pondělí 23. října 2017

Várka z Levných knih XX.

Tak nám krásně začalo knihomolovo období aneb ráno mlha, že nevidíte na krok, občas zaprší, všude kolem poletuje listí, brzy se stmívá a začíná být dost zima :D. Už jsem se zmiňovala, že tohle období naprosto zbožňuju? Na Instagramu asi tak přibližně stokrát, ale nevadí, ráda to zopakuju.

JÁ TEN PODZIM MILUJU!


A abych si ho zpříjemnila ještě víc, tak jsem si opět nakoupila do zásoby pár knížek tam u nás v Levných knihách. Jelikož poslední dobou nechodilo tolik novinek, které nutně potřebuju, rozhodla jsem se, že si rozšířím sbírku klasiky. S čistým svědomím proto můžu říct, že pravidlo nákupu aspoň jedné klasiky mám s přehledem splněno. Do pětistovky jsem se taky vešla. Do pěti knih jsem se opět netrefila a už vážně začínám uvažovat o tom, že tohle pravidlo zruším, protože mi to nevychází už několik měsíců po sobě :D.

Celkem za říjen pořízeno 7 knih a utraceno 483 Kč.

Tak jdeme na to.

Karolína
A začneme rovnou YA literaturou. Tentokrát ale od české autorky, což jsem tady už dlooooouho neměla. Kniha vypráví příběh šestnáctileté Karolíny se všemi klasickými trablemi i radostmi dospívání včetně životního zvratu po pádu z kostelní věže. Kniha je napsána Ivou Procházkovou, od které jsem už kdysi dávno četla Soví zpěv a musím říct, že se mi to tenkrát opravdu líbilo. Věřím, že nebudu zklamaná ani tentokrát.

Cena: 39 Kč



Střídavá péče pro kukačku
Tahle kniha od MF má strašné hodnocení. Moje kolegyně ji dokonce odložila nedočtenou, což se jen tak nestává. Já jsem si ji ale stejně koupila, protože mě neuvěřitelně oslovila anotace. Po rozvodu se rodiče handrkují o svou šestnáctiletou dceru. Matka tvrdí, že manžel není její biologický otec, takže se nechají udělat testy paternity. Ty tuto domněnku potvrdí a navíc jako bonus nevyjdou ani testy maternity. V tu chvíli se všem obrací život naruby a já jsem fakt hodně zvědavá, jak se to všechno rozlouskne.

Cena: 19 Kč



Zmrzlinová královna
Zmrzlinová královna je další knihou do sbírky sametových obalů od Fortuna Libri. Měla jsem ji danou bokem už delší dobu a konečně na ni taky došlo. Název této knihy není jenom nějakým výkřikem do tmy, jelikož opravdu vypráví příběh dívky, která se stala doslova zmrzlinovou královnou. Se svým mužem vybuduje úspěšnou firmu na výrobu zmrzliny, naučí se být úspěšnou obchodnicí a dokonce i televizní hvězdou. Příběh nakonec zahrnuje 70 let jejího života, takže jde o trochu bichličku, ale já se i tak těším. Dle hodnocení na cbdb.cz je o co stát :)

Cena: 89 Kč



Chlapec na dřevěné bedně
Samozřejmě jsem si musela doplnit i něco z válečné literatury, takže když se v novinkách objevila tahle kniha s krásným obalem, musela jsem ji mít taky. Mělo by jít o příběh chlapce ze Schindlerova seznamu, napsaný velice jednoduše a díky tomu i čtivě. Hodnocení má opravdu hodně vysoké, takže příznávám, že i mé očekávání od této knihy není zrovna nízké. Tak uvidíme.

Cena: 69 Kč



Schindlerův seznam
A když už jsem nakousla téma Schindlerova seznamu, nemohla jsem na prodejně nechat ani tuto knihu. Abych pravdu řekla, tak jsem si původně myslela, že existuje pouze film. Opravdu jsem byla překvapená, že byla napsána i kniha a že se navíc dostala do LK. Nedokážu ani napsat, že se na čtení těším, protože se popravdě děsím, jak moc mě tohle téma sebere. Asi o jejím přečtení budu ještě dlouho přemýšlet a počkám si na ten správný čas.

Cena: 89 Kč



Rozum a cit
A na závěr si dáme dvě klasiky od jedné autorky. Do LK se dostaly brožované knihy s filmovým přebalem, což mi udělalo opravdu velkou radost. Z této edice totiž mám už Mansfieldské panství, takže si pěkně doplňuji sbírku :)

Cena: 89 Kč



Pýcha a předsudek
A nechat tam Pýchu a předsudek by byl vážně hřích! Sice je v měkké vazbě, ale to bylo to poslední, co mě zajímalo. :)

Cena: 89 Kč


Momentálně lítám někde v Mikulově a s sebou mám Mauglího (taky z LK :D). Koukněte kdyžtak na můj IG, kde se snažím denně postovat. Jako vždycky si určitě nějakou knížku přivezu, ale o tom zase až příště.

Úspěšný start nového týdne!

Váš Andreják

6 komentářů:

  1. Jane Austenovou bych také ráda a Mauglího též :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D a taky bezednou peněženku viď? :D Tu bych taky potřebovala :D

      Vymazat
  2. Do levných knih chodím hrozně ráda, ty ceny jsou ta naprosto kouzelný a nejen knih.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi o tom nemluv. Díky bohu, že u nás na prodejně nemáme ty ostatní serepetičky jako různou keramiku, svíčky atd. To už bych asi tuplem chodila domů bez výplaty :D

      Vymazat
  3. Musím zase do levných knih vyrazit. Myslím, že ideální to bude před Vánoci. Nebo po nich, pokud dostanu nějaké peníze, mám vyhlídnuto pár klasik za bombastické ceny. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tam zase vyberu knížky k Vánocům jako každý rok :) sice pak pod tím stromečkem nemám skoro nic jinýho, ale to mi asi ani nevadí :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...