čtvrtek 27. března 2014

Malé maličkosti

Jsou dny, kdy si člověk potřebuje zvednout náladu. Pokud zrovna nesvítí sluníčko, nepomáhá ani čokoláda a člověk nemá náladu na lidi kolem sebe, tak šáhnu po této osvědčené trojce:



 1) Knížka Využít každý den
Dostala jsem ji asi před dvěma lety k Vánocům od babičky. Na každý den je tu připravený citát a podnět vztahující se k nějakému tématu, jako třeba na dnešek tu máme Intuici. Člověk se nemusí řídit vším, ale rozhodně to může posloužit jako dobrá inspirace. Většinou na tuhle knížku zapomenu a když si vzpomenu, tak se těším, co se k tomu určitému dni vztahuje. Je to opravdu taková malá maličkost, co zvedne náladu.
Při čtení mi pomáhá rudovlasá voňavá panenka :). Dostala jsem ji ve školce a přesně si pamatuju při jaké příležitosti. Po každém obědě se chodilo spát a když jsme byli hodní a opravdu spali, tak jsme po probuzení našli pod polštářem právě tuhle panenku. Bohužel čas nezastavíš, a tak i na téhle panence se podepsal dost znatelně. Avšak jednou na adventních trzích byla spatřena mou mamkou úplně ta samá a tady vidíte, jak to dopadlo.


2) Deník
Píšu si nepravidelně, minimálně jednou týdně už asi 15 let. Je to super věc, když se chcete svěřit, ale nechcete žádnou radu ani připomínky od kamarádek. Hodíte to na papír a pak je jen na Vás, co s tím bude. Někdo deníky pálí, někdo si je nechává a pak vzpomíná. Pro člověka, co má rád papír a pastelky je to ideální prostor. Já si deník většinou přizpůsobuju sama, takže koupím nějaký obyčejný, jednobarevný a pak kreslím, lepím, stříhám... Tady vidíte jeden z mých záchvatů tvořivosti. Navíc v dnešní době se už moc ručně nepíše, takže proč si neprocvičit psací písmo.

3) Svíčky, františky, vonné tyčky
Nic světoborného, ale osvědčená klasika jsou různé vonné svíčky. Myslím, že už začínám být závislá a měla bych se jít léčit, ale nemůžu si pomoct. Nejlepší je, když je venku ošklivo, člověk se zahrabe do peřin, zapálí si svíčky a poslouchá, jak déšť bubnuje do okeního parapetu. Takové dny miluju.

A jako malý bonus na konec mi samozřejmě pomáhá blog :) Takže díky všem, co se občas přijdete podívat.

Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...