pondělí 2. ledna 2017

Prosincové sváteční čtení

Krásný nový rok!

Venku konečně zima jak v Mrazíkoj, což znamená jedině dvě možnosti. Rychlá procházka a pak hups do peřin s knížkou :D. Toť můj postup na celý následující měsíc. V prosinci to bylo trochu jinak, proto jsem tenhle článek musela nazvat tak, jak jsem ho nazvala. Světe div se většinu knih jsem opravdu přečetla až o těch nejkrásnějších svátcích v roce. První půlku měsíce jsem strávila s jednou knihou a ani se tomu teďka moc nedivím. Nejenom, že má celkem 800 stran, ale taky jsem se spíš věnovala přípravám na Vánoce a chozením na brigádu.

Za prosinec to proto nakonec dopadlo následovně: 
přečtené knihy 4,  
počet stran 1 720
nejvíc mě bavil Klíč
nejmíň asi Zbožňuju Vánoce
Všechny přečtené knihy jsou tentokrát z LK :)


Čenda s nafocením hodně pomáhal :D



Klíč
Velká škoda, že už jsem tuhle úžasnou trilogii dočetla, protože se stala mojí srdcovkou a navždycky ji budu mít spojenou s podzimem 2016. Nikoho proto asi nepřekvapí, že rozhodně chystám re-reading. Tahle knížka si to na 100 % zaslouží a já jsem fakt ráda, že nakonec skončila v LK, protože jinak bych se o ní asi nikdy nedozvěděla. Ačkoliv má 800 stránek, tak děj utíkal sám, pořád jsem byla napnutá, co bude dál a taky jsem si i pobrečela. K prvnímu dílu týhle trilogie byl natočenej film, jehož část jsem už taky stihla vidět. Plno postav vypadá přesně tak, jak jsem si je představovala. Třeba Linnéa a Vanessa jsou naprosto přesný :) Knížky mají teďka výsostné postavení v mojí knihovně 💖



Zbožňuju Vánoce
Tuhle oddechovku jsem začala číst už před Vánocemi, abych si navodila tu pravou vánoční atmosféru. Bohužel jsem ji nestihla dočíst do Vánoc, což nakonec ale nevadilo. Kdybych to měla shrnout do jedný věty, tak se prostě a jednoduše jedná o skvělou oddechovku s tématem Vánoc. Čte se sama, je napsaná parádním jednoduchým stylem. Autorka používá naprosto trefné a vtipné obraty, hlavní hrdinka je správně střelená. Jsem docela zvědavá na Zbožňuju Paříž.



Návrat z temnoty
Páni! Jakože ale fakt!
Když jsem začla knihu číst, tak jsem si říkala, o čem to asi bude. Co se asi za ty tři roky, co byla hlavní hrdinka nezvěstná, mohlo dít. Čekala jsem nějaký psycho, ale že to bude až takhle skvělý YA psychothriller, to jsem teda čuměla. Moc se mi líbil styl jakým byla kniha napsána, různé formy vyprávění (střídání ich- a er-), včetně odlišného grafického ztvárnění. Nakonec jsem měla za 1 den dočteno, protože se nešlo odtrhnout. Největší masakr byl závěr, kdy jsem si myslela, že je už všechno v klidu, vysvětlené a najednou puf a další pecka. Téma navíc bylo tak zajímavé, že se člověk rozhodně dozví něco nového. Jako bonus považuji nádhernou obálku, která je stejná jako původní.



Poslouchej!
Neuvěřitelně milá kniha (jak příběhem, tak i naprosto roztomilou obálkou) o hafo stránkách, která se ale četla úplně sama. Bylo to tak pěkně napsáno a ačkoliv se tam v podstatě nic světobornýho neděje, nakonec to dobře dopadne, všichni se mají rádi a podobně, tak jsem z knížky byla nadšená. Už u Všem klukům, které jsem milovala, se mi moc líbil doplňující sesterský příběh. A ani tady tomu nebylo jinak. Pokud máte ségru, tak mi určitě rozumíte :) Neznáte ještě nějaké podobné příběhy, kde je takovýto doplňující sesterský vyprávění?


Jak jste četli v minulém článku, tak jsem nakonec měla za celý rok přečtených 53 knih. Letošek jsem už odstartovala knížkou Soud padlých andělů a zatím to vypadá celkem zajímavě. Doufám, že se mi podaří přečíst co nejvíc, abych dosáhla minimálně stejného počtu jako v 2016 :)

Příští článek pro vás chystám opět knižní a to o své sbírce knih z nakladatelství CooBoo. Přece jenom jich po Vánocích pár přibylo, tak se musím pochlubit :D

Krásný začátek nového roku a užívejte tu nádheru, co panuje venku!

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...