čtvrtek 2. srpna 2018

Jaký byl první prázdninový měsíc roku 2018?

Neuvěřitelné se stalo skutečností, jsem zpět. Venku je momentálně takové vedro, že se stejně většinu dne snažím hledat stín, takže je po třech týdnech konečně i čas napsat článek. A světe div se, dokonce mám v zásobě ty články tři! Jsem zavřená v zabedněném domě, Kuba dohání noční nespavost, Čenda jakbysmet a já píšu, píšu a píšu.





Jeden z důvodů, proč se tu už takovou dlouhou dobu nic nedělo, byl ten, že červenec byl fakt šílený měsíc. Jeho velkou část jsem strávila v práci, takže už nezbýval čas ani síla na sepisování článků a vlastně ani na nic moc dalšího. Další důležité body tohoto měsíce proto byly už jen tradiční RfP a týden dovolené. Léto je pro mě klasicky vždy náročné, ale tento průběh jsem nezažila už dlouho. Dlouhodobé psychické i fyzické vypětí se nakonec podepsalo na mém zdraví a já jsem den před odjezdem na dovolenou onemocněla. Jako chřipka v létě? To je celkem varování vašeho těla, že takhle to dál nejde. Teďka už se cítím trochu líp, ale popravdě bych potřebovala ještě tak týden dovolené.

Kde jsem vlastně tu dovolenou strávila? Na čem jsem byla v kině? Jak jsme oslavili Kubův svátek? To se dneska všechno dozvíte :)





- Začátek července jsme jako vždy strávili na RfP. Letos to bylo nějaké extra vyvedené. Hudebně jsme toho sice moc nestihli, ale zapařili jsme na takovou tu klasiku, po letech si poslechli Gaiu, málem ohluchli na Prodigy a hlavně se opravdu hodně nasmáli a najedli. Letos ochutnáni červy, který jsme nestihli ani ve Vietnamu :D A řeknu vám, že to vůbec nebylo špatné :)




Klobouk byl kupovaný ráno před zahájením festivalu a byla to ta nejlepší koupě ever. Od tý doby jsem ho skoro nesundala z hlavy.






Gaia! <3

- Po skončení RfP jsme si rovnou složili dříví, protože až se zima zeptá, že jo, znáte to :D a večer se vypravili na oslavu narozenin kamaráda. Tam jsme se skoro celý večer bavili o kočkách! A když se rozhovor náhodou stočil na jiné téma, tak jsem se aspoň tulila s kolií, která tam přišla s jedním klukem. Škoda, že nemám fotku, ale byla to taková ta klasická Lassie :D Už jsem na tyhle chlastací akce asi fakt stará.

A během návštěvy zahrady jsem zjistila, že letos bude úroda :)



- V práci probíhalo školení na nový systém, tak snad to od 1.8. všechno zvládnem tak, jak bychom měly. Pokud jste včera byli nakupovat v LK a knihkupkyním to moc nešlo, tak to pravděpodobně nebylo proto, že by v té práci byly poprvé :D.

- Konečně jsem dostála své zmrzlinové pověsti a pořádně se jí cpala :D a taky to fotila!

Hradecké borůvky jsou naprosto TOP osvěžení



Tohle sice není zmrzlina, ale ty jahody jsou už taky taková tradice


- Od července mám nový deník a je to ten krásný s omalovánkami z LK. Začala jsem proto konečně trochu víc vymalovávat a jelikož mě to celkem chytlo, chci si dát na příští rok takovou menší challenge. Mám doma haldy omalovánek, které nestíhám vybarvovat, tak snad se na ně konečně dostane :). K tomu jsem si teda jako už tradičně v červenci pouštěla koledy a přiznávám, že už na mě jde pomalu ta vánoční atmosféra ❤



- S kolegyní jsme pokračovaly v naší kulturní tradici a vypravily jsme se do kina. Zašly jsme si na Studenou válku, což je úžasný poetický příběh. Nevím, z čeho jsem byla nadšená nejvíc, ale asi by to vyhrála nádherná hudba.

