pondělí 22. května 2017

🏯 Việt Nam 2017 - Hà Nội 🏯

Dlouho jsem přemýšlela, jak článek o hlavním městě a hlavně obrovské metropoli vlastně začít. Nechtěla jsem vám sem psát informace, které si můžete kdekolik vygůglit, protože sama moc podobný články nemusím. Nakonec jsem se rozhodla to shrnout do jedné věty:

Hanoj je město, které má úplně všechno. 





Hlavně co se týče absolutních protikladů. Najdete tady proto jak naprosto uzounké uličky, kde máte pocit, že může projít jen pár lidí, tak širokánské bulváry. Luxusní restaurace oproti pouličním žrádelnám s pečeným psím masem. Smog, špínu, smrad kontra obrovské zelené plochy a parky. V jednu chvíli procházíte nejživějším městem světa, v druhou máte pocit, že je všude úplně mrtvo... Snad na cokoliv si vzpomenete, tak to tu najdete společně s naprostým opakem. 




My jsme nakonec v Hanoji strávili několik dní a musím říct, že i přes ten počáteční obrovský zmatek a množství lidí a aut, se mi tam opravdu líbilo. Stihli jsme to nejzákladnější, zašli si k Hoan Kiem jezeru,  podívali se na Ho Chi Minhovo mauzoleum a muzeum, nakupovali suvenýry a objevovali město samotné. Naštěstí nám přálo počasí, takže celou dobu bylo město v takovém pěkném smogovém oparu díky kterému jsme se totálně nespařili hnedka po prvních pár dnech :D.






Abych ale nepsala jenom v abstraktních pojmech, rozhodla jsem se vám sem hodit i nějaké info z první ruky, tak jdeme na to :) 

🏯 z letiště jsme se do centra dostali velkým taxikem za 6 doláčů na osobu a světe div se, dovezli nás až před hotel.

🏯 bydleli jsme v Hanoi Guest House, kde byl naprosto super personál a luxusní snídaně!



Jediná točená zmrzlina, na kterou jsme narazili a byla teda mega :D

🏯 všude po starém městě jsme chodili pěšky a dle mého jste prostě hned všude za chvilku (pokud teda nehledáte stíhačku B52, ta je daleko i pro rikšáky :D). 

My jsme tu stíhačku hledali pěšky a cestou jsme potkali plno zajímavých míst a věcí

třeba totálně černej potok/řeku?

dámy, které myjou nádobí

místní popeláře


a super vedení elektřiny! :D

🏯 najíst se dá úplně kdekoliv za slušný peníze, bacha ale na pouliční žrádelny, i tam vás můžou pěkně natáhnout. Lepší je se tady zeptat předem, kolik jídlo stojí. My doporučujume lampionovou restauraci přímo naproti guesthousu, kde jsme bydleli. Nabízejí vietnamskou a vegetariánskou kuchyni, takže se nají určitě každý :)



Při jídle sedíte pohodlně na zemi, nebo můžete klidně ležet! LUXUS :D


Kuba si dal zmrzlinu


Když už jsem neměla chuť na nic vietnamskýho, dala jsem si boloňský špagety a byly výborný :)

🏯 na suvenýry rozhodně doporučuju plno obchůdků u jezera Hoan Kiem. Dá se smlouvat o cenách a třeba batohy seženete fakt za super peníze.

🏯 nevím, jestli to byla nějaké výjimka, ale podařilo se nám zažít na víkend uzavřené ulice pro auta, takže právě v okolí Hoan Kiem se chodilo pouze pěšky a hlavně večer to bylo něco. Všude bylo plno dětí, které měly nacvičená jakási taneční a jiná přestavení, děti si tu hrály na zemi a celkově bylo vidět, jak to tu fakt žije.

vžžžžžžžm :D






Pohled z balkonu našeho pokoje :)

🏯 jinak v noci se město naprosto mění a to takovým způsobem, že druhý den nepoznáváte místa, kde jste byli v noci předtím (a né opravdu to není vypitým alkoholem! :D) 

🏯 hodně se mi líbilo v části, kde byla samá knihkupectví. Nakonec jsem si ale žádnou knížku nekoupila, čehož teďka fakt lituju :/






🏯 kdekoliv tu chytíte wifi a to myslím opravdu kdekoliv, třeba i v parku na lavičce :D

🏯 kluci doporučují Bia Hoi - točené pivo. Třetinka vás vyjde na 5.000 dongů (cca 5 Kč) :) 

Cestou k Ho Chi Minhovu mauzoleu jsme objevili plno krásných míst k focení










Hanoj není město na jednodenní výlet, jelikož se mění každou hodinou i dnem a abyste ho pořádně poznali, potřebujete čas, hodně času. Město si žije nějakým svým vlastním životem a pravidly, skoro bych až řekla, že zrovna tady je to místo, kde fakt nic není nemožné :D. Rozhodně doporučuju zůstat tu aspoň dva dny a možná si i jeden další den nechat jenom na nakupování suvenýrů. 












Doufám, že se vám virtuální výlet se mnou líbil. Já se budu snažit vám připravit zase další články z Vietnamu a třeba někoho z vás nalákat, aby se do Asie taky vydal. Určitě to stojí i za ten 9hodinový let :)

Užívejte krásný počasí venku, já jedu do práce a pomalu plánuju výlet na víkend! 
(Protože na to není nikdy moc brzo že jo, i když je teprve pondělí! :D)

Váš Andreják






česká hospoda, v které si můžete dokonce dát i řízek :D


6 komentářů:

  1. Neskutečná atmosféra :) Je vidět, že výlet si užíváš a tak to má být, možná i trochu víc závidím :D Ach ty lampionky a mega zmrzka mnam! :D Přivezeš mi zmrzku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zmrzku už nestihnu, ptž jsme už zpět v ČR, ale můžu se s tebou rozdělit o plicní embolii jestli chceš, tu jsem si totiž dovezla :D:D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Teď si nejsem jistá, ale mám pocit, že sis tam mohla dát šíšu :D

      Vymazat
  3. No to je boží! I když mě Asie moc neláká, tak sem bych jela hned. Úplný ráj pro foťák :)

    Travel with Marky || Život v Americe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Zrovna nedávno jsem o tom přemejšlela, že jsem vlastně strávila dovolenou s foťákem na oku :D Ale vůbec toho nelituju, fakt to byla pecka :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...