pondělí 20. listopadu 2017

🎁 Christmas Book Wishlist 2017 🎁

Tak jo, není čas na hrdinství. Celý rok jsem se vyhýbala jako čert kříži veškerým knižním wishlistům. Bylo to hlavně proto, že díky mému působení v LK jsem si nahrabala knih i tak až až, a taky jsem měla plno nesplněných restů z předchozího roku a taky jsem prostě chtěla aspoň trochu odlehčit knihovně a peněžence. Jenže teďka se blížej Vánoce a já nevim, kam dřív s očima. Tolik nádherných knih je všude kolem nás, takže tramtadadááááá,  

Vánoční wishlist je tu!


Asi vás překvapí, kolik dětských knih v mém seznamu je. Ne, nic nečekám, jenom mám to vánoční období spojené s dětstvím natolik, že pak nemůžu odolat všem krásným publikacím pro děcka, co všude vidím. Proložila jsem to ale i něčím pro puberťáky a nás dospělé, takže snad to bude trochu vyrovnané.

🎁 Co se děje o Vánocích? - splněno
Anotace: Na vánočním trhu, při pečení cukroví, pod vánočním stromečkem i v zasněženém lese – všude se dá najít mnoho zajímavého k prohlížení a objevování. Poutavé ilustrace s velkým množstvím detailů dětem představí vánoční cukroví a ozdoby, rozzářený vánoční stromeček, sáňkování i krmení zvířátek v lese a spoustu dalších činností a věcí. Holčičky a kluci předškolního věku se tak mohou ponořit do kouzelného světa Vánoc a učit se pozorovat.

Zdroj: https://img-cloud.megaknihy.cz/253092-large/f66125c2b8e0b44f3a9871bd7b80e911/co-se-deje-o-vanocich.jpg

Od Anne Suess mám už obrázkovou knížku Medvědi a ta je prostě úžasná. Její kresby jsou milé, detailní a když se spojí s Vánocemi, tak snad musí být geniální :D. Ráda bych začala tvořit sbírku jejích knih, protože takové krásné dětské poklady se nikdy neztratí.

🎁 Lykke - splněno
Kniha o Lykke ještě nevyšla v češtině, takže jsem nikde nesehnala anotaci, každopádně už teď vím, že bude úžasná. Na 100 %! Mám pocit, že česky vyjde 3.12. a je od stejného autora jako Hygge. Ta se mi líbila moc, takže když jsem úplně náhodně objevila její mladší sestru, bylo rozhodnuto! Tak teďka si jen počkat :)

Zdroj: https://i.guim.co.uk/img/media/22fffa4b7bb9f671ac62849ee3dcda1d7156eda0/0_0_359_499/master/359.jpg?w=300&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=c2b675f79c2db58f56b7d7ec641bed4e

🎁 Jeden z nás lže
Anotace: Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?

Zdroj: https://data.knizniklub.cz/book/003/864/0038646/large.jpg

YOLI nezklame nikdy a když se mi tahle kniha začala čím dál více objevovat u bookstagramerů, které sleduji, zbystřila jsem. Normálně detektivky nečtu skoro vůbec, ale tomuhle jsem se rozhodla dát šanci. Hlavně i díky tomu, že je příběh z prostředí YA, které já mám ráda.

🎁 Rok v lese
Anotace: Je úžasné, co všechno se dá naučit z knížky beze slov!

Ověřeno na dětech malých i velkých. Všechny bez rozdílu věku baví hledat na obrázcích příběhy jednotlivých zvířátek a dozvídat se tak o jejich zvyklostech.

Kdo v noci bdí a ve dne spí? A kdo zaspí celou zimu? Kdo je čistotný a kdo se hrabe v odpadcích? Kdo a jak dlouho se stará o svá mláďata? Kdo je vynikající stavitel? Kdo má nejlepší spižírnu? Kdo si na koho brousí zuby?

Jak vypadá život v lese na jaře, v létě, na podzim a v zimě?

Bohatě ilustrované dvoustrany zachycují proměny jednoho místa v průběhu celého roku. Děti mohou pozorovat chování zvířat během jednotlivých ročních období, za různého počasí a v různou denní dobu.

Rok v lese podněcuje zvídavost, rozvíjí postřeh, podporuje představivost i logické myšlení. Ale především je skvělou zábavou pro celou rodinu. Máte-li rádi „hledací“ knížky Rotraut Susanne Bernerové, je Rok v lese tím pravým čtením pro vás.

Zdroj: http://nakladatelstvi.hostbrno.cz/wh/960-720/img/catalog/gallery/1385/1-rok%20v%20lese_1.jpg

Rok v lese jsem si původně chtěla koupit už na dovolené v Třebíči, ale jelikož odložili jeho vydání až na konec října, nesehnala jsem ho. Teďka když už kniha konečně vyšla, tak jsem koukla na pár e-shopů a byla vyprodaná? To jako fakt? Tak třeba se Ježíškovi ještě podaří ji někde vyštrachat. Nebo si ji holt koupím až po dotisku.

🎁 Dveře do prázdnoty
Anotace: Mackenzie Bishopová vede dvojí život. Není pouze normální studentkou střední školy, ale také Správkyní v Archivu, v tajuplném místě, kam odcházejí spát Historie zemřelých lidí. Mac nastoupí na Hydeskou střední a snaží se dostat svůj život do tak normálních kolejí, jak je to jen možné po tom, co se v Archivu stalo přes minulé léto. Ale nějak se jí to nedaří. Pronásledují ji zlé sny. Mac ví, že minulost je minulost a že jí už nemůže ublížit, ale vše se zdá tak skutečné. A když si povšimne, že se noční můry vkrádají do její mysli i ve dne, začne se obávat, jestli je doopravdy v bezpečí… Mezitím se v jejím okolí ztrácejí beze stopy lidé a jediné, co je spojuje, je to, že naposledy viděli Mackenzie. Kdo za tím vším stojí? A jakou roli v tom hraje Archiv? Mac se to pokusí zjistit, ale riskuje u toho své Správcovství, vymazání vzpomínek, a dokonce i svůj život.

Zdroj: http://www.sarden.cz/storage/dvere_do_prazdnoty.jpg

Letos v zimě nebo na jaře jsme v rámci naší čtenářské výzvy s Marge četly Archiv. Mně se ten příběh zamlouval a když jsem zjistila, že je i pokračování, neváhala jsem ani minutu a Dveře do prázdnoty si připsala do svého imaginárního wishlistu. A zapomněla na něj. Teďka jsem ho ale objevila někde vzádu v hlavě schovanej a rozhodla se konat. Takže milý Ježíšku...

❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆❆

Letos jsem velice skromná, takže vysněných knih je pouze 5. Samozřejmě že bych doma nejradši měla úplně všechny knihy světa, ale vzhledem k tomu, že prostory knihovny nejsou nafukovací, musím se dost krotit. O víkendu jsem ale předělávala Kubovu část knihovny a hnedle se tam uvolnil jeden malý foch pro pár knížek :D. Tak snad se zadaří a Ježíšek vyhodnotí moje chování za chválihodné a doježí mi něco málo z toho, co jsem si vysnila.

Co vy? Máte už svůj vánoční knižní wishlist? Dejte mi vědět.

Klidný začátek pracovního týdne vám přeji.

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. Taky jsem si ukořistila trochu místa, když jsem přerovnávala přítelovu knihovnu. :D :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...