- Týden jsem si hrála na vedoucí a zrovna to pěkně schytala. Onemocněl totiž kolega, takže jsem si užila celý týden v kuse v práci. Parádička to byla. Díky bohu, že jsem po tom týdnu měla hnedka dovolenou.

- Stihla jsem ale oslavit s Kubíkem jeho svátek. Zašli jsme si na drink a jídlo a po dlouhé době jsem si fakt užívala to letní počasí venku na zahrádce, u řeky, v přírodě! Rozlepily se mi boty, tak jsem musela jít bosa, než mi kamarád půjčil svoje crocsy - trošku větší, ale posloužily :D. Proběhla oslava i u Kubových rodičů, kde dostal haldy jídla, krásný dort, košili a triko :).

Boty putovaly rovnou do kontejneru :(







Kubův dort, který dostal od maminky

A co Kubík vlastně dostal?

- A na poslední červencový týden jsme vyrazili na naši letošní druhou dovolenou - tentokrát jsme se vypravili do Jeseníku, který jsem měla na letošním travel wishlistu. Jak už jsem psala v úvodu, bohužel jsem si ji nedokázala užít tak, jak bych si byla přála. Den před odjezdem jsem onemocněla, do toho propukla ta ohromná vedra a z dovolené se nakonec stal spíš léčebný pobyt. V plánu byly Dlouhé stráně, Praděd atd. a místo toho jsem spíš ležela na pokoji nebo na koupáku. No nevadí, máme důvod se vrátit :)







- Dovolenou v Jeseníkách musím i tak zařadit mezi svých 100 prožitých dní. Díky brzkému odstartování výletní sezóny je těch prožitých dní tolik, že je už nestíhám ani zaznamenávat. Určitě jsem už v polovině a to mám teprve 4 měsíce od zahájení tohoto projektu. Popravdě mám z toho fakt obrovskou radost!

#100prozitychdni


Bez Čendy bych se nemohla rozloučit :)

A tady zmetek zdrhnul na střechu :D

Nakonec se podělanej strachy vrátil a řval, dokud jsem ho nedonesla zpátky dovnitř :D

Zní to naprosto šíleně, ale víc než půlka prázdnin už je opět za námi. Popravdě já se už nemůžu dočkat svého milovaného podzimu, ale snažím si užít i to léto. Druhý prázdninový měsíc jsem sice odstartovala nemocí, ale čeká mě ještě plno krásných slunečných dní, takže se nevzdávám a těsím se, co mi srpen přinese.

Krásnou druhou půlku prázdnin i vám!

Váš Andreják













6 komentářů:

  1. Od té doby, co tě sleduju na instagramu, mám o tvých cestách a zážitcích docela aktuální přehled, ale tahle shrnutí plná fotek a občas i s vyprávěním jsou moc fajn. :) PS: Miluju ty fotky jídla, co dáváš na instastories!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, děkuji moc! :) Hodně známých mi kvůli tomu jídlu píše, že se vždycky těší, až někam pojedu a budu zase dávat stories :D

      Vymazat
  2. Jako vždy krásnééé fotky přírody! A moc se mi líbí ten zelený lak na nehty. Zmrzku raději nekomentuju, v tomhle vedru bych se jí mohla ládovat neustále. Škoda, že jsi musela takhle onemocnět, tak snad už bude jenom lépe a zbytek léta si užiješ naplno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc ti děkuji.
      Nakonec jsem si ten zbytek prázdnin moc neužila, protože jsem byla nonstop v práci. Fakt nic nestíhám, což je vidět i tady, když odpovídám na tvůj komentář skoro po 20 dnech :D No nic, snad bude září klidnější :)

      Vymazat
    2. Určitě bude! Já se už na září taky těším, ještě dva týdny práce a pak mi začíná mateřská. Chtěla bych se pustit do tolika věcí, snad to konečně půjde!

      Vymazat
    3. Tak jen bych tě chtěla informovat, že září je snad ještě šílenější :D Doufám, že aspoň ty si už užíváš pěkně v klídku mateřskou :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...