neděle 17. února 2019

💗 Valentýnský výlet 2019 - Chrudim 💗

Když jsme se letos rozmýšleli, kam se vypravíme na tradiční valentýnský výlet, do poslední chvíle jsme moc netušili, kde nakonec skončíme. Náš klasický problém byl ten, aby místo určení nebylo moc vzdálené od Hradce a dalo se tam dojet vlakem. Další problém je vždycky rozhodnout, jestli to bude výlet do přírody nebo do města, a i když poslední dva dny svítilo sluníčko, nebyla jistota, že cesty v lese budou suché. Tak jsem v pátek celý den hledala a hledala, až jsem narazila na Chrudim. Město, kterým jsme vždycky jen projížděli, a které se mi celkem zalíbilo už jen z okýnka vlaku.



I když nebydlíme od tohoto krásného města daleko, nikdy jsme se nerozhodli směřovat cíl našeho výletu zrovna tam. V sobotu to proto bylo poprvé, kdy jsme se v Chrudimi zdrželi na celý den, a jsem fakt ráda, že jsme se tak rozhodli. To je totiž tak krásné město!




V Chrudimi najdete hned několik muzeí a my jsme se tentokrát rozhodli pro to Regionální. V něm mají totiž stálou výstavu Lidového nábytku, což byl vlastně hlavní cíl našeho výletování, jelikož je to pro nás opravdu aktuální téma. Nakonec nás ale dostala celá budova muzea, která opravdu stojí za to. Ve třech patrech uvidíte hned několik expozic, z nichž se mi líbily snad všechny. Pro děti jsou tu dvě místnosti plné Igráčků, pro milovníky historie Mozaika z dějin regionu, což byl jen tak mimochodem pěkný masakr, u kterýho jsem se občas dost lekla, a pro obdivovatele malířského umění tu mají přichystanou výstavu Muchových plakátů.



















V muzeu jsme strávili určitě přes hodinu, protože prostě bylo furt co obdivovat. Potřebovali jsme ale stihnout ještě infocentrum, které v sobotu zavírá už ve dvanáct, takže jsme se museli vypravit rychle směr centrum. Cobydup jsme si narazili pár razítek do deníku a koupili minci a vylezli na to krásně prosluněné náměstí. V tu chvíli už jsem měla čas se kochat a fotila ostošest, dokud jsme nezapadli na oběd do restaurace U Paluků.









Lidi, pokud se budete chtít dobře najíst v Chrudimi, tak U Paluků s klidným svědomím doporučuji! O kvalitě této restaurace také svědčí fakt, že jsme ulovili úplně poslední místo. Bez rezervace si tu člověk asi moc neškrtne. Kuba si dal tu svoji klasiku a to řízek se salátem, ale já se rozhodla pro candáta s ragú z černé čočky a PANEBOŽE! To bylo něco geniálního!



S plným pupkem jsme se ještě vypravili na obhlídku města s cílem na hřbitově (moje klasika :D) a pak pomalu zamířili zpět na nádraží. Počasí nám vyšlo luxusní, takže jsme poprvé po zimě mohli sedět na náměstí na lavičce a dokonce se slunit. V jednu chvíli nám bylo i celkem dost vedro, což je teda co říct :D. No, snad letos opět nepřeskočíme jaro a nepůjdeme rovnou do léta. Teďka si ale tohle předjarní a jarní sluníčko fakt užívám :)








Dnešek už trávím opět v práci, takže na tento výlet opět můžu jen vzpomínat, ale příští víkend chystám výlety hned dva!

A jak jste slavili Valentýna vy? Už jste letos byli na nějakém výletě? 
Krásnou neděli!

Váš Andreják💗

4 komentáře:

  1. Vy jste skvělý výletnický pár! ♥ My s přítelem asi nikdy takoví výletníci nebudeme, sice bych chtěla, ale nejspíš bych ho do regionálního muzea nedostala, leda tak do té restaurace. :D Ale tak co, i občasné výlety mají své kouzlo. Valentýna jsme neslavili, navíc jsme byli nemocní, ale udělali jsme si konečně ten premium puding! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám hroznou kliku na to, že Kuba byl k té kultuře vedený opravdu už odmalička. Díky tomu chodíme do divadla, na výstavy, do muzeí atd. a baví ho to. Jinak věřím, že většina chlapů na tohle prostě není, tak si z toho nemusíš nic dělat, nejsi v tom sama :)
      A z pudinku mám radost! Doufám, že vám chutnalo :D

      Vymazat
  2. Moooc pěkné fotky :-) musel to být báječný výlet!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...