úterý 8. října 2019

Září 2019 - měsíc plný změn 😳

Když jsem před více než 30 dny vstupovala do nového měsíce, vůbec jsem netušila, co mě čeká a že se zrovna tenhle první podzimní měsíc stane tak trochu přelomovým. Pro mě, jako pro člověka, který rád plánuje a je předem připraven, to byl trochu zásah do komfortní zóny. Pro veškeré změny jsem se ale rozhodla vědomě sama, takže jsem se s novou situací vypořádala celkem rychle. Konečně jsem zase začala víc číst, cestovat a celkově si užívat život na vesnici, na který jsem se tak těšila. Objednala jsem první dárky k Vánocům, sešla se po delší době s kamarády a užívala zbytky letního počasí.



Byl to opravdu vydatný měsíc, tak se pojďte spolu se mnou mrknout, co jsem všechno stihla a o jakých změnách to vlastně mluvím.





- Začátek září přinesl babí léto, a tak jsme toho využili a udělali si s Kubou minidovolenou. Hned 1.9. - poslední prázdninový den - jsme vyrazili do Malých Svatoňovic a na rozhlednu Žaltman. Byl to úžasný den, plný nostalgie a vzpomínání na letošní léto. Myslím, že jsme prázdniny uzavřeli opravdu s grácií a na tento výlet zase nějakou dobu budu vzpomínat.



- 3.9. jsme v cestování pokračovali a vydali se do Hronova. Tenhle výlet byl vyloženě odpočinkový - podívali jsme se na rodný dům Aloise Jiráska, prošli si park a náměstí a dobře se najedli. Článek o těchto dvou výletech ze začátku září najdete kdyžtak tady.



- Ihned po výletování mě čekala v práci inventura, které jsem se hodně děsila. Skoro všechny inventury, co jsem zatím zažila, nebyly nic moc, takže ten děs byl celkem oprávněný. Ale toto? To byla normálně procházka růžovým sadem! Krásně to odsejpalo, v klidu jsme si pípaly, dělaly pravidelné pauzy, dostaly občerstvení a všechno to stihly o celý jeden den dřív, než bylo vůbec plánováno! Bych si klidně tu inventuru dávala častěji :D.

A cestou domů z inventury jsem i stihla závody balónů, které zrovna probíhaly!


- A pak následovalo zaučování na nové pozici v práci. Trochu jsem koukala jak péro z gauče, protože jsem nakonec dělala úplně jinou práci, než kterou jsem si myslela, že dělat budu :D. Holt se nakonec uvolnil ještě "lepší flek", než bylo původně v plánu. No, naštěstí jsem včas zjistila, že je to něco, co opravdu dělat nechci a mohla odejít. Mám sama se sebou úplně jiné plány.

Občas byl po práci čas i na kafe


Moje tabule s Kubovým dodatkem :D








Od Kuby


- Během práce jsem ale rozjela i něco bokem, takže jsem třeba získala zakázku na nafocení své nejoblíbenější kavárny v Hradci, pozvání na víkendový bloggerský trip a jednu spolupráci na úplně boží věci z korku, na které jsem shodou okolností koukala na jednom konkurenčním e-shopu. Pořád nějak nechápu, že se to děje, ale děje se to a já z toho mám obrovskou radost! Výrobky z korku najdete na www.ecokorek.cz, o presstripu čekejte článek brzy, ale můžu vám prozradit, že jsem byla objevovat své milované Broumovsko díky www.broumovsko.cz a mé fotky kavárny se snad brzy objeví na webu kavárny www.salieri.cz či jejích sociálních sítích.

