neděle 11. května 2014

Výlet do Jindřichova Hradce

Minulý týden jsme s mužem vyvužili prodloužený víkend a vyrazili na výlet na naše milované místo. Už asi 6 let jezdíme každý rok v létě na dovolenou na stejné místo do jižních Čech a zamilovali jsme si to tam takovým způsobem, že se tam vydáváme několikrát ročně na jednodenní návštěvy. Kdyby bylo po našem, tak se tam už dávno přestěhujeme, ale v tomhle kraji je nabídka práce tak bídná, že bychom tam dlouho nepřežili. Každopádně se svého snu nevzdáváme a doufáme, že třeba jednou to přece musí klapnout :)

 Hnedka na začátek nás čekalo menší bloudění kvůli špatně značené objížďce :D

 A kdeže je to místo zaslíbené? Leží kousek od Jindřichova Hradce u rybníka Komorník a jmenuje se Strmilov. Je to vlastně takový tábor pro dospělé, protože se tam spí pod stanem a soutěží v různých disciplínách (jo a taky se tam hrozně chlastá :D). Loni byl rybník vypuštěn a vlastně celá dovolená byla zrušená, takže jsme to tam jeli omrknout, jestli to letos klapne.

 Zákaz pudlů?! Taková diskriminace! :D
 Nádherná kašna na nádvoří hradeckého zámku



 Zrovna se blížil konec světa :D

Po zjištění, že letos už rybník bude napuštěný, jsme se vydali do Jindřichova Hradce. Nádherné, přenádherné město plné památek. My jsme se šli kouknout na Černou věž (což je taková povinnost, protože u nás v Hradci Králové máme Bílou věž :)), ze které je skvělý výhled po okolí. Naštěstí jsme to stihli ještě předtím, než začalo brutálně pršet a padat kroupy. Na Černou věž se kdyžtak dostanete přes nádvoří hradeckého zámku, kde jsem ještě nikdy nebyla, takže snad v létě.
Další místo, které tu musíte navštívit je Panská ulice plná obchůdků. My chodíme každý rok do knihkupectví Kanzelsberger a pak se stavíme na nějakou zmrzku. Letos měli nugátovou a citrónovou, velice zvláštní ale výborná kombinace. Určitě ale doporučuji se sem vydat ve všední den, protože o víkendu je všude zavřeno.

No a co by to bylo za výlet, kdybychom ho nezakončili něčím dobrým :D Takže na nějakou dobrůtku určitě doporučuji Kaštánek, kde mají obrovský výběr sladkostí, a pokud jste spíš na chlebíčky a saláty, tak se stavte hned vedle v Labužníkovi :)

Pěkný zbytek upršené neděle!

Váš Andreják

 DéKáčko je asi nějaký řetězec kafí a čokolád pro jižní Čechy, protože u nás ve východních jsem na něj nenarazila :)

Dobrou chuť! :D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...