sobota 13. ledna 2018

❆ Zimní Trutnov ❆

Na cestovním wishlistu loňského roku jsem moc míst neměla. Pár (doslova) se mi jich podařilo navštívit, ale bohužel i dost jsem jich nestihla. Trutnov byl zrovna jedním z té druhé varianty. To je totiž jedno z těch měst, které bych ráda procházela v zimě s haldama sněhu a ještě takovou tou vánoční atmosférou... Ta je sice už tatam, haldy sněhu taky v nedohlednu, tak aspoň že je ta zima :D

A tak jsme s Kubou vyrazili!

Fotky od Uffa jsme si prostě nemohli nechat ujít




Dost jsme se tam vyblbli :)

❆ Zima byla doslova jak v Rusku a dokonce i trochu poletoval sníh, což trošku přiblížilo tu slavnostní atmosféru. Jinak jsme ale byli docela rádi, že hlavní bod návštěvy tohoto výletu probíhal ve vnitřních prostorech. Jeli jsme se podívat do muzea na výstavu chalup načerpat trochu inspirace na tu naší vlastní.


❆ Nejdřív jsme se ale rozhodli si Trutnov projít. Teda abych byla přesná - projít si staré náměstí a přilehlé uličky. V jedné z uliček mě hodně zaskočil "moderní" komunistický městský úřad, ale jinak přiznávám, že stará část Trutnova je hodně malebná a fotogenická. Na kafe jsme zapadli do kavárny U tří korunek a tam jsem se teda naprosto fotograficky vyřádila. Naštěstí nás kavárenských povalečů tam bylo jen pár, takže jsem mohla fotit, fotit, fotit a fotit. Ani obsluha se moc nedivila :D






Krakonošovo náměstí ve své plné kráse







U tří korunek
















❆ Na 13. hodinu jsme ale už vyrazili na zmiňovanou prohlídku muzea. Expozice chalup sice nebyla moc rozsáhlá, ale i tak jsme to nejdůležitější viděli. I tady nás bylo jen pár, takže byl čas si všechno pořádně prohlédnout a nemačkat se s davama ostatních lidí.



❆ Jsem ráda, že jsem se do Trutnova konečně podívala a určitě bych se sem ráda vypravila v létě, kdy se dá už vyrazit do přírody. Během výstavy v muzeu jsme ještě narazili na zámek ve Vrchlabí a rozhodli se, že to bude jeden z dalších našich výletních cílů. Světe div se, tam jsem totiž taky ještě nikdy nebyla (ostuda, já vim). Přitom to máme od nás z Hradce všechno celkem kousíček a snadno dostupné vlakem. Tak snad letos doženu všechny ty svoje cestovatelské východočeské resty.

Co vy? Znáte Trutnov? Byli jste tam někdy?

Dejte vědět a užijte si pořádně víkend :)

Váš Andreják

6 komentářů:

  1. Tam by se mi taky líbilo! ^^ Já letos ještě na žádný výlet nevyrazila, ale hádám, že to brzy napravím. :) Chtěla bych do Benešova nad Ploučnicí. :)

    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My pravidelně zahajujeme sezónu až na Valentýna, ale letos se podařilo vyjet už v lednu, což se stalo poprvý. Jsem za to ráda, i když popravdě moc nechápu, jak se nám to povedlo, protože Kuba má hafo práce a já zas v zimě trpím nedostatkem sil :D.
      Jdu kouknout na ten Benešov, tam jsem totiž taky ještě nebyla :D

      Taky se měj krásně!

      Vymazat
  2. Tak ve Vrchlabí můžu doporučit tamní Krkonošské muzeum :-) A vůbec o Krkonoších bych pomalu mohla sama napsat článek, roky jsme tam jezdili v létě za turistikou, mám je projety křížem krážem od Bozkova přes Sněžku, Harrachov, Benecko až po Rokytnici nad Jizerou :-) Krkonoše jsou další mojí srdcovkou (hned po Českým Ráji) ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se tam taky dostaneme trochu častěji, ale v plánu je ještě tolik míst po ČR, že tomu moc šancí nedávám... Ale Český ráj, to je láska na celý život, to chápu :D

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...