Z focení v HK






Naše krásné opravené muzeum v Hradci


Z focení ecokorku :)

- Konečně jsem se podívala do Vily Čerych u nás ve Skalici. I když to bylo zrovna v pátek a já sotva mlela po náročném týdnu v práci, tak mě ta stavba naprosto dostala a už se nemůžu dočkat, až se tam vypravíme na vánoční trhy 🎄
















- 14. září jsme vyjeli na další výlet a tentokrát konečně splnili první bod z mého letošního Travel Wishlistu - jeli jsme na Pecku. Cesta byla celkem horor, protože je to zrovna na trati, kde jsou 2 výluky a jako bonus se do toho konalo vinobraní a dny Marianne, ale přežili jsme a v lese pak vlastně nikoho nepotkali. To byla ta nejkrásnější odměna 👌 Jednalo se o poslední výlet léta 2019 a článek z něj najdete zde.




- Konečně jsem zase začala číst. Tenhle dvouměsíční útlum, co mám za sebou, byl fakt strašnej a doufám, že se už nebude opakovat. Sice jsem v září nakonec přečetla i tak jen dvě knihy, ale i tak je to velký pokrok. Na říjen mám v plánu přečíst knih alespoň pět, tak snad se zadaří, zatím jsem u druhé.


Touto fotkou jsem se zúčastnila výzvy Září s knihou na Instagramu :)


- Oslavila jsem svátek, dostala plno nádherných dárků a objevila další krásnou kavárnu v Hradci! Jako vždy jsem dostala haldy krásných knih, ale i něco navíc, a tak přemýšlím o tom sepsat článek zvlášť.


Kuba sbírá jablka :D



- Kuba hodně chodil na houby a zkoušel naložit utopence. Myslím, že úspěšně. Utopenci byli výborný a hub máme na celý rok.


- Zašla jsem si po delší době ke své kadeřnici v Hradci a kromě barvy se nechala i ostříhat. Neuvěřitelný pocit lehké hlavy teďka mám a absolutně toho nelituji. Myslela jsem si, že se mi s dlouhými vlasy bude těžko loučit, ale zatím nebyl den, kdy bych si nadávala, jakou hloupost jsem to udělala. Přece jenom vlasy zase dorostou a teďka potřebujou trochu oddych a úlevu.


- Na sv. Václava jsme se vypravili na výlet do Teplických skal. Byla to součást dárku od Kuby a já byla naprosto nadšená. Překvapilo mě, že jsme nepotkali ani moc lidí a pokud byste chtěli vidět více fotek, tak článek najdete tady.



- Přijela se na mě podívat babička a přivezla mi haldy chalupářských nezbytností


Do téhle krabičky jsem si nakonec dala čaje :)


Do toho košíku vepředu jsme vždycky sbírali na chalupě třešně


Než jsem stihla tento článek dopsat, říjen se už celkem slušně rozběhl a já mám sama ze sebe radost, že se mi daří plnit si svá předsevzetí, která jsem si na tento měsíc dala. Chtěla jsem hlavně číst a cestovat. Knihy mám přečtené už skoro dvě a byla na jednom menším a jednom víkendovém výletě. Za mě tedy spokojenost! Uvidíme, co říjen přinese dalšího, ale už teďka můžu s klidným svědomím říct, že zklamaná určitě nebudu.

Krásný zbytek upršeného úterý vám všem a hlavně hodně zdraví do přicházejícího podzimu.

Váš Andreják



A loučí se s vámi i Čenda! :)

4 komentáře:

  1. Zase jsem trochu závistivá, ale tak jako příjemně. Žiješ v nádherné lokalitě a je super, že náměty na výlety jen tak nevyčerpáte - a když, můžete klidně začít znova, protože ta místa jsou v každém ročním období jiná a vždycky kouzelná! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, víš že máš vlastně ohromnou pravdu? Díky střídání ročních období jsou i ta známá místa pokaždý jiná. Já se teďka hodně pohybuji jen v lesích a na loukách okolo chalupy a přijde mi, že je to fakt pokaždé úplně nové a kouzelné :)
      Krásný listopad ti přeji a užij si chvilkovou návštěvu ČR! :)

      Vymazat
  2. Opět krásné počteníčko,nádherná příroda,krásné místo k žití.Mějte se moc hezky.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji! Vaše komentáře mi vždycky zvednou náladu. Doufám, že se máte dobře a užíváte aspoň v rámci možností ten letošní krásný podzim :).

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...