pondělí 17. března 2014

Za odměnu knihu

Když se něco povede, zaslouží to odměnu. Někdo chodí do cukrárny, někdo do kina a někdo jako já si koupí knížku (a do cukrárny pak jde taky :)). Knihy jsou moje srdcová záležitost, takže od určitě doby jsem se už rozhodla je ani nepůjčovat. Miluju vůni nových knih a možnost si do nich cokoliv zaznamenat, což do čtečky prostě nemůžu, ale určitě tuhle variantu čtení nezatracuju. Mým snem je mít oooobrovskou knihovnu a nejlíp jako celou místnost a uprostřed místnosti obrovské křeslo a lampičku a trávit tam celé propršené dny :). Zatím mám jenom pidi knihovničku, kam se mi už knihy ani nevejdou a jednou Vám ji taky ukážu. 
Hodně objednávám přes internet, ale nejradši stejně chodím do Levných knih. Prodejny mají myslím v každém krajském městě a nebo se dá objednat přes e-shop. Nemají tam jen knihy, ale i omalovánky, vystřihovánky a různý malý blbosti do bytu, které vždycky potěší. Já Vám ale ukážu pár svých knižních úlovků.

Začneme něčím, co poučí :)). Studovala jsem němčinu a nevím, jak v současné době, ale dřív se tam daly sehnat zajímavé věci. Německá konverzace a Němčina je takový základ, abyste se v Německu domluvili, zeptali se na cestu, hotel, věděli, jak si objednat atd. Frazeologický a idiomatický slovník, to je hotovej zázrak. No kdo by nechtěl vědět, jak se německy řekne poznat, zač je toho loket? :)

Chvilku u tý němčiny zůstaneme. Ach Kafka, má láska ♥. Když jsem tam na něj tenkrát narazila, tak jsem ho musela hned koupit. Za tu cenu, no ne?? A ano, ta první kniha je dokonce v němčině.
Určitě jste nepřehlédli tu divnou postavičku nahoře. To je moje veverka z Kinder vajíčka, seznamte se prosím.

 Teď něco k tomu, co poučí a ještě zůstaneme v Německu. O druhé světové válce najdete v Levných knihách samostatné oddělení. Já mám jen takový malý výběr, z kterého jsem přečetla zatím jen Dvanáct let po Hitlerově boku. Smrt je mým řemeslem si nechávám na léto a Hitler a Stalin má přes tisíc stran, takže asi tak.

Přes Stalina jsme se pomalu přenesli do Ruska. Ruská literatura je jedna z mých oblíbených asi od druháku na gymplu, kdy jsme za úkol dostali přečíst Zločin a trest a poté Mistra a Markétku. Doslova mi to učarovalo. Kromě těchto dvou na mě ještě v knihovně čeká Anna Karenina. Těším se :)

A nakonec si skočíme do Francie. Obraz, na kterém jsou knihy položené, je můj milovaný od výborného malíře p. Jünglinga. Myslím, že se k tomu krásně hodí.

Ještě mám doma plno dalších knih z tohoto knihkupectví, ale o tom třeba zase někdy příště. A co vy? Sehnali jste v Levných knihách nějaký super úlovek?

Krásné pondělí Vám všem.
Váš Andreják

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...