úterý 16. ledna 2018

🖋 Nejkrásnější dárek - dřevěné pero 🖋

O letošních vtipných Vánocích jsem vám už psala. O tom, jak jsme si nezávisle na sobě nadělili v rodině celkem tři dřevěná pera taky. A dneska bych vám dvě z nich ráda ukázala - moje a Kubovo. Je to totiž něco tak unikátního a krásného, že by byla škoda si to nechat jenom pro sebe. Tak trochu doufám, že tu mám nějaké milovníky psaní rukou, kteří tento článek ocení a jestli ne, tak snad k psaní rukou aspoň někoho nalákám. V dnešní době to totiž není moc obvyklé - málokdo si píše deník, málokdo posílá pohledy a dopisy, málokdo si dokonce i diář nebo seznam na nákup píše v ruce. Přitom je to taková škoda!

🖋 Tak se pohodlně usaďte a pojďte se se mnou pokochat tou nádherou...



🖋 Ačkoliv se může zdát, že tento článek je sponzorovaný, bohužel tomu tak není. Práce Michala Čiliaka mě tak zaujala, že jsem se rozhodla o tom, co ho živí, napsat sama od sebe. Popravdě mě totiž nezaujaly jen Michalovy výrobky, ale také způsob, jak se k jejich výrobě dostal a celá jeho pracovní filozofie. Michal se rozhodl udělat něco, co by měla i většina z nás. Odejít ze zaměstnání, které nás nenaplňuje, a věnovat se něčemu, co má smysl. V tomto případě práci se dřevem, resp. ruční výrobě unikátních dřevěných per.



🖋 A v jeho případě to rozhodně nebyl krok vedle. Nebudu zastírat, že mu opravdu moc fandím a tak trochu doufám, že i díky tomuhle článku se dostane do povědomí více lidem. No řekněte sami, nejsou jeho výrobky vážně jedinečné? Já jsem dřevěné pero věnovala Kubovi, protože rád píše plnicím perem. Tátovi jsem ho chtěla dát taky, protože podepisuje denně haldy faktur, akorát nevím, jak by se tvářil na vyměňování bombiček. Naštěstí pro mě i pro něj Michal nabízí i kuličková pera. Takže pokud se trápíte s tím, co pořídit za reprezantivní dárek i třeba pro svého nadřízeného, myslím, že tohle bude celkem trefa do černého.




🖋 Jenže samotným perem tohle všechno nekončí. Na fotkách můžete vidět dřevěnou krabičku, v které pero obdržíte nebo i přímo gravírování na peru samotném. Já jsem se držela zkrátka a nechala Kubovi vygravírovat klasicky jméno, ale v podstatě se fantazii meze nekladou. Určitě by šlo udělat logo nebo v nabídce jsem viděla znamení horoskopu... Jako bonus je komunikace s Michalem, která probíhá opravdu na úrovni a bleskurychle.



🖋 A jak jsem se k tomuto peru dostala já?
Našla jsem ho pod stromečkem. Naprosto nečekaně, bez toho, aniž bych se o něm kdekoliv zmiňovala, protože jsem se bála, abych se neprokecla před Kubou nebo tátou, odhalila Michalův facebook i moje ségra a řekla si, že přesně tohle je to pravý pro mě. A nespletla se!

🖋 A kde vlastně ta pera naleznete?
Michal jede hned od začátku opravdu na vysoké úrovni, takže nejenom, že má svůj e-shop


ale také spravuje svoje fb stránky a IG účet. Výrobky jsou doplněny krásnými fotkami, referencemi, jeho příběhem a dalšími důležitými informacemi.




Ačkoliv pera působí robustním dojmem, do ruky padnou jak ulitá. Jsou váhově vyvážená, nebolí z nich zápěstí, hrot krásně propouští inkoust a klouže po papíře.
Tak co? Zamilovali jste se během četby taky do nějakého ručně vyrobeného dřevěného pera?
Dejte mi vědět, jestli mě čte vůbec někdo, kdo píše rukou :)

Krásné úterý!

