čtvrtek 14. března 2019

Várka z Levných knih XXXVII.

Měsíc s měsícem se sešel a máme tu další várku z LK. Březen je každoročně navíc speciální v tom, že jím startuji nový ročník nákupů. Letos vůbec nevím, jak to během roku bude, ale snad ještě tak půl roku v LK nakupovat zvládnu, takže ještě chvilku budu tuto rubriku držet naživu :). Jak se ale znám, tak si to stejně nějak zařídím, abych se nákupů v tomto obchodě nemusela vzdát. Tak se asi necháme překvapit a uvidíme po létě.


I v březnu jsem dodržela své pravidlo maxima 5 knih a je mezi nimi opět jedna klasika. Co se mi ale tentokrát dodržet nepodařilo, je maximální utracená částka. Tentokrát jsem se totiž přehoupla těsně přes 500 Kč na 525 Kč. Už dlouho se mi to nepovedlo, ale moc jsem si chtěla pořídit hlavně dvě nejdražší knihy, takže proto to nakonec dopadlo, jak to dopadlo... Příště už to snad udržím na uzdě :D.

Tak žádný okecávačky a jdem se rovnou mrknout, jaké knihy to tentokrát vyhrály.


Skvostná země
Skvostná země je strašně zvláštní kniha. Je to ten typ knížky, co vás absolutně nezaujme názvem ani obálkou (která je teda mega divná :D), z anotace toho taky moc nezjistíte, ale dost vás nahlodá, což vás nakonec donutí si ji koupit. Nevíte, jestli máte čekat knihu dětskou nebo nějaké psycho.... prostě tahle kniha bude určitě plná překvapení. A jako bonus je text uvnitř natištěn modrým písmem!

Cena: 89 Kč



Dar přátelství
Poslední knihu, kterou jsem od Patricie Scanlan četla, jsem celkem dost sepsula. Dokonce jsem ji zařadila mezi nejhorší knihy loňského roku. Neznamená to ale, že bych autorku úplně odsoudila. Jdu prostě zkusit něco dalšího a uvidíme, co z toho vyleze. Téma přátelství, kde jeden dává a druhý jen bere, mi zní jako dobrý nápad na zpracování a jsem opravdu zvědavá, jak se s tím autorka poprala. V těchto společenských románech mám nejradši dialogy, tak doufám, že nebudu zklamaná.

Cena: 99 Kč



Hodina mezi psem a vlkem
Klasiku jsem tentokrát rozhodla zastoupit českou poezií. Víte, jak jsem na tom s poezií bídně, ale stále to nevzdávám a snažím se jí dávat šanci. Člověk nikdy neví, který autor mu nakonec sedne a bůhví, třeba to nakonec bude právě Jan Skácel. Navíc se mi sbírka hodí do mé poličky knih poezie z Garamondu, kterou už pomalu začínám zaplňovat.

Cena: 79 Kč




Jaro je tu!
A máme tu první z těch již zmiňovaných dražších knih, kterou jsem si ale musela pořídit. Jaro je tu! je pokračování Čekání na Vánoce od Andrey Popprové. Vánoční verzi už mám samozřejmě doma a neuvěřitelně se těším, až se na ni za těch cca 8 měsíců vrhnu, takže když přišla verze jarní, neváhala jsem ani chvilku. Opět je to kniha plná povídání o příchodu jara, různých hádánek, úkolů i tvoření. Moc se mi líbí výtvarné zpracování a pokud máte děti, myslím si, že z toho budou stejně nadšené jako já.

Cena: 129 Kč






31. dubna? Aha! :D

České Vánoce v kuchyni - Vzpomínky a recepty z Chodska a Pošumaví
A tou druhou dražší knihou je vánoční kuchařka, kterou mám také do sbírky. Před Vánocemi jsem si kupovala ze stejné edice první díl a je jasné, že já jako milovník Vánoc na tom krámě nemůžu nechat i pokračování. A tak si takhle v březnu pořizuji knihu o vánočních receptech. Koukala jsem, že už ani na e-shopu ji nemají, takže jsem ráda, že jsem ji ještě ulovila!

Cena: 129 Kč


Publikaci vlevo už mám v knihovně :)


Pokud jste poslední dobou objednávali na stránkách Levných knih, tak jste si jistě všimli, že už nejde objednat balíček na prodejnu, ale musíte si vybrat pouze ze zboží, které vámi vybraná prodejna nabízí. Vím, že tuhle možnost nabízí třeba i e-shop Dobrovského a vím, že mi to docela vadilo, protože hradecká prodejna nemá všechny tituly, které jsem potřebovala. Přijde mi to od LK celkem dost krok zpátky, ale třeba se mýlím. Co si o tomto způsobu odbavování e-shopu myslíte vy?

Dejte mi vědět a užijte si pěkný závěr pracovního týdne.

Váš Andreják


2 komentáře:

  1. Tak nevím, psala jsem komentář, ale asi nedošel. :D
    Inspirovala jsi mě, abych si zase někdy zašla do Levných knih doplnit zásoby klasiky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to nevím, kam se zatoulal, ale přísahám, že jsem nic nemazala :D Tak to mám radost a už se těším, až si o tvém nákupu přečtu :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...