sobota 31. března 2018

Knihy za pár babek z Poděbrad 📚

Asi za půl hodiny vyrážíme na nádraží, kde odstartujeme první letošní vícedenní výlet. Neuvěřitelně se těším, i když nám nebude dopřáno zrovna výletní počasí. Jedeme ale někam, kde jsem ještě nebyla, takže napětí stoupá... no, o tom ale stejně dnešní článek nebude, takže si nechám popisování svojí cestovní horečky na někdy jindy. Dneska to bude nečekaně opět o knížkách. V Poděbradech se mi totiž otevřela úplně nová knižní dimenze pod názvem Levné knihy. Objevila jsem Levné knihy - Beránek.


A to byla konečná :D. Jsem zvyklá na super ceny v těch našich LK, kde se objevují knihy za pár korun. Většinou se ale jedná o knihy v podstatě neznámé. A tady na mě najednou čumí Kosmonaut z Čech za 99,-? To jako really? A pak na mě vytasí paní u pokladny Bábovky za 40,-? A v dalších regálech objevím asi 10 knih za podobné ceny?


Abych to uvedla na správnou míru, Levné knihy - Beránek prodávají i knihy defektní. Taková Justýnka a asistenční jednorožec má, co se týče obálky, to nejlepší za sebou, ale kresby uvnitř jsou neporušené. Bábovky mají natržený jeden list, ale co se stalo Kosmonautovi nebo Hláškám z knihkupectví, to teda vážně netuším.

Na knihách jsem nechala cenovky, abyste viděli, že fakt nekecám

Trochu ohnutý růžek

Ale ty ilustrace!!!


Původně jsem v této prodejně koupila jenom dvě dětská leporela, nakonec jsem ale odcházela se šesti knihami a kdybych si nedala pomyslnou stopku, tak tam snad vybírám doteď. Na jejich stránkách jsem zjistila, že mají prodejny ještě v mnoha dalších městech, takže se obávám, že mě v nejbližší době čekají výlety právě do těchto míst :D.


Nádherné ilustrace Heleny Zmatlíkové


A tady je pudlík!

Celkem jsem si tedy koupila 6 knih za 302 Kč

- Justýnka a asistenční jednorožec - 80 Kč
- Kosmonaut z Čech - 99 Kč
- Divné hlášky z knihkupectví - 25 Kč
- Bábovky - 40 Kč
- Moje panenka - 19 Kč
- Nakreslím si dům - 39 Kč

Na jednu stranu jsem opravdu ráda, že tyto Levné knihy v Hradci nemáme, protože to bych domů z výplaty donesla jen pár korun. Bohatě stačí, že utrácím u nás.


Natržené bábovky




A ještě, než zveřejním tento článek a zaklapnu na pár dní počítač, bych vám chtěla vyjádřit pár díků k reakcím na poslední článek o 100 prožitých dnech. Moc mě potěšilo, kolik lidí tento projekt zaujal a i když se třeba sami nezapojí, tak mi vyjádřili podporu. Opravdu si toho vážím. Já snad první prožité dny zažiju právě teď o prodlouženém víkendu.

Krásné Velikonoce vám všem a zas brzy na čtenou.

Váš Andreják

4 komentáře:

  1. Nejsem příliš knihomol a nové knížky si vůbec nekupuji ale miluji taková ta místa kde si knihu může člověk vypůjčit a pak zase vrátit, třeba to co funguje na letišti nebo v některých městech jsou knihobudky. Kolikrát tam člověk narazí na zajímavá a pěkná díla. To samé i antikvariáty, kam jsem vždycky chodila s mojí babičkou, když jsem byla malá a nějak mi to zůstalo.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Antikvariáty jsou super místo, většinou mají takovou zvláštní atmosféru, takže tam chodím taky moc ráda :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Pecka, co? :D V Prostějově bylo něco podobnýho a naštěstí měli zavřeno! :D

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...