pondělí 17. června 2019

Várka z Levných knih XL.

Dámy a pánové, vítejte u 40. várky z LK.
Nemůžu uvěřit tomu, že už 40 měsíců po sobě pravidelně nakupuji v Levných knihách. Většinou u máločeho takhle dlouho vydržím, natož abych to dělala opravdu pravidelně a ejhle, u knih to šlo samo :D. Během stěhování jsem ale pochopila, že nakupování není to hlavní, hlavní je to všechno přečíst! A tak jsem se celkem po dlouhém rozmýšlení rozhodla, že bych si teďka chvilku ráda dala v nakupování v LK voraz. Zní to asi neuvěřitelně, ale pro mě je momentálně primární hlavně číst a ne hromadit. Mám v plánu jet ještě na konci června do své domovské prodejny, udělat poslední nákup a pak už bych si ráda od nakupování na chvilku odpočinula.

A jak teda vypadala moje "předposlední" várka?


Nijak extrémně jsem to nerozjížděla, protože jsem si nakonec koupila jen 4 knihy a 1 vystřihovánky. Do svého limitu max. 5 knih jsem se proto vešla. Klasiku jsem zastoupila dvěma poeziemi do sbírky z Garamondu a celkem jsem utratila 435 Kč. Uvidíme, jestli si na ten poslední nákup přichystám něco velkolepějšího, ale je to dost možné, protože mi přijde, že poslední dobou do LK chodí samé pěkné knihy.

Na úvod by to stačilo a jdeme konečně na to!


Příběh filmu Po strništi bos
Po dlouhé době se mi stalo, že jsem si pořídila knihu, kterou mám už přečtenou, ale líbila se mi natolik, že ji chci mít doma. Četla jsem ji myslím v lednu poté, co jsem viděla v televizi film a chtěla se mrknout tak trošku pod pokličku natáčení a příprav. Kniha je moc pěkně graficky zpracovaná, napsaná velice čtivě, a proto když ji LK zlevnili na 49 Kč, neváhala jsem a musela si ji koupit.

Cena: 49 Kč





Zahrada v měsíčním svitu
Zato tuhle knihu jsem neměla vůbec v plánu kupovat. Ano, moc se mi líbila obálka, ale ta cena mě tak trochu odradila. Pak jsem si ale přečetla první větu v anotaci a tím se veškeré mé zarputilé rozhodnutí úplně otočilo. Jedná se totiž o klasický román pro ženy, kde se propojují dvě časové roviny, dva příběhy, dva osudy a to já mám poslední dobou čím dál radši. Líbí se mi propracovanost dialogů, odhalování děje a obsah okolo 400 stran, takže doufám, že tohle bude přesně dle mého gusta.

Cena: 129 Kč


Dvojitá tma
Tento soubor básní obsahuje tři sbírky, které Jiří Orten dokončil těsně před svou smrtí. Jsou proto plné úzkosti a osamělosti vzhledem k tomu, co se v době napsání dělo v Evropě a vzhledem k Ortenově židovskému původu. Čtení si asi z důvodu obsahu budu muset dávkovat postupně, ale i tak jsem opravdu zvědavá, jak na mě zapůsobí.

Cena: 79 Kč


Šibeniční písně
Druhá básnická sbírka, kterou jsem si pořídila, možná zní také pochmurně, ale opak je pravdou. Tentokrát se jedná o básně humorné, hravé a často pěkně graficky ztvárněné. I tak se ale v básních mísí jak tragično, tak komično, vážnosti i smích, hrůza a žert... Tuto sbírku napsal autor poté, co mu byla zjištěna tuberkulóza, na kterou nakonec zemřel, bude proto zajímavé pozorovat jeho myšlenkové pochody, kdy možná už tušil svůj brzký odchod...

Cena: 79 Kč


VystřiHRÁTKY
A poslední "knihou" jé takové mé soukromé guilty pleasure. Od malička miluji ilustrace Vlasty Švejdové a Edity Plickové, takže když jsem u nás v LK objevila tuhle bichličku plnou vystřihovánek s ilustracemi právě jedné z uvedených dam, nemohla jsem ji tam nechat. Když jsem ji prolistovávala, tak se mi hned v mysli jasně objevily vzpomínky na dětství a mnoho obrázků jsem poznala. Třeba vánoční andělíčky jsem stoprocentně jako malá měla doma u babičky. Je to pro mě krásná vzpomínka a těžko říct, jestli si někdy dovolím do knihy střihnout.

Cena: 99 Kč







Co se týče mého čtení v červnu, není to zatím žádná sláva. I když mám teďka prázdniny a těšila jsem se na to, jak budu psát články a zavalená knihami se budu válet na zahradě, tak realita je úplně jiná. Zatím to zvládám statečně a teďka mě čekají tři dny, kdy opravdu nemám naplánování vůbec nic, takže doufám, že je využiju přesně na tyhle aktivity!

Mějte se krásné, užívejte blížící se léto a snad opravdu brzy zase na čtenou!

Váš Andreják


4 komentáře:

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...