středa 22. března 2017

Malá nebo Velká? Vysoká nebo Nízká? Horní nebo Prostřední? DOLNÍ MORAVA!

Vy, kdo mě už nějakou dobu znáte a čtete, víte, že mám na svém loňském wishlistu ještě pár nesplněných bodů. Jedním z nich jsou Králíky.

Vy, kdo znáte aspoň trochu zeměpis ČR, víte, že Dolní Morava je co by kamenem dohodil (no možná by stačil i kamínek, je to fakt kousek).

Vy, co Dolní Moravu a okolí neznáte, pozorně čtěte. Je to totiž úžasně krásné místo. Vím to na stopro, protože jsem tam už několikrát byla (a to má velkou váhu!). I když bych teda jako Hradečačka ocenila, kdyby neleželo v Pardubickém kraji :D. No nevadí, na kráse mu to vůbec nic neubírá a vydat se tam můžete jak v létě na plno outdoorových aktivit, tak v zimě na lyžovačku.

Zdroj

Zdroj

Po tomhle chvalozpěvném úvodu proto asi nikoho nepřekvapí, že když jsem na blogerky.cz objevila novou výzvu, kde hlavní výhrou je pobyt v této úžasné části naší republiky, neváhala jsem ani minutu.

Jenom jsem prostě musela chvíli přemýšlet, co bych si tam přála nejvíc zažít (jo, jsem ženská a prostě nevim, co chci :D), a po několikadenním přemýšlení a bezesných nocích jsem došla k tomuto závěru:

1) Stezka v oblacích
- bezkonkurenčně jako první místo bych strašně moc chtěla navštívit právě stezku. Při mým štěstí bude zrovna strašně pršet, nebude vidět na krok a do toho bude šíleně fučet, ale ten POCIT! Pořád o tom někde čtu, jak je to boží a super, a já co? Já o tom stále jenom čtu ... smutné.

Zdroj

2) Koloběžky
- absolutně vůbec nevím, jestli ještě umím jezdit na koloběžce. Předpokládám, že to bude ale podobný princip jako kolo nebo sex. Prostě se to nezapomíná, že ne?

Zdroj

3) Mamutíkův vodní park
- jsem narozená ve znamení ryb, takže já a voda jsme nejlepší kámoši. Tahle atrakce mě fakt zaujala a pak jsem si všimla popisku: "Mamutíkův vodní park je jedno velké vodní hřiště, kde si se svými dětmi užijete mnoho zábavy s vodou."
Hm, aha, tak dík. Já jsem ale velké dítě, takže bych si to tam taky užila a basta!

Zdroj

4) Králický Sněžník
- aspoň ještě jednou bych se tam chtěla podívat (a pohladit slůně :)). Když jsem tam nahoru vylezla poprvé, přišla jsem si minimálně jako Reinhold Messner (minimálně!!!!), což bylo v dobách mého největšího sportovního útlumu (myslela jsem, že cestou opravdu někde umřu). Věřím, že teďka už bych si to dokázala užít víc a snad bych tam i došla rychlejc než za jeden celý den.

Zdroj

Hlavně z posledního bodu asi chápete, že nejlepším parťákem by pro tenhle výlet byl můj Kuba. Samozřejmě by to bylo proto, že miluje hory a treky (a taky trochu proto, aby mě kdyžtak vynesl nahoru a já tam opravdu někde neumřela :D).

Zdroj

Absolutně nevím, jak bych všechny tyhle aktivity nacpala do jednoho víkendu, protože bych se ještě chtěla pořádně vywellnessovat, projet se na bobové dráze a dát si piknik. Ale nejsem žádný troškař, žejo! Když už, tak už!

Zdroj

A kdybych náhodou tu výzvu vyhrála a opravdu se tam podívala, můžete čekat velice napínavou reportáž o tom, jak si Andreják uhnal úpal a minimálně kýlu, když se snažil splnit veškeré závazky, o kterých psal. A to by přece stálo za to, no ne? :D

Krásný prostředek týdne vám přeju a já jdu dál snít :)

Váš Andreják

2 komentáře:

  1. Waau, to jsou parádní fotky! Překrásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Kéž by to vyšlo a mohla jsem tam taky takhle krásný udělat :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...