úterý 7. února 2017

Jak dělám z prdu kuličky

Znáte Anie Songe?

No možná by spíš otázka měla znít: Kdo neznáte Anie Songe? Tahle blogerka z Bali (a původně kousek od nás od Hradce :) vydala loni na podzim knížku. Je tak trochu motivační, ačkoliv si myslím, že rozhodně né tak šíleně, jak většinou tyhle knížky bývaj. Píše v ní o příhodách z Anglie, Thajska, Bali, popisuje svůj vztah (a taky vztahy bývalé), píše o tom, jak se učila surfovat, jak je důležité mít rád sám sebe a taky o tom, jak dělá z prdu kuličky. Když pak hodila na IG fotku, jak přesně to vypadá, když se z prdu udělá krásná kulička, nechala jsem se inspirovat. Rozhodla jsem se stejně jako Anie dát šanci použitejm sklenicím, skleničkám a lahvím (a že jich máme doma hafo moc), koupila si bílej lihovej fix a pustila se do toho :)




Nakonec jako oběť posloužila nezvyklá lahev od višňového vína, klasická sklenice od kafe, lahev od mléka a placatice od rumu. Sklenici od kafe, mléka a vína jsem ještě omotala sisalem a ani jsem nečekala, že to bude vypadat takhle krásně. Lahev od vína jsem darovala kamarádce k svátku, sklenice od kafe poputuje mamce k narozeninám, placatku jsem si nechala já, lahev od mléka je pro Marge (která když viděla moje první pokusy, tak si hnedka jednu lahev objednala :D) a ještě tu mám dvě kečupové, které zatím nemají majitele. Myslím, že jako dárek to poslouží úžasně a přitom jediná investice byla 27 Kč za lihovej fix a 19 Kč za celou špulku sisalu.

Moje :)

Verčina :)

Marge :)

mamky :)

Plno skleniček mi zbylo, tak jsem se rozhodla je zužitkovat i tak. Už jsem na ně sice nemalovala, ale i čisté udělají plno parády. Škoda, že jsem vám nevyfotila stav před, protože byste snad ani nevěřili, jakej bordel na tom stole byl, než jsem ho přesypala do těch sklenic. Vyhodila jsem i starou nádobku na sůl a cukr, které měly taky už to nejlepší za sebou. Parádní na těchhle sklenicích je to, že jsou uzavíratelné, takže se vám tam nedostane ani potravinovej mol. Pokud mohu doporučit šikovné sklenice, tak jsou to rozhodně ty od marmelád nebo i jiných výrobků z edice Finest z Tesca. Mají moc pěkný design, širší hrdlo a hlavně i pěkné víčko, které nekazí celý dojem.

Dóza se stříbrným víčkem je od Májky, ta vysoká je Finest od nějaké omáčky a ta nízka opět Finest právě od marmelády :)




Pokud jsem vás naladila a máte chvilku času, zkuste se mrknout do špajzu, jestli tam taky nemáte nějaké staré sklenice připravené na vyhození. U kreslení strávíte pěkný odpoledne a ještě si zútulníte domov, případně máte hotovej dárek třeba pro kamarádku :) Já jsem určitě ještě neskončila. Neuvěřitelně mě to chytlo a už přemejšlím, komu bych ještě udělala radost a darovala mu ty další svoje výtvory :D.

Dvě kečupovky ještě bez mandaly a majitele :D

Ve čtvrtek vyrážím na křest knihy Továrna na sny právě od Anie a už se neuvěřitelně těším. Na tu atmosféru, inspiraci, na Anie samotnou a jsem opravdu zvědavá, s jakými dojmy pojedu nakonec domů. Chystáte se někdo taky?

Pěkný zbytek úterý!

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. Ahoj, moc se mi to to líbí! Jen jsem se tě chtěla zeptat, jak dlouho ti zhruba trvalo namalovat jednu skleničku a jestli jsi na to používala nějaký vzor jako podklad nebo ne :) díky moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) děkuji za pochvalu.
      Jednu sklenici dělám třeba tak 5 minut? Ono to jde celkem slušně od ruky, takže to není rozhodně práce na dlouho. Já ale většinou dělám těch sklenic víc naráz a rozmejšlím to, co by se tam hodilo atd. Vzor jsem měla jen u první sklenice, kdy jsem ji dělala vyloženě podle jedné mandaly od Anie. Zbytek už jedu tak nějak po paměti. Na té fixe je dobrý, že jde při nejhorším smejt, takže když se ti to nepovede, tak ji jdeš umejt jako nádobí a začneš znovu :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...