pátek 13. dubna 2018

Várka z Levných knih XXVI.

Netrvalo to dlouho a já mám opět po pár slunečných dnech radost, že je zataženo a prší. A proč? Protože přece můžu bez výčitek smolit tenhle článek a neláká mě to ven :D. A pro tuto slavnostní chvíli jsem si vybrala zrovna článek o knihách, což je samo o sobě radost psát. Na jednu stranu mě to ale i zaráží, protože mezi knihami trávím většinu dne a stejně mě nepřestávají fascinovat a bavit. Dnešní článek bude vlastně o mojí práci, rozhodla jsem se vám totiž sepsat další Várku z Levných knih.

Fotky jsou ze včerejška, kdy sluníčko jelo na plný obrátky :)

Posledních pár měsíců jsem se celkem dost rozjela, co se týče nákupů v LK, takže jsem se rozhodla trochu krotit samu sebe a nakonec se to celkem povedlo. Tentokrát jsem si domů donesla pouhopouhých 6 knih. Už se pomalu blížím k tomu svému pravidlu maxima pěti knih :D.
Celkem jsem za ně utratila 364 Kč, což je prostě částka naprosto k smíchu. A mám radost, že mezi nimi je opět jedna klasiku.


Zahradníkův rok
To je přesně ta klasika, o které jsem psala. Díky LK si pomalu do knihovny doplňuju tvorbu Karla Čapka. Díky Marge ty knihy aspoň přečtu, jelikož si letos do výzvy dáváme právě hodně klasiky a já jsem za to neskutečně vděčná.

Cena: 59 Kč


Sladké nic
Tady stačí asi napsat jen Fortuna Libri a všem je jasný, proč jsem si tuhle knihu koupila. Ano, doplňuji sbírku se sametovými obaly. A tenhle je teda fakt peckovej! Navíc obsahově to zní taky na pěknou odpočinkovou romanťárnu, takže na letní čtení ideálka. Pomalu bych asi měla sepisovat TBR na léto :)

Cena: 89 Kč


Rok v Provenci
Když jsem loni četla Rok v Římě, říkala jsem si, že bych si klidně něco na podobný způsob přečetla i o jiné zemi a helemese, je to tady :D. Rok v Provenci je navíc první díl z celkové trilogie, takže snad se mi bude líbit natolik, abych si dokoupila i ten zbytek, který samozřejmě seženete taky v LK. A ta obálka??? Ach můj bože!

Cena: 79 Kč


Láska, duše a francouzská kuchyně
Do letošní výzvy na databazeknih.cz jsem potřebovala nějakou knížku s jídlem. Díky tomu jsem v LK objevila toto a popravdě vůbec netuším, co od toho čekat. Doufám, že nebude moc motivační a přehnaná, ale za tu cenu bych to případně asi přežila :D

Cena: 29 Kč


Důvěrný deník stromu
Deníku stromu bych si u nás asi nikdy ani nevšimla, kdyby mě na něj neupozornila kolegyně Denča. Přitom od tohoto autora už jednu knihu doma mám a dokonce i přečtenou. To je tak, když těch knih máte tolik... Každopádně anotace zaujala a hodně, takže hurá do čtení.

Cena: 29 Kč


O nejlepším kocourovi
To, že si dokoupím zbytek trilogie o kocourovi, který se zjevil na Vánoce, bylo rozhodnuto ihned po dočtení prvního dílu. Bohužel jsme ale u nás právě tenhle závěrečný díl měli vyprodaný, takže se na něj dostalo až teď, kdy byl znovu naskladněn. Od kamarádky jsem navíc k narozeninám dostala i díl druhý, takže se snad co nejdřív vrhnu na další čtení o Polárním medvědovi (tak se jmenuje ten kocour, nebojte, ještě od sebe rozeznám kočku a medvěda :D).

Cena: 79 Kč


Koukám, že venku zatím přestalo pršet, takže rozmýšlím variantu vyrazit takhle při pátku třináctém ještě ven. Zas na druhou stranu, proč pokoušet štěstí/smůlu žejo :D
Věříte na pátek třináctého?

Dejte mi vědět a ať tak nebo tak, prostě si ten pátek pořádně užijte a víkend jakbysmet. Má být už skoro letní počasí, tak vyražte třeba aspoň na zmrzku!

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. Tak fajn, jsem poražena. Příští pátek vyrazím do Levných knih! :D Mají tam zjevně fakt boží kousky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale odolávala jsi dlouho, můžeš na sebe být hrdá :D
      Novinek tam máme teďka hodně, akorát se musím krotit, takže nakupuji po částech :D

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...