neděle 20. ledna 2019

Krásný zimní den v Betlémě v Hlinsku ❅❆❅

Leden se nám pomalu chýlí ke konci, já ještě ani nestihla dopsat svůj Travel wishlist na letošek a my už máme za sebou první výlet roku 2019? Tak to se mi asi ještě nestalo. Každopádně z toho mám opravdu obrovskou radost, protože včera vyšlo tak nádherné počasí, že by to byl doslova hřích sedět doma na zadku. A vypravili jsme se na to nejkrásnější místo, na jaké jsme v naší momentální situaci mohli vydat.

Takže dámy a pánové, tušili jste, že je v Hlinsku Betlém
A že je to nádherný skanzen?

Já teda ani omylem!




Nejzvláštnější na tom je, že jsme na něj narazili úplně náhodou. Věděli jsme, že chceme jet v sobotu někam na výlet, nejlíp někam, kde bude sníh, ale ne přímo na hory, jelikož jsme tušili, že tam bude asi celý národ (a taky že jo), a tak Kuba zagůglil a objevil skanzen v Hlinsku. No zamilovala jsem se na první pohled už z fotek!




V tu chvíli mě teda zarazilo zjištění, že jsem vlastně nikdy nebyla v Hlinsku. Přitom takové celkem známé město a kousek odtamtud najdete Veselý kopec, kde je taky skanzen. Volba proto byla jasná - jede se do Hlinska!


Skanzen to není nijak extra rozlehlý, ale i těch pár chalup za to stojí. Najdete tu keramickou dílnu, restauraci, kavárnu, stálou expozici a mnoho dalšího. My už jsme bohužel nestihli otevírací dobu, ale užili jsme si tuhle vesničku aspoň naprosto bez lidí. To jsem nakonec hodně ocenila, jelikož jsem stále v nějakém zvláštním úsporném režimu po Vánocích, kdy nemám moc náladu na více lidí pohromadě. Díky tomu máme taky plno krásných fotek, nikde jsme nemuseli čekat, až se ulice vylidní a vše mohli fotit hned. Dali jsme si výborný oběd, skvělou kávu a to vše v tak krásném prostředí!




Takhle v zimě má Betlém opravdu nádhernou atmosféru. Všude haldy sněhu, uprostřed obrovský vánoční stromeček, pod ním dřevěný betlém, v oknech vánoční výzdoba, ze střech visí rampouchy! V tu chvíli mi bylo úplně líto, že už se takhle nežije, a já doufám, že my s Kubou snad budeme v nejbližší době výjimkou. Kde to šlo, tak jsme domečky procházeli, obdivovali přiznané trámy a kachláky, koukali, jaký mají kde nábytek a vybavení... Takovej průzkum terénu :D



Ta zapadaná ovečka nás hodně pobavila :D




Načerpala jsem inspiraci a snad vám co nejdřív budu moct ukázat i tu naši chaloupku, která se stane naším domovem. Teďka už ale pomalu plánujeme naše další dva tradiční výlety. Přemýšlíme, kam vyrazit na Valentýna a na moje narozeniny. Do toho sepisuji slibovaný Travel wishlist, který vám snad ukážu už příště. Zatím se můžete mrknout na ty z předchozích let (2016, 2017, 2018).


Obídek u sv. Huberta







Káva v Cafe Mandala



Výlet jsem si opravdu užila a jsem moc ráda, že jsme se dostali na tak krásné místo.
A jedna perlička na konec. Hned na začátku samotného skanzenu jsem ztratila krytku na foťák, kterou jsem při odchodu zpět na nádraží našla u odpaďáku? Nechápu, jak se tam dostala, ale jsem ráda, že jsem nemusela kupovat novou :D.

Tak krásnou mrazivou neděli a dejte vědět, co jste o víkendu podnikli vy! 
Potřebuji nějaký tip na výlet, tak se klidně podělte :)

Váš Andreják

❅❆❅




4 komentáře:

  1. Nádherné fotky.. No a to jídlo, mňam, hned bych si dala, klidně i teď v noci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Já když to teďka zpětně prohlížím, tak jsem z toho taky dostala hlad :D

      Vymazat
  2. Měli jste úplně snové výletové počasí do tohohle městečka/skanzenu. ♥ Já bych taky ráda konečně vyrazila na nějaký novoroční výlet, ale zatím se nedaří. :D Tak třeba příští týden -a třeba to budu mít i se sněhem. :D Krásné fotky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda, počasí vyšlo opravdu nádherné :) A jak dopadl tvůj výlet? Vyrazila jsi někam? :)

      Vymazat

Moc děkuji za vaše komentáře a zpětnou vazbu :)
Vždy se snažím na všechny odpovědět, ale kdyby to nebylo hned, tak prosím chvilku vydržte <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...