neděle 27. dubna 2014

DOD Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje

Ráda se dozvídám nové věci, takže jakéhokoliv dne otevřených dveří se s radostí účastním. Včera se zrovna jeden konal a to v areálu Fakultní nemocnice v Hradci. Šlo o každoroční akci, při které se představili zdravotníci záchranné služby. Zde je pozvánka na tuto skvělou akci.


Zrovna záchranáři by si určitě zasloužili více pozornosti, protože plno lidí ani neví, jaké informace sdělit, když volají na tísňovou linku. Jeden z programů byla právě návštěva dispečinku za plného provozu, takže jsme byli např. svědky volání paní, která našla svou 90letou maminku v bytě v bezvědomí. Sami dispečeři jsou školení, aby dokázali rozpoznat, o jak vážnou příhodu jde, a jaký vůz na místo vyslat. Taky jsme se dozvěděli, že pokud je člověk u nehody, kde došlo ke zranění, je lepší volat vždy 155 a ne 112.


Další část prohlídky se konala u Heliportu, kde byly vystaveny záchranné vozy včetně helikoptér. Mohli jsme si prohlídnout vybavení sanitky i vozu lékaře nebo vyzkoušet masáž srdce na figurínách. Během prohlídky dokonce musel vzlétnout vrtulník, který letěl k pádu nějakého letadla. Naštěstí se zjistilo, že poranění piloti měli jen lehká zranění, takže se lekáři zpět vrátili bez pacientů.



Pokaždé, když si dám zmrzlinu, tak si ji vyfotim, takže ani tentokrát jsem neudělala výjimku :)

Byl to úžasný zážitek, dozvěděla jsem se plno věcí, které jsem dosud nevěděla a jako bonus celý den svítilo sluníčko, takže jsme si mohli prohlídnout i venkovní expozici. Další den otevřených dveří plánuju na 17.května, který se bude konat na terminále hromadné dopravy a 21.června bude na letišti letecký den.

A jelikož vyšlo opravdu nádherné počasí, tak jsme den zakončili na kolečkových bruslích v Šimkových sadech. 


Doufám, že jste si taky užili krásný slunečný víkend! Pěknou neděli Vám všem, já dnes peru a uklízím :D.

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...