pátek 21. září 2018

Várka z Levných knih XXXI.

Zahajuji čtvrtou dekádu várek z LK! Na jednu stranu mě to teda docela vyděsilo, protože to už jsem si vážně pořídila tolik knih? Na druhou stranu je to snad jedna z mála "aktivit", které jsem schopná se pravidelně věnovat. Takže mám ze sebe samozřejmě radost.
Díkybohu, že jsem se ale opět vrátila k pravidlu max. 5 knih, protože bych je za chvilku už vážně neměla kam dávat. Tentokrát jsem celkem zapracovala na sbírce Shakespeara, takže pravidlo minimálně jedné klasiky mám také splněno. A jelikož celková utracená částka za těchto krásných 5 knih činí 385 Kč, vešla jsem se i do té své pětistovky.


Jako zabít ptáčka
Klasika všech klasik v LK??? Nemůžu tomu uvěřit! Tuhle knihu si totiž kupuji už asi 10 let a konečně je v mé knihovně. Hnedka jsme se s Marge domluvily, že ji určitě zařadíme do společného čtení. Co jsem tak pochopila z recenzí, do této knihy musí člověk "dorůst", a tak jsem vlastně ráda, že se k ní dostávám až teď. Téma vraždy černocha je totiž dost aktuální i v dnešní době a jelikož se příběh skládá pravděpodobně hodně z myšlenek malého dítěte, není asi jednoduché si na tento styl psaní zvyknout. Snad budu mít dostatek trpělivosti.

Cena: 99 Kč


Hypersenzitivní děti
Kolem této knihy jsem u nás v obchodě chodila už hodně dlouho. Jeden den jsem se rozhodla mrknout dovnitř a nestíhala jsem se divit. Rovnou jsem totiž nalistovala stránku s případem hypersenzitivního dítěte z praxe a docela mi to otevřelo oči. Myslím, že mi tato kniha hodně pomůže vyrovnat se sama se sebou a pomoct si. V plno situacích jsem se viděla a je mi až líto, že něco takového jsem si nemohla přečíst už jako malá.

Cena: 59 Kč


Malý muž a velká žena aneb Vlak dětství a naděje
Kdo by v ČR neznal dnes už kultovní seriál s Helenou Růžičkovou Vlak dětství a naděje, jak kdyby snad žil na Marsu. Já se přiznávám, že jsem ani netušila, že je natočen dle knižní předlohy. Proto jsem koukala jako blázen, když nám tahle kniha přišla na krám. Ale hned jsem věděla, že si ji určitě musím koupit. Ani ne proto, že bych byla až takový fanda, ale jsem hodně zvědavá, jak je příběh zpracovaný.

Cena: 89 Kč


Jak se vám líbí a Hamlet, králevic dánský
A nakonec si dáme ty dvě klasiky :). Hamleta mám sice přečteného ještě z dob studií, ale jelikož jsem se rozhodla sesbírat celou sérii v tomto nádherném vydání, tak bylo jasno hned na začátku, že si ho stejně koupím :D. Jak se vám líbí je komedie a jelikož od Shakespeara jsem zatím četla jedinou komedii a to Zkrocení zlé ženy, která se mi líbila, tak si myslím, že snad ani s touto hrou nabudu mít problém.

Cena: 69 Kč/ks 


A to je pro dnešek vše. Je to docela nezvyk psát tak krátký článek, jelikož jsem byla dřív opravdu zvyklá nakupovat ve velkém. No nevadí, ono se ani nenaděju a bude tu další měsíc a s ním nová várka. Jinak touhle dobou jsem měla být na posledním zářijovém výletě, ale vzhledem k tomu, že bych se pomalu měla začít připravovat na dovolenou, rozhodla jsem se radši dnešní den strávit poblíž domova. Konečně dopíšu asi 3 články, které mám v zásobě a aspoň trochu se nadechnu a odpočinu si. Přece jenom budu příštích 14 dní potřebovat hodně sil.

Vy se mějte krásně a dejte vědět, co jste si naposled koupili v Levných knihách.

Váš Andreják

4 komentáře:

  1. já nakupovat knihy nemůžu ani chodit do obchodu jinak utrácím tisíce :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto jsem fakt šťastná za ty LK, protože já bych jinak dopadla úplně stejně. Vždycky si to obhajuju tak, že aspoň neutrácím peníze třeba za cigarety nebo alkohol, ale i tak za ty knihy padne fakt dost...

      Vymazat
  2. V Levných knihách jsem popravdě už docela dlouho nebyla. :D Ale Jako zabít ptáčka zní docela lákavě, vždycky si říkám, že bych měla využívat takovéhle slevy a číst americkou klasiku. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bys měla napravit! Teďka máme celkem dost novinek a najde se tam toho fakt hafo :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...