úterý 30. května 2017

🏯 Việt Nam 2017 - vịnh Hạ Long 🏯

Tak jo, v plánu byl sice úplně jinej článek a navíc měl vyjít už v neděli, ale občas si to vesmír zařídí úplně jinak, než jak si to představujeme my. Každopádně pokračování reportu z cest po Vietnamu bylo taky časem v plánu, tak proč si to nedat už teďka. Venku panuje krásný letní počasí, tak se se mnou můžete vydat k moři a to přesně do zátoky Ha Long - jednoho z novodobých divů světa.



Ha Long je známá hlavně díky vápencovým útvarům, který jsou tak nějak různě rozházený po moři a díky tomu je tahle zátoka fakt extrémně fotogenická. Já jsem byla jak u vytržení a nemohla se nabažit. Díky tomu se stala opravdu hojně navštěvovanou turistickou destinací, takže na pevnině vznikají obrovké hotelové komplexy a ani na moři to není žádný lážo plážo. Všude kolem vás plují desítky dalších lodí.




Do zátoky se můžete podívat jak na jedno odpoledne, tak i na několik dní. My jsme si nechali zájezd zařídit od hotelu a stálo nás to cca 120 dolarů na osobu. Autobus nás vyzvedl přímo u hotelu, kde nás zase po jedné noci na lodi vyložil. Cesta byla docela náročná, protože trvala asi 6 hodin a ještě nás tahali po obchodech plných suvenýrů a jinejch hovadinek, ale za ten zážitek to rozhodně stálo. Hlavně teda cesta zpět, protože jsme museli jet nějakou objížďkou a nemohli se trefit zpět na hlavní silnici. Brali jsme to polema, vesnicema, kde se místní tvářili, jako kdyby viděli autobus poprvé v životě :D. Trošku se nám to časově protáhlo a jedný turistce kvůli tomu málem uletělo letadlo do Evropy, takže cesta zpět byla opravdu luxusní :D. V ceně jsme měli i prohlídku jednoho z ostrovů, farmy na perly a samozřejmě hafo jídla :D. Jde sice o klasickou turistickou atrakci, ale já byla naprosto nadšená!























Víc vám už asi nenapíšu, protože v tomto případě zastavám názor, že fotky vyjádří mnohem víc. Tak pěkné pokoukání :)

Váš Andreják




Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...