pondělí 3. dubna 2017

Slunečný den v chlumeckých zámeckých zahradách 🌞

🌞 Minulý týden v úterý jsem zažila naprosto parádní den. Nebe bylo azurový, sluníčko konečně pořádně ukázalo svoji sílu, teploměr se vyšplhal až ke dvacítce a já si to všechno jela užít za kamarádkou do Chlumce nad Cidlinou. Udělaly jsme si takovej ten klasickej holčičí den, až na to, že nám dělal společnost její 5měsíční syn, ale ten nám do toho ještě nemohl nijak kecat, takže se to nepočítá žejo :D.






V Chlumci jsem byla několikrát. Jak na zámku Karlova Koruna, který je asi největší památkou tohodle města, tak třeba v Muzeu Loreta nebo na miniželeznici, kterou provozuje jedna rodina na své vlastní zahradě (naprostá paráda). Chlumec jsem ale znala jenom z hlavní silnice, kde je šílenej provoz a vždycky jsem si říkala, jak je to ošklivý místo, kde bych fakt bydlet nechtěla.






Tentokrát jsem se ale dostala i do jiných a to klidnějších částí města a upřímně jsem koukala jako blázen, když jsem zjistila, jak super místo na bydlení pro rodinu to je. Třeba jen kousek od nádraží je takový klid, až jsem měla pocit, že jsem opravdu někde na typický vesnici. Přitom vlakem do HK jedete 20 minut, fakt pecka.






Prošla jsem si zámecký park, kde jsem udělala asi tak přibližně 1 654 878 fotek (jako vždy). Park není nijak obrovský, ale byl tam naprosto svatý klid a v jednu chvíli mi dělali společnost jenom pávi (a pár dělníků, kteří zrovna zámek opravují, aby byl ready na novou sezónu :)). Celý to mělo takovou úžasnou atmosféru, kdy se jaro pokouší probrat, ale všechno je ještě tak strašně holé. Konečně jsem si užila i pořádný čtení venku a hlavně se viděla s kamarádkou, kterou prostě nemám šanci tak často vídat. Daly jsme si pizzu, kafe, ukázala mi, kde bydlí a hlavně jsme si užily tu možnost se po dlouhatánský době vidět.









Díky bohu za pár těchhle dní :).

Co vy? Děláte si občas holčičí dny? A znáte Chlumec?
Dejte mi vědět :)

Krásný začátek dubna!

Váš Andreják

6 komentářů:

  1. ja si s kamarátkou až moc často robím "holčičí deň" :D inak musím povedať, že to tam vyzerá nádherne ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, musel to být parádní výlet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) vyšlo naštěstí super počasí, takže z toho byl fakt skvělej den :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To teda :) a když to tam fakt všechno rozkvete, to musí bejt teprve paráda :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...