neděle 20. dubna 2014

Výstava Tima Burtona

Ačkoliv Vánoce naprosto zbožňuji, tak Velikonoce neslavím. Mám samozřejmě ráda jaro, tu vůni, jak všechno kvete, sluníčko a to, že lidi se na sebe zase aspoň trochu začínají usmívat, ale třískání holek pomlázkou mě moc nebaví :D. Proto jsem se rozhodla, že velikonoční víkend místo barvení vajíček věnuji návštěvě Prahy. Už delší dobu jsem se chystala navštívit Výstavu Tima Burtona a konečně jsem k tomu našla čas.


Vyšlo zrovna krásné počasí, takže cestu vlakem jsme přežili a z nádraží jsme se mohli vydat pěšky a kouknout i po nějakých památkách. Samozřejmě prodloužený víkend k návštěvě Prahy jsme nevyužili jen my, takže se nikde nedalo ani hnout. Navíc na Václavském a Staroměstském náměstí se konaly Velikonoční trhy, takže lidí opravdu nebylo málo. Naštěstí jsme přijeli hned na desátou ráno, takže na samotné výstavě ještě moc lidí nebylo a tu jsme si mohli prohlídnout v klidu.


Uvnitř se bohužel fotit nemohlo, takže fotek mám jen pár. Hlídané to bylo opravdu docela dost, takže třeba i větší kabelku jsem si musela nechat v šatně, která byla teda zdarma. Výstava se koná na Staroměstském náměstí v Galerii hlavního města Prahy. Plné vstupné je 190 Kč, studenti to mají za 130 Kč a výstava trvá až do 3.8.2014.

Jelikož je u nás Tim Burton celkem známý (režie např. Střihoruký Edward, Alenka v říši divů, Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta, Ukradené Vánoce...), tak na výstavu může zajít kdokoliv a nebude litovat. K vidění jsou kresby, loutky, filmy a naprosto úžasná atmosféra. Okna jsou zatemnělá a pouští se hudba od Dannyho Elfmana. Mě třeba naprosto dostaly figuríny Umpalumpů, které jsou jak živé a fakt děsivé :D

Na konci je možnost zakoupit si plno dárkových předmětů. Od knížek a plakátů začínaje, přes magnetky na lednici a po čokoládu konče :) Samozřejmě cena odpovídá značce. Mě jako sběratelku vstupenek trošku naštvalo, že vstupenka byla úplně obyčejná, ale i tak si ji samozřejmě nechám na památku.

A co Vy? Jak trávíte Velikonoce?

Přeji Vám, ať přežijete hlavně zítřek a zase brzy na čtenou :)

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...