čtvrtek 23. listopadu 2017

Roční shrnutí čtecí výzvy s Marge 📕📗📘📙

📕📗📘📙

Bylo to loni, nějak kolem 18. října a my jsme se spolu s Marge rozhodly, že když jsou pro nás LK tak velkou láskou, měly bychom společně číst knihy, které jsme si tam pořídily. Proto, abychom si o nich potom mohly psát a povídat. Abychom mohly srovnávat naše postřehy. Abychom si v ještě větší míře mohly sdělovat dojmy z toho, co milujeme, z knih a jejich čtení. A tak slovo dalo slovo a vrhly jsme se na to. Tý jo, kdo by tenkrát tušil, že za další rok v této výzvě budeme pokračovat a že zatím společně přečteme 16 knih!


Začaly jsme krásnou trilogií Kruh, která je doteď asi moji nejvíc nejoblíbenější YA knihou (knihami) a v podstatě se už YA a dětské literatury držely. Občas jsme si odskočily do válečného žánru, ale až na Co mě naučil tučňák, jsme zůstávaly v těchto dvou kruzích.

Většinou jsme se názorově moc nelišily. Jediná kniha, na kterou jsme měla každá úplně opačný názor byl Loutkář z ghetta, která se mně nelíbila vůbec a letos ji nominuju na jednu z nejhorších knih, které jsem četla. Marge s ní problém neměla, naopak se jí líbila.


Všechny knihy pocházejí z Levných knih, kde obě pracujeme. Každá ale v jiném městě. Všechny novinky máme proto z první ruky a je sranda si jenom sdělovat dojmy z nového zboží. Zboží na prodejnu nám totiž nechodí ve stejnou dobu, takže jednou je nejdřív u mě, jednou u Marge. Vzájemně se pak domlouváme, že kdyby zrovna ta a ta knížka nepřišla na prodejnu, tak ať ji ta druhá koupí ještě jednou a podobně :D.


Ze začátku jsme byly domluvené, že si společně přečteme jednu knihu měsíčně. Tohle pravidlo se ale postupně odbouralo a teď čteme tak, jak stíháme. Určíme si akorát den startu a pak záleží na každé z nás, kdy knihu dočte. Někdy se proto zadaří a stihneme za měsíc více knih.

O knížkách se pak bavíme virtuálně. Jelikož se naživo moc často nepotkáme, musíme to řešit takto. Vůbec to ale nevadí, jsem ráda, že to stíháme alespoň nějak :). A ačkoliv Lenka zatím nemá blog, tak má aspoň instagram a podívat se na něho můžete tady.


A co jsme teda společně četly?

📘 Kruh
📕 Oheň
📘 Klíč
📕 Archiv
📘 Za zrcadlem
📕 Rozbité zrcadlo
📘 Posedlost
📕 Kufr paní Sinclairové
📘 Loutkář z ghetta
📕 Sundej mi měsíc
📘 Zakletá Ella
📕 Co mě naučil tučňák
📘 Poklad pana Isakowitze
📕 Ve stínu černých ptáků
📘 Panenka z kostí
📕 Mauglí

Četli jste některou z těchto knih?
Líbila se vám některá?
Já jsem s výběrem nadmíru spokojená. Jak už jsem se zmiňovala výše, jediná kniha, která se mi opravdu nelíbila, byl Loutkář, jinak vše super. 

Než jsem napsala tenhle článek, přečetly jsme další dvě knihy :D O těch se vám ale zmíním třeba zase příští rok. Doufám, že tato tradice jen tak neskončí, protože mě neuvětřitelně baví. Jsem ráda, že mám ve svém okolí někoho, kdo taky miluje čtení a nakupuje v Levných knihách. Bohužel moc takových lidí kolem mě není. A nechápu, jak je to možný. Já takovej čtenář a nemám skoro nikoho, s kým bych se o knihách mohla bavit?

Co vy? Čtete takhle s někým společně? Chtěli byste?

Dejte mi vědět a můžeme číst s námi :)

Krásný čtvrtek vám všem.

Váš Andreják

4 komentáře:

  1. Jé, to je moc hezká výzva! :) Taky bych chtěla pracovat v knihkupectví, na druhou stranu bych se z toho asi zbláznila. :D

    Jinak co se týče mých výzev, na příští rok si asi nebudu dávat takové velké, ale chci přečíst například všechny knížky na dějepisnou olympiádu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já mám co dělat, abych si tam všechno nekoupila! A to mám ještě štěstí, že dělám v Levných knihách, takže ty výdaje nejsou zas tak strašné. Představa, že dělám někde v normálním knihkupectví.... radši si to ani představovat nechci :D
      Já se příští rok poprvé zúčastním výzvy na databazeknih.cz, jsem zvědavá, jestli se mi to podaří splnit celé. A tobě přeju hodně štěstí a co nejlepší umístění :)

      Vymazat
  2. Ahojda Ájo, děkuji moc za zmínku mého instagramu ve tvém článku, moc mě to potěšilo. Royhodně se těším až to od nového roku zase rozjedem s další náručí knih :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nemáš vůbec zač :)
      Já už se taky těším, jinak teďka jsem rozečetla Lauru Sněžnou a jsem z ní naprosto nadšená! :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...