pondělí 17. září 2018

To je ona, země zaslíbená - výlet na Říp

Říp je místo, které by prý měl každý Čech aspoň jednou za život navštívit. Naší skupince se to po menších peripetiích nakonec podařilo a všichni do jednoho jsme tam byli poprvé. Je to sice trochu ostuda (jelikož věkově se pohybujeme mezi 30-45 lety), ale zase lepší pozdě než nikdy, žejo. Ačkoliv byla neděle a panovalo krásné slunečné počasí, nemuseli jsme se vyloženě potýkat s davy turistů. Bylo znát, že babí léto už na výlety moc netáhne a díky bohu za to.


Hodně tomu pomohlo také to, že jsme se rozhodli vyrazit pěšky už z Roudnice. Tahle krásná procházka po modré měří cca 6 km a kromě pár cyklistů jsme opravdu moc lidí nepotkali. Houstnout to začalo až na parkovišti pod Řípem.


Díky tomu, že jsme si vybrali tuhle trasu, jsme zjistili, jak je Roudnice nad Labem krásné město. Úplně nás to zaskočilo a trochu jsme si nadávali, že toho nestihneme víc. Samotná Roudnice má třeba zámek a židovský hřbitov, nedaleko odsud je i Terezín, takže vyžití by tu rozhodně bylo na celý víkend. Slíbili jsme si proto, že se sem určitě musíme vrátit.




Hned na začátku trasy nás čekala vyhlídka na město. Chvilku jsme tam strávili a já jsem mohla udělat pár fotek na památku. Největší radost mám asi z té, kdy se mi podařilo vyfotit zámek s projíždějícím vlakem.








A pak už jsme se vydali na cestu. Utíkalo to rychle, chvilku jsme šli zástavbou, chvilkou loukou, chvilku lesem, až jsme narazili na úžasnou restauraci Štípárna. Stavili jsme se s v ní teda až cestou zpět, ale už teď vám prozradím, že to byla fakt pecka. Pokud se někdo vydáte také touto trasou s tím, že si chcete někde dát oběd, tak vydržte až sem. Stojí to za to :)

vrk, vrk


Tady jsme chvilku strávili... :)



Štípárna


Samotný Říp je rychlá a prudká stoupačka, ale nahoře jste opravdu hned. My jsme se jen občerstvili, vyfotili rotundu a vydali se raději dál od lidí (sršní a vos) na Roudnickou vyhlídku. Tam už nebyl nikdo, takže jsme se v klidu pokochali a asi půl hodiny se dohadovali, co je to támhle vzadu za kopec s tou zříceninou. Byl to Hazmburk jen tak mimochodem :D.



Z tohodle se mi chce brečet...





Šaty na výšlap byl ten úplně nejlepší nápad




Domů jsme dojeli kolem osmé večer úplně vyřízení. Myslela jsem si, že se s vámi o tento den podělím hned, ale nakonec jsem totálně vytuhla. Jelikož mě dneska čekal další výlet, potřebovala jsem rychle nabrat další síly. Rovnou můžu říct, že dnešek byl stejně boží jako včerejšek a už se nemůžu dočkat, až se vrátíme z Gruzie a budeme pokračovat ve výletování po ČR. Ještě máme pár restů v letošním i loňském travel wishlistu, takže máme co dělat :).

A jak si babí léto užíváte vy? 
Já už skoro doufám, že začne pršet, protože nestíhám nic jiného než výlety :D

Mějte se krásně!

Váš Andreják


2 komentáře:

  1. Já mám Říp moc ráda, nebydlím od Roudnice až zas tak daleko, takže jsem tam byla už několikrát - s prarodiči, se skautským oddílem asi třikrát... A loni jsem tam vytáhla přítele. Bylo to někdy v půlce září, bylo vlhko a dusno a nějak se to stalo, že se přítel nachladil a ještě vlivem několika ošklivých dlouhých nočních směn v práci nakonec asi dva týdny marodil. Takže prý už tam nikdy nepůjdeme. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si na tebe hnedka vzpomněla, když jsme projížděli kolem ukazatele na Slaný :)
      No, tak to se divím, že něco podobného se nestalo nám, protože nám se vždycky stane něco, na co člověk pak dlouho vzpomíná :D Tak držím palce, ať si to třeba někdy rozmyslí, protože tam bylo fakt krásně! :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...