Váš Andreják

PS: Tenhle článek jsem měla v plánu psát už hned v září, kdy mi pošťák přinesl balíček s perem pro Kubu, ale musela jsem se ovládnout a vydržet až do dneška :D Myslím, že bych zasloužila nějakýho pomyslnýho bobříka trpělivosti! :D


13 komentářů:

  1. Nádherná! ♥ Jen se bojím, že by mi s nimi moc psát nešlo. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to krásně, ale mě by to asi jako dárek moc nepotěšilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, že je to dárek opravdu pro fajnšmejkry :) Člověk, co se normálně k psaní rukou moc nedostane, to neocení :)

      Vymazat
  3. Mám a koupila jsem již více kusů..jsem nesmírně spokojená já,i všichni,které jsem obdarovala ❤️ určitě budu i nadále u Michala nakupovat. 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se trochu obávám, že jsem taky neskončila u toho dosavadního počtu. Od tý doby, co pero mám, tak nepíšu ničím jiným a nejradši bych psala furt a všechno v ruce :D

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsou moc krásná! Ale jako levák to moc neocením... s inkoustovým perem jsem se nenaučila psát nikdy a bez toho si vystačím s propiskou, hlavní je pro mě ostrý hrot, s takovými těmi kulatými a tlustými se mi píše hrozně.
    Psát rukou je zvláštní disciplína - připadá mi, že my jsme poslední generace, která se ještě měla šanci "vypsat". Bohužel u sebe ten pocit nemám - 10 let bušení do klávesnice a moje jemná motorika šla do háje. Teď jako učitelka tím dost trpím, svůj škrabopis na tabuli nemůžu ani vidět a moje komentáře ke slohovkám si děti mohou uschovat jako rébus :D A když dětem při diktátu řeknu "pište laskavě psace", tak ty jejich hrůzou vytřestěné oči mluví za vše! (teď mě tak napadlo, byla jsem nedávno u kamarádky ve vašem okrese a prý se tam výraz "psát psace" vůbec nepoužívá!) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, to je škoda, tak jedině vyzkoušet nějaké to kuličkové, tam si pak náplň můžeš dokoupit, jakou bys potřebovala :)
      A mám stejný pocit jako ty, i když já teďka taky hodně kombinuju psací a tiskací písmo, ale rukou píšu pořád. Kolikrát to sice ani sama nepřečtu, ale fakt se snažím :D. A slovo psace se u nás kdysi dávno používalo, ale je to tak strašně dávno, že jsem na tohle krásný slovíčko úplně zapomněla :D. Děkuju za připomenutí! :) V dnešní době jsem se s ním tady u nás nesetkala vůbec, takže kamarádka má pravdu, tady u nás se to vůbec nepoužívá (přitom takový krásný slovíčko to je!)

      Vymazat
  6. Hoooj, pero je nádherný, já ručně píšu úplně všechno, nejsem příznivcem zapisování do mobilu, vždycky všechno ručně, psaní mě baví od mala, milovala jsem pisanky na základce. Nikdy jsem se s ničím nevytahovala a v ničem jsem si nevěřila, ale sama sobě přiznávám, že mám fakt pěkný písmo a tím víc mě baví psát ručně a zároveň se kochat písmem :-) OK, to vůbec nezní vychloubacne :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, písmo máš fakt moc pěkný a já se vždycky těším na další dopis, co mi od tebe příjde. Takže doufám, že se brzo dočkám a budu se moct znovu kochat! :)
      A néééé, vůbec to nezní vychloubačně! :D

      Vymazat
  7. Nádhera! Rukou píšu prakticky už jenom deník a to by bylo něco, mít tak krásné plnicí pero. Z článku sálá tvé nadšení a podařilo se ti ho přenést i na mě, díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Já mám obrovskou radost, že se objevil někdo další, kdo si píše deník. Šťastnou ruku při případném výběru prvního dřevěného pera ti přeju :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...