úterý 14. ledna 2020

Poslední výlet roku 2019 - Policko na sněhu ❆

Ačkoliv už máme půlku ledna, já ještě stále čerpám z loňským poklidných Vánoc. Samy o sobě byly překrásné a možnost vyjet mezi svátky na poslední výlet roku je ještě o to víc obohatila. Konečně napadl první sníh, Kubovi se trochu ulevilo, a tak jsme moc neváhali a využili toho. Nasedli jsme na vlak a vyrazili jsme směr CHKO Broumovsko.




Výstupní stanicí se stal Žďár nad Metují s tím, že pěšky dojdeme přes Ostaš do Police. Průběh ale vypadal nakonec úplně jinak. Počasí bylo totiž tak boží, že jsem se musela pořád zastavovat a fotit, takže bylo jistojisté, že kdybychom ještě lezli na Ostaš, za světla bychom do Police nedošli. Ostaš jsme proto nakonec k mojí smůle vynechali a domluvili se, že ho zdoláme příště, až bude více času. Aspoň máme důvod se vrátit :)






Ten den bylo tak krásně, že na procházku vyrazily celé rodiny. Všichni jsme si užívali sluníčko, které se sotva drželo nad obzorem a které je v tuhle roční dobu celkem velkou vzácností. Asi by mě nenapadlo, že v zimě bude velkou vzácností i sníh, ale bohužel je to tak, takže možná i ten bílý poprašek byl důvodem, proč tolik z nás vyrazilo na bloumání přírodou. 




Kostel u kláštera v Polici nad Metují

Klášter

Dřevěnka

Do Police nad Metují jsme nakonec došli asi hodinu před setměním. Já si udělala pár fotek muzejních budov, abych byla připravena do práce, a zašli jsme si na kafe a zákusek do Krafárny. Tuhle stylovou kavárnu najdete vedle Muzea papírových modelů, o kterém jsem vám už básnila v tomhle článku. A i o kavárně asi budu básnit všude, kam vlezu, protože nejenom to boží prostředí, ale i obsluha a samotná káva se zákusky byly naprosto top.







Tak kdybyste měl na jaře někdo cestu do Police nad Metují, tak rozhodně doporučuji využít výhodné vstupenky, díky které se za 75 Kč podíváte právě do Muzea papírových modelů, Staré školy Dřevěnky a do Kláštera, kde je k vidění byt opata s jeho soukromou kaplí. Teďka je ještě zavřeno, ale od května by mělo být otevřeno minimálně o víkendech.

Tak jo, konec sentimentálního a kulturního okýnka, já jdu zalehnout do peřin. 
Vy mi dejte vědět, jestli u vás byl aspoň chvilku sníh a kde jste naposled byli na výletě. 
Já už se nemůžu dočkat, až zahájíme letošní sezónu :)

Dobrou noc!

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. To znám, taky se mi stává, že tolik fotím, že nakonec nestihneme zvýletovat všechno, co jsme naplánovali. :D
    Tady v Lipsku a okolí letos ani loni zatím sníh nebyl - tedy, prý jednou večer sněžilo, když se Modrý vracel z nádraží, ale hned to tálo.

    A poslední výlet? Ještě doma jsem s mamkou a ségrou byla v Lánech v Muzeu TGM na výstavě o retro Vánocích, to bylo hezké. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě pěkně štve, že ani teď, na konci ledna, není po sněhu ani památka :( tohle vůbec není zima..
      A co se týče vánočních výstav, už se nemůžu dočkat těch letošních! :D

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...