neděle 13. března 2016

My Travel Wishlist - Evropa (města)

Odjakživa mě to více táhlo na sever. Ač se ráda jedu podívat někam do tepla k moři, kde si odpočinu a nemusím nic dělat, tak pravou poznávací dovolenou si představuji někde ve Skandinávii či jiných místech severní nebo střední části Evropy. Lidé i kultura jsou mi tu blíž než na hektickém jihu a to nemluvím samozřejmě i o počasí. Jelikož nejsem člověk příliš komunikativní, je pro mě lepší, když si mě lidi nevšímají, já si v klidu můžu projít krásná architektonická místa i přírodní skvosty a v duchu se tetelit blahem z té krásy. Nejsem ani proti cestování o samotě, ale jelikož mám Kubu, který taky miluje cestování a kolegyni, která miluje sever, nikdy jsem sama cestovat nemusela.
Minule jsem vám napsala o městech v ČR, kam bych se letos ráda podívala. Vím, že co se týče Evropy, tak to tak rychle nepůjde, ale snad stihnu letos alespoň jedno z měst na mém seznamu.
A jaká, že to vlastně jsou města?

zdroj: http://financialking.net/

Helsinky - splněno
Helsinky jsou letos jasné asi na 99,9 %. Jestli je tu někdo, kdo mě čte už delší dobu, tak ví, že jsem byla už ve Stockholmu. Letos si to s kolegyní střihnem vedle. S ní jsou naše dovolený nejvíc v pohodě. Nikam nespěcháme, neženeme, neplašíme, že nestihnem nějakou památku nebo trek, prostě když nemáme náladu někde lítat, tak si jen sednem do parku a sledujem to dění okolo sebe. Přesně takhle to bylo ve Stockholmu a přesně na tohle se těším i v Helsinkách. V klidu si užít tu atmosféru severského města a úplně vypnout.

zdroj: http://www.visithelsinki.fi
zdroj: http://travel.aarp.org/

Kodaň
A pravděpodobně to samé mě s ní čeká i v Kodani. Já si popravdě ani neumím představit už nikoho jiného, s kým bych tam měla letět. Tohle město je jedno s nejkvalitnější životní úrovní, je tu zábavní park Tivoli a hlavně tu mají tu známou sochu malé mořské víly, že jo. Vím, že Kodaň je spojena mostem s Malmö, takže to navíc vypadá na doubletrip v jednom.

zdroj: http://www.visitcopenhagen.com/
zdroj: http://www.aktualne.cz/

Bratislava
Je to vůbec možný, že jsem ještě nikdy v Bratislavě nebyla? Docela se stydím, ale zas lepší, kdybych třeba nikdy nebyla v Praze. Určitě bych se tu chtěla mrknout třeba na Bratislavský hrad, projít si ty základní památky a hlavně si něco koupit. Velkou výhodu vidím v tom, že se tu platí Eurama, který vždycky z nějakých větších dovolených zbydou, takže proč je neutratit zrovna tady. Jinak Slovensko je jedno z TOP destinací, kam bych se chtěla podívat i jinam. Třeba wellness v horách tu musí být něco neuvěřitelnýho.

zdroj: http://www.arrivalguides.com
zdroj: http://www.bratislava-guide.sk

Norimberk
Norimberk je můj velký sen, na který mě přivedla babička. Vím, že mi vyprávěla, že tam kdysi táta zamlada pracoval a že se tam za ním jednou byla podívat a město jí okouzlilo. Proto jsem pak koukla na pár fotek a říkala jsem si: proč ne? Navíc je to v podstatě za rohem, vlakem se tam dá taky dostat, takže počítám, že se tam snad podívám. Už jsem to dokonce měla rozvržený a původní plán byl takový: Stavit se v Norimberku, až budu v Německu u kamarádky. No jenže kamarádka mi otěhotněla a zrovna v létě, kdy já se tam chystala, má rodit, takže z celého Německa je nakonec prd. Buď si počkám, než prcek trochu odroste, nebo se tam vydám na vlastní pěst. Bůhví :)

zdroj: https://conference.vde.com
zdroj: http://tourismus.nuernberg.de

Edinburgh
Edinburgh původně nebyl vůbec můj nápad. Mluvil o tom Kuba, že by se tam chtěl stavit, až jednou budeme cestovat po Skotsku, tak jsem trochu zagůglila a úplně mě to město dostalo. Jeden čas jsem měla v práci na nástěnce dokonce i vytisknutý obrázek nočního Edinburghu, protože to vypadalo prostě úžasně, tajemně až magicky. Rozhodně bych se tam jednou ráda podívala.

zdroj: http://edinburghpubcrawl.com/
zdroj: http://edinburghtour.com

Budapešť
Budapešť navštívíme pravděpodobně s Kubou a snad co nejdřív. Chceme si udělat takový prodloužený víkend a dojet tam vlakem, jelikož z Pardubic jsme tam fakt za chvilku. Všichni to město hrozně chválej a popravdě já se úplně nejvíc těším na ty úžasný lázně. A jestli nebudou vypadat jako na těch fotkách všude, tak budu pekelně naštvaná.

zdroj: http://visitbudapest.travel/
zdroj: http://dunadentalbudapest.com/

Asi nikoho nepřekvapí, že tohle je jen výběr. Určitě bych ještě chtěla třeba do Berlína, Waršawy nebo se vrátit do krásné Vídně, ale o tom vám zase napíšu někdy jindy. Teďka doufám, že už začne svítit trochu sluníčko, abych vám nemusela psát jen samý wishlist posty a mohla i třeba něco vyfotit.
Dneska odjíždíme na pár dní na hory, tak doufám, že bude pěkně a napíšu vám pak o tom článek :)

Krásný zbytek víkendu.

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...