čtvrtek 10. srpna 2017

Várka z Levných knih XVIII.

Tak jsem se zas rozjela trochu víc, než bych měla.
Nedá se odolat.
Chápete, že nám teď do LK chodí strašně moc nových knížek třeba jen za 29 Kč/ks?
A tak nakupuju a nakupuju a dneska jsem si domů přinesla takovou haldu za pár korun. Přesněji za 321 Kč a ta halda čítá 9 knížek. Poslední dobou nám chodí čím dál více knížek z nakladatelství Jota a já se nestíhám divit (a radovat a nakupovat).



Klasiku jsem se rozhodla zastoupit opět poezií a novodobou prózou od Herty Müllerové. Trochu se děsim, že příští měsíc opět nedodržím pravidlo pěti knih, ale řekněte mi, vy byste snad za tu směšnou cenu odolali? :)


Lizucha
A začneme tím nejlevnějším, co jsem snad kdy v LK koupila (pokud nepočítám jednu knížku z odpisů). Lizucha je útlá knížečka od české autorky vyprávějící příběh Lídy trpící Alzheimerovou chorobou. Žije v domově důchodců a vracejí se jí myšlenky na mládí. Na cbdb.cz má velice pěkné hodnocení a já se těším, až se na tuhle knihu vrhnu.
Cena: 9 Kč 


Počátek
Počátek jsem musela minulý měsíc nechat odpočívat v šuplíku, ale naštěstí už nadešel jeho čas. Jedná se o něco na způsob sci-fi, fantasy, dystopie a hlavně YA. Má naprosto krásnou obálku a celkově knihy od Egmontu jsou tak nějak samy o sobě hodně specifické. Dalo by se říct, že jejich obálky jsou takové hodně hranaté, nebo jak to přesně popsat :D
Cena: 49 Kč


Danteho holka
A něco málo jsem si musela pořídit i od svých oblíbených kubulínů aneb sbírka se opět rozrůstá. V tomhle případě očekávám nějakou klasickou romanťárnu ideální na léto. Škoda, že na léto už mám ve frontě tolik knih, že si to asi budu muset nechat až na příští rok.
Cena: 49 Kč


Ve stínu černých ptáků
Tuhle knihu se super přebalem jsem si nakonec koupila až na doporučení kolegyň, kterým se moc líbila. Jedná se o duchařinu z 20. let minulého století s mladinkou hlavní hrdinkou a se super hodnocením. Pořád nějak nechápu, proč tolik pěkných knih skončilo za tak směšnou cenu v LK.
Cena: 19 Kč


Nížiny
Tohle bude hodně těžké čtení a absolutně netuším, kdy na něj bude ta správná doba. Autorka je nositelkou Nobelovy ceny za literaturu a v této své prvotině popisuje běs a hrůzu života v Rumunsku. Kniha je psaná velice stroze a v krátkých větách, takže jsem zvědavá, jak se mi to bude číst.
Cena: 39 Kč


Srdeční záležitost
Srdeční záležitost je kniha francouzské herečky, která podstoupila transplantaci srdce a popisuje svoji cestu za hledáním toho, komu její srdce původně patřilo. Zatím bohužel nemá moc hodnocení, takže je to takové půl na půl. Já jsem ale měla knížku vyhlídnutou už delší dobu kvůli obálce i tématu a když mi ji zlevnili na 29 Kč, tak jsem už neváhala a kupovala.
Cena: 29 Kč


Dům v nebi
Zato Dům v nebi má hodnocení habaděj a to ještě hodně dobré. Hlavním tématem je zde cestování (kvůli kterému jsem si knihu koupila) a únos. Jsem opravdu hodně zvědavá, jak se to všechno vyvine, protože dle recenzí to vypadá na hodně čtivý a napínavý příběh.
Cena: 39 Kč


Etta a Otto a Russell a James
Aneb jak se vydat na Road Trip v 82 letech :D. Až u týhle knihy jsem si všimla, že si poslední dobou vybírám buď hodně mladé hrdiny nebo naopak hodně staré. Hlavní hrdinka Etta touží aspoň jednou v životě vidět oceán, a tak se prostě jednou ráno sbalí a vyrazí. Doufám, že ta knížka bude stát za to, protože tu její obálku naprosto zbožňuju!
Cena: 29 Kč


Francouzská poezie nové doby
Jak tohle dopadne, to fakt netuším. Karel Čapek byl výborný prozaik, ale když se pustil do překladů poezie, stálo to prý za bačkoru. Jelikož já zrovna odborník na básně nejsem, tak to asi nedokážu ohodnotit, ale názor si na to ráda udělám.
Cena: 59 Kč


Záložky od Kubový ségry dělaj už parádu v knihovně, tak jsem si je vypůjčila i na fotky. Jsou fakt boží a už si je objednalo i pár mých kamarádek. Já mám nějakou čtecí krizi a popravdě se začínám hodně těšit na podzim, kdy je pro mě čtení ideální. Už se úplně vidím v posteli s čajem, knížkou a zapálenýma svíčkama.

Léto je ale taky super, takže já už vám asi popřeju pěkný víkend a jdu si ho ještě taky pořádně užít. Přece jenom už to máme za pár :)

Váš Andreják

8 komentářů:

  1. Také jsem sehnala Počátek a ještě Zbožnuju Londýn :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbožňuju Londýn na mě zas čeká na příští měsíc :D musim se trochu krotit, protože to pomalu už fakt nebudu mít kam dávat :))

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Taky jsem na něj zvědavá :) Akorát nějak nevím, kdy se na něj dostane řada :(

      Vymazat
  3. Když jsem minulej týden byla v Praze, objevila jsem jedny obří Levný knihy. Moc do nich nechodím, ale po přečtení několika tvých levno-knihových článků jsem tam musela jít. A ó můj bože, za asi 350 mám 7 knížek! Jedna z nich je dokonce Řekni vlkům, že jsem doma, a to za 19 korun! Já jsem vážně děsně nadšená. Jo a ohledně tvých úlovků - Srdeční záležitost a Dům v nebi vypadá opravdu zajímavě. Pokud je Počátek to, co myslím, tak to bude asi zajímavý čtení. Viděla jsem film Počátek a i když mě tenhle žánr vůbec nebaví, film se mi líbil. Ale možná to taky vůbec není ono :D Ale Danteho holku jsem četla (bohužel za plnou cenu, to mě naštvalo, když jsem ji v LK taky objevila :D) a je to, jak předpokládáš, úplně boží slaďárna. Možná až příliš sladká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé, tak to jsem ráda, že jsi se do LK vypravila. Vlky ti upřímně opravdu doporučuji, je to nádherný příběh :). Jestli Počátek myslíš ten s DiCapriem, tak to není ono :D. A Danteho holku mám už přečtenou a musím říct, že to bylo super. Skvěle jsem se u toho pobavila a ještě si odpočinula :) Díky moc za super dlouhej komentář a ať se knihy líbí :)

      Vymazat
  4. Dům v nebi je skvělý, drsný, ale nedoporučuju před odletem do zemí, kde není úplně bezpečno, jako jsem to měla já:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za koment :) Popravdě se trochu bojím začít knihu číst právě z důvodu, že ráda a hodně cestuju. Děsim se, že se tam dočtu něco, kvůli čemu už fakt nebudu chtít překročit hranice ČR :D.

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...