pátek 17. listopadu 2017

🎄 Moje vánoční čtení 2017 🎄

Už skoro jen měsíc do Vánoc? 🎁❄

Ok, není čas ztrácet čas s obyčejnými příběhy. Právě startuje období vánočních knih!
Jelikož advent miluju a miluju cokoliv s ním spojené, tak je jasné, že si o něm i ráda přečtu. V neděli jsem proto odstartovala svůj osobní měsíc vánočního čtení. Až do Štědrého dne mám v plánu číst výhradně a pouze jen příběhy plné zimní, vánoční, kouzelné a magické atmosféry. Jedná se o knihy, které jsem ještě nikdy nečetla, takže vlastně ani nevím, do čeho jdu. Milovníci Vánoc, klidně se ke mně připojte, ať v tom nejsem sama.



❄ Některé z těchto knih na mě čekají od loňského adventního času, některé jsem si koupila během roku, některé doslova před chvílí a některé vlastně ani s Vánocemi nesouvisí, ale ta úžasně milá a magická atmosféra jejich příběhu mě tak zaujala, že si zasloužily post na mém vánočním seznamu. A já věřím, že nebudu zklamaná.

❅❆ A jaké příběhy jsem si přichystala? ❅❆



🎇Vánoční skříňka
Anotace: Od svého prvního vydání okouzlila Vánoční skříňka již více než sedm milionů čtenářů a stala se tak vánoční klasikou, svátečním příběhem, oblíbeným dnes stejně jako byla ve své době Dickensova Vánoční koleda. Richard Paul Evans knihu původně napsal pouze jako soukromé vyznání lásky svým dvěma dcerám, Jenně a Allison. I když jim často říkával, jak je má rád, měl pocit, že ještě nemohou pochopit skutečnou hloubku jeho citu, přinejmenším do doby, než samy poznají radost z vlastních dětí. Při psaní Vánoční skříňky doufal, že snad jednou v budoucnu se do knihy začtou a poznají lásku, kterou k nim choval a chová.




🎇Vánoce po francouzsku
Anotace: Román Vánoce po francouzsku Fiony Valpy zahřeje u srdce nejenom v zimě hlavně zjištěním, že k lásce se někdy dá i projíst. A ještě se u toho pobavit!

Evie opustil manžel, a tak využije nabídku přátel k pobytu v jejich domku na francouzském venkově. Vypraví se tam úplně sama, jen se sbírkou receptů po babičce, a je odhodlaná na celé Vánoce zapomenout a jen podle ní péct a vařit. Ochotného ochutnávače najde v sousedovi, šarmantním doktoru Didiérovi. Zaujme ho však nejen její skvělý koláč…
Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc?





🎇Kouzlo Vánoc
Anotace: Ve své první povídkové knize vypráví Cathy Kelly poutavé příběhy mnoha pozoruhodných hrdinek, v nichž zaručeně poznáte samy sebe nebo své blízké. Zažila to každá z nás, takové běžné všední trable i vážné situace, ať je to nevítaná vánoční návštěva, na kterou se ani trochu netěšíte, soupeření se sestrou, nedorozumění s matkou, smutek, když nám zůstane prázdné hnízdo, nenaplněná touha po dítěti, radost, kterou si odpíráte, samota po bolestivém rozchodu nebo zrada kamarádky.

Cathy Kelly své hrdinky líčí s hlubokým pochopením, s laskavostí, moudrým nadhledem a humorem.




🎇Šlehačková oblaka
Anotace: Deníkovými zápisky na svém blogu TerezaInOslo motivuje tisíce lidí, aby přestali snít a začali si své sny plnit. Tady a teď!
Měla kupu snů a bezhlavě se za nimi vrhla až na sever. Tereza vypráví svůj životní příběh s retrospektivou do dětství, které bylo kouzelné a zároveň plné dřiny. Propocené vzpomínky na tréninky gymnastiky se mísí s vůní šeříkové zahrady starého domu na Ořechovce, ve kterém vyrůstala. V Norsku prožívá svou pohádku, ale i hořké chvíle odloučení od rodiny, ztrátu nejbližšího člověka a momenty, kdy musí začít svůj život zase a znovu téměř od nuly.




🎇Literární spolek Laury Sněžné
Anotace: Představte si Lynchův Twin Peaks zasazený do Finska. A představte si Dostojevského Zločin a trest, v němž Soňa Marmeladová zastřelí Raskolnikova. Zní to absurdně? Román, který vám dokáže, že i Skandinávie má svůj magický realismus, zavádí čtenáře do městečka Zaječín, kde se dějí divné věci nejen s lidmi, ale i s knihami.
Všechno začíná, když se mladá učitelka literatury Ella Milanová vrátí do svého rodiště a objeví tam zvláštní knižní svazek, který jí vyrazí dech. V místní knihovně se vydá po stopě záhadných událostí... a brzy narazí na uzavřené společenství literátů, založené oslavovanou Laurou Sněžnou, na pravidla podivné Hry a také na nadpřirozené úkazy. Podaří se jí odhalit, co se ve skutečnosti stalo s desátým členem literárního spolku, a rozplést pavučinu všeprostupující fikce?




🎇Vánoční zázrak
Anotace: Nový romantický příběh od bestselerového autora Jaye Ashera. Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit…
Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.




🎇Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender
Anotace: Rodina Rouxova má pošetilou lásku ve vínku, což nevěští nic dobrého pro její nejmladší členku, Avu Lavender. Ava – skoro ve všech ohledech normální dívka – se narodila s křídly. Ve snaze pochopit tuto svou zvláštnost a s rostoucí touhou zapadnout mezi své vrstevníky se šestnáctiletá Ava odváží do světa, naprosto nepřipravená na to, co ji může čekat, a naivní vůči zvráceným pohnutkám ostatních lidí. Lidí, jako je třeba zbožný Nathaniel Sorrows, který si Avu splete s andělem a jehož posedlost dívkou s křídly vygraduje v noci oslav letního slunovratu. Tu noc se nebe roztrhne, vzduchem se mezi poletujícím peřím řinou provazce vod a osud Avy i její rodiny nabírá na ničivé kadenci.




Celkem tu máme 7 knih a aby těch vánočních příběhů nebylo málo, mám v plánu si koupit ještě jednu knihu s tímto tématem v Levných knihách. Pravděpodobně mám velké oči a všechno to přečíst nestihnu, ale i tak se těším. Stejně jako na ten nejkrásnější den v roce - Den štědrý. Loni touhle dobou vypukla má naprostá oddanost právě LK. V druhém týdnu listopadu jsem tam totiž nastoupila na brigádu a musím říct, že to bylo snad to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem mohla udělat. Poznala jsem plno úžasných lidí, plno krásných knih, hodně se toho naučila a stala ses šťastnější a spokojenější. A jsem hrozně ráda, že ten nástup mám už navždy spojený s obdobím adventu a Vánoc. Moje dvě životní lásky se v tu chvíli spojily :)

Užijte si klidný sváteční den a ten nejlepší víkend. Já jsem dnes v práci a zítra ráno odjíždím na víkend na hory.

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...