středa 15. června 2016

Zataženo, občas trakaře ... v Českém Krumlově

Vítejte zpět v realitě - tak by se asi dal nazvat můj návrat do Hradce. Na dovolený jsem byla krásný 3 dny a i to mi stačilo k tomu, abych zjistila, že se mi nechce vůbec vracet do práce :D. Ačkoliv jsme neměli nic moc počasí (jak jste asi poznali podle nadpisu :D), tak to byl naprostej relax a já si teďka musím stále dokola prohlížet fotky a modlit se, abychom zase někam brzo vyrazili.


Pokud jste v Českém Krumlově ještě nikdy nebyli, doporučuji to co nejdříve napravit a vypravit se tam nejlépe ihned. My jsme se tam vydali od 11. do 13.6. vlakem, což byl nakonec asi nejlepší nápad, jelikož se člověk nemusel o nic starat, cesta utekla taky celkem rychle a až na cestu zpět (Praha-Hradec) jsme se ani s nikým nemuseli mačkat. Celkem jsme na cestě strávili asi 6 hodin, ale jakmile jsme přijeli do Krumlova a dostali se do historického centra, tak všechen ten stres zmizel a na nějakou únavu jsem si ani nevzpomněla. Pravděpodobně to byla láska na první pohled :D





Ubytovali jsme se v penzionu Katka. Pokud si nepotrpíte na nějaký super luxus a v pokoji se chcete jen osprchnout a vyspat, tak naprosto doporučuju. Penzion je na super místě, v podstatě už v historickém centru, na zámek se odsud dostanete asi za 5 minut, je tu čisto a pořádný snídaně v ceně :). Já jsem třeba ocenila domácí bábovku nebo míšařezy, mňam! :) Podle recenzí si lidi stěžujou na hluk projíždějících aut v noci, což moc nechápu, já v noci spala jak zabitá a neslyšela vůbec nic, i když jsme měli otevřený okno :D.

Jak furt poprchávalo, tak jsem měla zas účes ala pudl :D




Bez selfíčka není výlet výletem :D
Náš penzion

Jedna z kaváren u vody, kde jsme se stavili na kafe a pohár :)

První den jsme se šli projít po městě, očíhnout pár základních památek a hlavně se jít najíst. Hodně jsme si vybírali restaurace přímo u řeky, kde vařili výborně a přitom nijak extra draho. Samozřejmě jsme si museli dát kapra, kterýho nakonec Kuba jedl celý tři dny :D. Já jsem to občas proložila i něčím jiným, ale nejlepší jídlo, co jsem tam asi měla, byla naprosto luxusní dršťkovka v pivovarské restauraci. Chvilku jsem si zvykala na ty davy lidí a vodáků (a to ještě nebyla sezóna), ale myslím, že jsem se aklimatizovala celkem rychle.



Kdo nebyl u Bejka, jako by nebyl v Krumlově :D


Druhý den jsme vyrazili hned po snídani na zámek, samozřejmě jsme se mrkli i na otáčivé hlediště a prošli si zámecké zahrady, pak následovala návštěva pivovaru, já jsem si nakoupila nějaké suvenýry včetně úžasných pastelek (mohli jste vidět na instagramu), stavili jsme se v muzeu obchodu, prošli si městský park a jen tak jsme bloumali po městě. Absolutně mi tenhle program vyhovoval. Většinou se toho totiž snažíme stihnout co nejvíc a večer jsme uhnaný, že toho máme akorát tak plný zuby. Kuba pak večer ještě šel fotit noční město, což já jsem využila k tomu, že jsem si na pokoji četla. Původně byl na tento den v plánu výlet na Kleť a sjet si zpět do Krumlova na koloběžkách, ale jelikož bylo počasí hodně nejisté, nechtěli jsme to riskovat a aspoň máme důvod se sem vrátit.






Z muzea obchodu :D



V pondělí jsme už jenom sbalili, došli si na snídani a jelikož začlo svítit sluníčko, vyhřívali jsme se u řeky na lavičce. Na nádraží jsme šli pěšky a není to z centra moc daleko, takže pokud pojedete vlakem, v pohodě se dá dojít po svejch. Mezitím jsme si samozřejmě už plánovali, jak sem příště pojedeme na delší dobu a dáme si nějaký výlet po okolní přírodě. Český dráhy na léto nabízejí výhodnou 7 nebo 14denní jízdenku na neomezené cestování po ČR vlakem, takže to vypadá, že toho využijeme a vyrazíme pěkně po jižních Čechách :).






Moje milovaná fotka <3

Já už pomalu najíždím zpět do kolejí normálního života, takže jsem se dneska stavila v Levných knihách (sakra, to je to už zase měsíc???) a příště vám ukážu, co pěknýho jsem si tam pořídila.

Pěknou středu.

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...