neděle 21. dubna 2019

Velký cestovatelský rest splněn aneb Velikonoce v Babiččině údolí 🐰🐣🐔

Tak a je to! Poslední Čech, který ještě nikdy nebyl v Babiččině údolí, se tam konečně taky vypravil! A vybral si úplně tu nejhorší dobu. DOBU VELIKONOČNÍ. Aneb jestli existoval ještě někdo, kdo tu nikdy nebyl, tak o Velikonocích tu stoprocentně byl. A i když to byl velký nápor na psychiku, tak jsem se nenechala odradit a těším se, až se do kraje Boženy Němcové vypravím třeba na podzim. To, co následovalo za Viktorčiným splavem, mě naprosto dostalo. Tam jsme totiž šli úplně sami krásnou jarní přírodou a já se už vůbec nedivím, že za tou nádherou sem jezdí lidi i přes celou republiku.



Od nás z chalupy to máme do Ratibořic asi 3 kiláky, takže jsme se v neděli po obědě sbalili a vyrazili na malou procházku. Tentokrát jsme vynechali samotný zámek, kde kdysi pobývala kněžna, a po zelené došli k mlýnu. Tam mě zarazilo, že jsme skoro nikoho nepotkali, ale hned za rohem začalo pravé peklíčko...






Dlouho jsme se tam nezdržovali, vyfotila jsem si sousoší babičky s dětmi a psy, pár hrnečků na plotě a šupky dupky k obchůdkům se suvenýry. Kuba nám pořídil turistickou vizitku, jelikož nás prostě ani nenapadlo si vzít deník na razítka :D. Součástí obchůdků byl i dobročinný bazárek, kde jsem sehnala naprosto boží dřevěnou slánku za 30 Kč. Nakoupila bych toho i víc, ale musím se v tomhle krotit, protože jinak by to u nás doma za chvilku vypadalo jako ve vetešnictví.




Už se nemůžu dočkat, až budeme mít plot s vlastními hrníčky


A to je ten bazárek

Prodávali tam i knihy

A tohle je můj úlovek






Po uspokojení mé vnitřní vetešnice jsme se vydali k vrcholu Babiččina údolí - Starému Bělidlu. I tady překvapivě nebylo tolik lidí, kolik jsme čekala. Dokonce se mi podařilo chaloupku vyfotit i bez lidí a do světnice jsme se dostali hned.










Pak už jsme jen přešli ke splavu a přemýšleli, jestli se chceme s ostatními táhnout stejnou cestou zpět nebo si malý výlet prodloužíme. Díkybohu, že jsme si nakonec vybrali druhou variantu, protože co jsme viděli za nádheru, to se ani popsat nedá. Však koukněte sami na fotky.









Nečekaně Bílý most :D



Došli jsme nakonec až na Rýzmburk do dřevěného altánu, který byl zrenovován celkem nedávno. Ten pohled odsud mi naprosto vzal dech. Tohle místo se mi tak vrylo do srdce, že mám v plánu se sem určitě co nejdřív vrátit.







Výhled z Rýzmburku



Nechtěla jsem si vyplácat všechno hned první den objevování okolí, takže třeba rozhlednu na Žernově jsme prošli bez povšimnutí. Samotný Žernov je naprosto překrásná vesnička plná lidových staveb, takže návrat sem je naprosto nezbytný!



Upřímně jsem si myslela, že letos nás nečeká žádná dovolená. Přece jenom jsme měli velké výdaje s koupí domu, takže na dovolenou jsem si ani neodvážila pomyslet. A ono se to vyřešilo samo! V okolí našeho nového domova je totiž tolik krásných míst, že to vydá minimálně na celé letošní léto ❤

A já už se těším, až vám to všechno postupně ukážu!

Krásný zbytek sváteční neděle vám přeji a užijte si klidné velikonoční pondělí.

Váš Andreják

4 komentáře:

  1. Krásné fotky,nádherné místo.Třeba se někdy taky podívám,není s kým,tak asi sama.Hezký zbytek velikonoc.Marťa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji. Já popravdě čím dál víc preferuji cestování sama. Člověk má na všechno klid, rozhodne se sám, kam chce jít a co chce zrovna dělat, takže pro mě naprosto rajská představa!

      Vymazat
  2. Krásné fotky, tomu říkám Velikonoce! ♥ Já jsem v Babiččině údolí byla dvakrát, v obou případech s rodiči, když jsme byli na dovolené v Orlických horách. A v obou případech bylo nádherně a mně se tam moc líbilo. Vlastně jsem tam nejspíš nafotila dost podobné fotky jako ty. :D
    Těším se na další výletní články. A užívej si Budapešť. ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Vlasti!
      Zítra konečně jedu znovu na chalupu, tak se těším, až zas budu pořádně fotit a něco pěkného sepíšu. Budapešť jsem si nakonec moc neužila, ale to vlastně už sama víš. Měj se krásně! :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...