie jsem už loni v zimě četla Manžela na objednávku a vím, že se mi to hodně líbilo. Když jsem proto zjistila, že nám od této autorky přišel další román, neváhala jsem ani chvilku. Tohle ale nebude taková prča jako předchozí počin. Hodně recenzentů se u této knihy nemůže rozhodnout, do jakého žánru ji vlastně zařadit. Proto jsem i sama zvědavá, co na to budu říkat já.

Cena: 79 Kč


Když jsme byli velmi mladí
Poslední dobou si ulítávám na dětských knížkách, takže tuhle krásku za 19 Kč jsem samozřejmě musela mít taky. Jedná se o poezii pro děti, kterou napsal A.A.Milne. Ano, ten Milne, který vdechl život i Medvíkovi Pú. Když jsem navíc viděla ty nádherné ilustrace, bylo rozhodnuto.

Cena: 19 Kč


+ bonus Sto jmen
Na tuhle knihu u nás koukám už delší dobu. Chodím kolem ní dokonce už takovou dobu, že nám tu nakonec zbyl jeden poslední kus a nevěděla jsem, jestli nám ji ještě naskladněj. A jaké bylo překvapení, když ten poslední kus koupila moje mamka a dala mi ho :D. Dle anotace to vypadá na jeden z těch propletených příběhů a ty já mám poslední dobou fakt ráda.

Cena: 69 Kč


Dnešek je pro mě volným dnem a přemýšlím, co všechno budu dělat. Chci si zajet na zmrzlinu, chci si číst, chci uklízet, chci napsat dopis sestřence. Je toho hrozně moc a navíc mě láká počasí na procházku po lese. Tak já to nebudu dlouho protahovat a jdu něco dělat :)

Jak si vůbec užíváte začátek léta vy?

Dejte mi vědět a odstartujte hlavně v klidu nový týden.

Váš Andreják

4 komentáře:

  1. Juuu, Kecupova mračna, zítra mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zapomenutou jsem četla a to je docela pěkná knížka. :) Co se týče Kečupových mračen - nikdy bych si to nekoupila ani nepřečetla, protože mě děsně vytáčí ten název. :D Já vím, že bych tomu možná měla dát šanci, ale proč zrovna kečupová? Grr :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že ten název je děsnej a mě hrozně láká zjistit, proč se ta kniha tak divně jmenuje :D.

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...