pondělí 21. srpna 2017

🌞 Letošní léto ...

... je prostě peckový 🌞 🌤 🌥 🌦 🌄 🌅 🌇

I když dělám každoměsíční pravidelné shrnutí, tak pro léto nakonec musím udělat spešl vykecávací článek. A musím to stihnout ještě, než léto skončí - dokud jsem v tý eufórii :D. Hrozně se těším na podzim, to je taková moje klasika, ale i tak musím prostě přiznat, že ačkoliv léto fakt není moje oblíbený roční období, letos jsem si ho hodně užila (a ještě užívám :).




Každej má určitě ty svoje maličkosti, který pro něj dělaj léto létem. Pro mě to letos jsou hlavně následující:
  • Dlouhé a teplé večery - miluju, když vyrazím večer ven a nemusím s sebou táhnout dvě mikiny a bundu, miluju, když můžu celý večer sedět venku, koukat, jak zapadá slunce a být u toho jen v tričku, miluju ten letní večerní vánek, kterej nás sice trochu ochladí, ale nedrkotáme zubama :)
  • Procházky cestou domů po práci - miluju, když se město zpomalí, sluníčko už tolik nepere a já vypnu veškerý myšlenky, větrám hlavu a jdu tím letním městem, přírodou, kolem řeky a naprosto si to užívám. I když jsem kolikrát z práce fakt hodně unavená, tak tohle mě nabije víc jak tisíc redbullů.
  • Zmrzliny a ledové kafe - miluju zmrzlinu! Vždycky jsem hrozně ulítávala na točený, ale poslední dobou dávám šanci i kopečkový. Z výprav za ledovým kafem jsme si s kolegyní už udělaly tradici a já to fakt MILUJU. Tohle je věc, která mi po zbytek roku hodně chybí.
  • Žádný stresy v práci - každý rok mi léto většinou kazila práce. Když bylo pěkně, musela jsem trčet v kanclu přesčas, na dovolený jsme se museli domlouvat, pracovní týden byl prostě od pondělí do pátku a přes to nejel vlak. Letos mám konečně normální práci, kde se nemusím s ničím stresovat, směny si plánuju podle sebe, mám nepravidelnej režim a díky tomu si to fakt hodně užívám. Dneska jdu třeba do práce až ve 14:30 a večer mě čeká jedna z těch procházek, o který jsem psala o pár řádků výš! :)
  • Víkendové výlety - a právě díky práci si můžu plánovat prodloužené víkendy. Letos si je fakt užívám. Ve dvě v pátek letím z práce a vracím se tam až v pondělí zase ve dvě. Díky tomu jsme už byli třeba v Moravském krasu nebo na Králicku. I RfP jsem si užila naprosto v klidu bez řešení dovolené.
  • Hodně strávenýho času v přírodě - tenhle bod asi nejvíc vystihuje moje letošní prázdniny. Snažím se být venku co nejvíc to jde. Někdy si užívám to absolutní ticho nebo zvuky přírody, někdy nasadím sluchátka, někdy fotím, někdy vezmu Kubu s sebou a povídáme si, chodíme na houby a nebo se jen tak projít. A skoro furt se usmívám, protože mi to prostě jinak nedá :)
  • Normální počasí - tohle je taky hodně důležitej bod, protože upřímně kdyby byla ta šílená vedra, tak tenle článek asi ani nepíšu. Letos je to paráda - je jak teplo, tak chladněji, občas zaprší a každý si přijde na svý. Přesně takhle by mělo léto vypadat, tak snad si to příroda zapamatuje i na příští rok :)
... a hlavně taková ta klasická prázdninová pohoda - nikam nemusím spěchat, mám absolutně nepravidelný režim, takže nemám pocit, že chození práce je pro mě nějaká šílená povinnost, každý den je v podstatě úplně jiný a přesně to já na tom létě asi tak miluju :)

Letos si totiž přijdu jako kdybych se vrátila tak o 20 let zpět. Když jsem byla malá, trávila jsem taky skoro celý prázdniny venku po Čechách. Jezdila jsem na tábory, k babičce, na chalupu a furt byla venku v lese, na zahradě, na loukách.

A přesně takhle to mám i letos.

A je to úplně boží!




Léto pro mě ale bohužel taky znamená, že mnohem míň čtu a mám doma bordel jako v tanku :D. Snažím se s tím smířit už několik let, ale furt mi to nějak nejde. Musím holt přepnout na nějakej jinej režim, kde mi dojde, že jakmile začne být sychravo, tak na úklid a čtení bude času habaděj...





Prázdniny nám sice za 10 dní finišujou, ale léto by tu s námi mělo být ještě měsíc. Já se rozhodla si ho letos vychutnat do posledního dne, takže co mě ještě čeká?

  • Víkend v Brně s bývalou kolegyní
  • Výlet do Trutnova
  • Slavnosti královny Elišky
  • Dožínky





I tak ale už ve vzduchu cítím, jak se všechno kolem mě zpomaluje, jak se příroda chystá ke spánku, děti i rodiče na nový školní rok a mně od zaří začíná můj soukromý nový rok. Už jsem se o tom někdy někde zmiňovala, že silvestr ani Nový rok v lednu nijak extra neslavím, protože pro mě má větší význam konec léta a začátek těšení se na Vánoce.
A tak to nebude jinak ani letos. Ani si nedokážete představit, jak moc se na to těším.

Teď si ale pojďme užít ještě ten zbytek léta!

Dny plný dalších letních zážitků vám přeju.

Váš Andreják

4 komentáře:

  1. Pro mě je letošní léto celé takové divné.. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásnej pozitivní článek!! Já si ho taky užívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jenom dobře! Tak parádní zbytek prázdnin přeju :) a díky moc za všechny komentáře, vždycky mi udělají hroznou radost :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...