pondělí 8. února 2016

Jak jsme rekonstruovali koupelnu

Tak už to konečně máme za sebou a já se vám můžu pochlubit s naší novou koupelnou. Co se týče wc, tak tam ještě nemáme hotovo, takže to vám ukážu někdy příště. Hned na začátek musím říct, že oprava koupelny byla už opravdu nutná. Nejenom, že vzhledově už to nebylo nic moc, ale ani prakticky se nedala moc využívat. Sprcha nebyla funkční vůbec, odpady se stále ucpávaly a ani přívod vody nefungoval tak, jak by měl. Jelikož bojler nebyl opravdu dlouho čištěný, tak z vodovodu nám tekla rezatá voda a při výměně trubek jsme zjistili, že i samotný trubky byly zrezlý a ucpaný.








Bydlíme ve starém domě, takže rekonstrukci tu potřebuje úplně všechno, ale koupelna je takový základ, proto jsme se rozhodli začít právě tam. V létě 2015 jsme začli pořádně plánovat - nechali jsme si v SIKU udělat návrh (je to super věc, stojí to asi 2 tisíce a pokud u nich nakoupíte materiál, peníze vám vrátí), vybrali obklady a dlažbu a začli nakupovat. V září jsme už měli vše doma a plánovali si, jak v lednu, únoru začneme... Jenže člověk míní, život mění, takže to dopadlo tak, že jsme přiletěli z Peru a skoro ihned museli začít kopat. Prasklo nám totiž NĚKDE potrubí a vytopili jsme si místnost pod koupelnou.

Zažraná špína ve vaně
Nejhorší na tom bylo, že jsme začínali v podstatě úplně od nuly. Musela se komplet natáhnout nová voda, elektrika a opravdu začít jako na stavbě nového domu. Nemusím vám asi ani říkat, kolik bordelu a prachu z toho bylo. Navíc se plno věcí muselo řešit operativně, neměli jsme všechno dohodnuto, takže rozvržení, kde co bude, jak vysoko bude umyvadlo, jestli bude pračka pod bojlerem nebo nebude se řešilo až na poslední chvíli.

Rez byla tak agresivní, že už nešla ani vydrhnout
Nefunkční sprcha
S bojlerem byl opravdu boj, jelikož se musel rozebrat, vyčistit, zapojit a bohužel nám stále někde tekl, takže s ním jsme si asi užili nejvíc srandy. Hned v závěsu za bojlerem je topení, které je stále zapojeno pouze provizorně. Samozřejmě je vám asi jasné, že všude jsou naprosto křivé zdi, takže se stále něco vyrovnávalo a na tom se také ztratilo hodně času. Nakonec to dopadlo tak, že jsme se s tim crcali přes 2 měsíce, v OBI jsme už častěji než doma a už mi ani nepřijde, že máme z půlky domu staveniště.

Musela jsem udělat plno fotek, kam jaký drátek patří, abychom ho dali vůbec dohromady
Vybavení se kupovalo až nakonec v IKEA. Zjistila jsem, že rozměrově i cenově se to prostě nejvíc vyplatilo tam. Skříňky, zrcadlo, veškeré držáky, háčky a věšáky, polička nad vanou a polička ve sprše jsou právě odsud. Nakonec se povedlo dát pračku pod bojler, takže se tím ušetřilo dost místa, a díky tomu jsme mohli koupit dvě skříňky a mně se tam vešlo všechno tak, jak jsem potřebovala. Samozřejmě jsem i tak plno ručníků musela protřídit a vyházet. Na čem jsme se shodli byl rozdělávací sušák nad vanou, což je naprosto super věc! a žebříkové topení.

Takhle to vypadalo na Štědrý den
Teďka už nás čeká jenom výměna okna a podhledy. Každopádně ale už můžeme normálně fungovat, takže já to už beru jako za hotovou věc a tyhle věci už budou jenom malé dodělávky :) Nakonec jsem ráda, že jsme s rekonstrukcí začli už před Vánocemi, i když to bylo dost na prd, ale představa, že teprve teďka začínáme, mě dost děsí.

Pokud vás čeká něco podobného, tak přeju hlavně pevné nervy a klid :)

Užijte si pěkný den.

Váš Andreják


Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...